DOT'UN BEKLENEN 'MAKAS OYUNLARI-2' BAŞLADI

0

Dot, 2013/2014 tiyatro sezonunda Makas Oyunları’nı sahneliyor.

Projenin ikinci oyunu olan ”Makas Oyunları 2 “, Ev Ekonomisi, Bedel ve Köy isimli üç kısa oyundan oluşuyor.

11965582976_b4c4d7d4c7_b

Ev Ekonomisi / Housekeeping
(İngiltere)

Yazan: Lucy Kirkwood
Yöneten: Murat Daltaban
Oyuncular: Deniz Türkali, Esin Harvey, Ezgi Bakışkan

Dağ gibi borç . Ölesiye sıkılan kemerler. Feragat edilen onlarca şey. Bir muhasebeci müşterisine tuhaf bir teklifle gelir. Borcunu ödemek için her gün yüzdüğün denizin birazını satmak ister misin? Ama yetmez. Kapitalizm öyle yüzsüz, aklının ucundan geçmeyecek şeylere bile bir fiyat biçebilir.

– Denizin tam olarak ne tarafında yüzmek istersiniz?
– Sahile yakın olan taraf, sanırım.
– Denizin o tarafı yakın zamanda satıldı. Özel mülk, doğru kanallardan geçmez, yüzme hakları edinmezseniz kanunları çiğnemiş olursunuz.

MAKAS OYUNLARI 2
Bedel / The Price
(Yunanistan)

Yazan: Lena Kitsopoulou
Yöneten: Pınar Töre
Oyuncular: Pınar Töre, Mert Öner, Duygum Girginer

“Her şeyi –ama her şeyi- satın alabileceğin bir süper market. Senin olsun istediğin, paranın yettiği ne varsa alışveriş arabana atıverdiğin bir yer. ve bildiğin marketlerde bulamayacağın başka şeyler… Hepsi satılık. Hepsinin bir etiketi var, bir bedeli.

Bak her şeyden kısarım ama ölürüm de rokfor yerine küflü peynir almam. Rokfor hakkımı korumak için gerekirse ölürüm. Rokfor için savaşa giderim. Ha bak, baba olmak istemediğim için değil, baba olmak benim hayalim ama ben rokfor yiyen bir baba olmak istiyorum.”

11965585656_6685c4dbb1_b

Köy / Dalgety
(İskoçya)

Yazan: David Greig
Yöneten: Murat Daltaban
Oyuncular: Gizem Erdem, İbrahim Selim

“Sistemin, kaosu önlemek ve meşruluğunu korumak için dayattığı kurallar, rütbeler, statüler bize ne yapıyor? Aslında ait olduğumuz yer, özünde kaotik olan doğadan kopup neye evrildik? Artık ne kadar insanız? Bir komiser, bir polis ve belediyeye ait arazide toplanmış bir kabile. Hayat, iş, para… hepsi bir anda absürt görünebilir.

– Şimdi büyük bir ateş yaktılar. Ateşte kocaman bir geyik çeviriyorlar. Çocuklar böğürtlen topluyor. Kadınlar çukur kapta bir şey eziyor.
– Bu olay büyümeden bir son vermeliyiz.
– Yemek pişiriyorlar.
– Saldırıyla karşı karşıyayız.
– Bundan emin değiliz.”

07 Şubat 2014 21:00

 28 Şubat 2014 21:00

Öğrenci – 37.00 TL

www.dirensanat.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.