0

13. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali Basına Tanıtıldı

13. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali tanıtım toplantısı 26 Ekim 2023 Perşembe günü Beyoğlu Metrohan’da yapıldı. Festival başkanı Adem Sözüer’in açılış konuşmasının ardından, festival direktörü Bengi Semerci konuklara; festivale ve filmlere ilişkin ayrıntıları görsel sunumlarla aktardı.

Adem Sözüer “İki ayrı dünyayı tek bir dünya haline getirmeye çalışıyoruz”

Festival Başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer, festivalin her yıl olduğu gibi adalet temasını işleyeceğini belirterek, “İki ayrı dünyayı tek bir dünya haline getirmeye çalışıyoruz. Bu dünyalar, adalet fikrine doğru yürüsün diye arzu ediyoruz. Biz kendi yöntemimizle yürümeye gayret ediyoruz. Sinema dünyası, film gösterimleri ve akademik programlarla bunu yapıyoruz.” dedi.

Sözüer, bu yılki akademik programlarda ifade özgürlüğü konusunun da öne çıkacağını kaydederek, “Bugün Filistin’de yaşananlar da ifade özgürlüğünü ilgilendiriyor. Bu yılki akademik programlarda dünya genelinde ifade özgürlüğünün ortaya çıkardığı sorunları tartışacağız.” diye konuştu.

Bengi Semerci: “Film gösterimleri 3 sinemada”

Festival Direktörü Bengi Semerci ise konuklara şu bilgileri verdi.” 13. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali 17-23 Kasım 2023 tarihlerinde, Atlas 1948 Sineması, Kadıköy Sineması ve İBB Beyoğlu Sineması’nda gerçekleşecek. Akademik program ise her yıl olduğu gibi İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde yapılacak.

Sinemanın toplum için bir ayna olduğu düşüncesi ve adaletin bu aynadan yansımasının önemine olan inancı; her yıl katılan yenilikler, yeni filmler, yeni bölümler ve en önemlisi adalet ve sinema gönüllüleri bir araya gelecek. 13. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali tam biletleri; gündüz (11.30 – 13.30) seanslarında 40 TL, akşam (16.30 – 19.00 – 21.30) seanslarında 60 TL olarak belirlendi. Festival boyunca öğrenciler tüm seanslar için sadece 25 TL’ye bilet alabilecek. 

Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması’nda 9 film yarışacak

Bu yıl film gösterimleri her yıl olduğu gibi Türk ve Dünya sinemasından seçilmiş, ana temaları adalet olan filmlerden oluşuyor. Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması’nda 9 film yarışacak. 

Altın Terazi Kısa Metraj Kurmaca Film Yarışması’nda 10 film yarışacak

Yine Türk ve Dünya sinemasından seçilmiş, ana temaları adalet olan filmler Altın Terazi Kısa Metraj Kurmaca Film Yarışması’nda yerini bulacak. Bu bölümde 10 film yarışacak.

Altın Terazi Kısa Metraj Belgesel Yarışması ikinci yılında

Bu kategoride 10 kısa metraj belgesel film gösterime girecek ve yarışacak. 

“Adalet Terazisi”

‘Adalet Terazisi’ yine izleyiciye ulaşacak. ‘Adalet Terazisi’ bölümünde dünya sinemasının seçkin örneklerinden 14 film yer alıyor. 

Endüstri Günleri ‘VisionIST’ 5’nci kez

18-22 Kasım 2023 tarihlerinde endüstrideki gelişmelerin tanıtıldığı, tartışıldığı, iletişim toplantılarının yapıldığı VisionIST 5’nci yılında Beyoğlu Metrohan’da gerçekleşecek. Toplam 21 etkinliğin olacağı programa katılım için festivalin web sayfası olan icapff.com adresinden akreditasyon formu doldurulması yeterlidir.

Festival açılışı ve onur ödülleri takdimi 16 Kasım’da CRR’de

Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali’nin her yıl verdiği onur ödülleri belli oldu. “Sinema Onur Ödülü” sinema ve tiyatroda yıllardır sürdürdüğü çalışmaları için oyuncu Ayşenil Şamlıoğlu’na, insan hakları ve ifade özgürlüğü konusunda sürdürdüğü çalışmaları nedeniyle  “Akademik Onur Ödülü” Prof. Dr. İonna Kuçuradi’ye, 16 Kasım 2023 Perşembe akşamı festivalin açılış töreninde takdim edilecek.

“Sinemaya Katkı Ödülleri” verilecek

Törende, ayrıca; sinema sanatının tanıtılması ve gelişmesi için yaptığı katkılar nedeniyle Alin Taşçıyan’a ve görüntü yönetmeni olarak birçok filmin ortaya çıkmasında emeği olan Hüseyin Özşahin’e  “Sinemaya Katkı Ödülleri” verilecek. Festivalin 13. yıl afişi, sanatçı Emre Senan tarafından tasarlandı.

Akademik programın konusu “İfade Özgürlüğü”

Festival Başkanı Adem Sözüer Akademik Programla ilgili şunları söyledi: “13. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali akademik programı, 17 Kasım– 23 Kasım tarihleri arasında ‘İfade Özgürlüğü” temasıyla gerçekleştirilecek.

Akademik program 17 Kasım 2022 Cuma günü saat 09.00’da İstanbul Üniversitesi Doktora Salonunda Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali Başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fethi Gedikli ve İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Zülfikar’ın konuşmaları ile başlayacak. Prof. Dr. Yasemin Işıktaç yönetiminde; Prof. Dr. İoanna Kuçuradi’nin “İfade Özgürlüğü Bir Temel Hak Mıdır?” açılış konferansının ardından, Prof. Dr. Ali Kemal Yıldız oturum başkanlığında, Dr. Öğr. Üyesi Serdar Talas: ‘Ceza Muhakemesi Sürecinde Adil Yargılama ve Medya Özgürlüğü’, Doç. Dr. Muhammed Demirel: ‘Haber Verme Hakkı Bağlamında Soruşturmanın Gizliliğini İhlal Suçu’ ve Dr. Öğr. Üyesi M. Buhari Çetinkaya: ‘İfade Özgürlüğünün Kapsamının Disiplin Hukuku Çerçevesinde Değerlendirilmesi’ oturumları yapılacak.

Akademik programa katılım ücretsiz

Karşılaştırmalı bir metotla gerçekleştirilecek akademik programa katılım herkese serbest ve ücretsiz olup, oturum, panel ve konferanslar, İstanbul Üniversitesi Merkez Bina Doktora Salonu’nda yapılacaktır.” 

13. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali’nin jüri üyeleri açıklandı

Bu yıl, Beyoğlu Atlas 1948 Sineması, İBB Beyoğlu Sineması ve Kadıköy Sineması olmak üzere 3 sinemada gösterime girecek olan 13. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali’nin yarışma kategorilerindeki jüri üyeleri açıklandı. 

Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması jürisi

Festival Direktörü Bengi Semerci; 13. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali jüri üyeleri hakkında şu açıklamaları yaptı: “Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması Jürisi; Yolande Zauberman, Anna Margarita Albelo, Carmen Gray, Melis Behlil ve Selen Öztürk’ten oluşuyor. Bu yıl jüri başkanlığını Yolande Zauberman yapacak.”

Altın Terazi Kısa Metraj Kurmaca Film Yarışması Jürisi

13. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, Altın Terazi Kısa Metraj Kurmaca Film Yarışması Jürisi başkanlığını, Julie Rousson yapacak. Lalehan Öcal ve Serdar Örçin diğer jüri üyeleri olarak en iyi kısa filmi belirleyecek.

13. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali Altın Terazi Kısa Metraj Kurmaca Film Yarışması’nda yarışacak olan kısa filmler; İrem Akbal, Maxine Williamson ve Kasım Ördek’ten oluşan ön jüri tarafından seçildi.

Altın Terazi Kısa Metraj Belgesel Film Yarışması Jürisi

Altın Terazi Kısa Metraj Belgesel Film Yarışması’nın jüri başkanlığını Enis Rıza Sakızlı üstlendi. Diğer jüri üyeleri ise; Aslı Akdağ ve Yorgos Zois’den oluşuyor. Filmler; Ayşegül Selenga, Farhad Eyvazi ve Muhammed Beyazdağ’ın ön jüriliğinde seçildi.

SİYAD jürisi de açıklandı

13. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması SİYAD (Sinema Yazarları Derneği) jürisi; Aslı Ildır, Rıza Oylum ve Sezen Sayınalp’den oluştu. Ayrıca öğrenci jürisinde; Günsu Akçatepe, Merve Baba, Tulya Tuana Diplomat, İrem Varol ve Mert Baran Yeşilbahçe yer alıyor.

Uluslararası Suç ve Ceza Film Festi̇vali̇ Uzun Metraj Film Program Di̇rektörü Franck Finance-Madureira Oldu!

13. Uluslararası Suç ve Ceza Fi̇lm Festi̇vali̇’nin Uzun Metraj Fi̇lm Program Di̇rektörü Franck Finance-Madureira olduğu 2023 yılı başında duyurulmuştu. Franck Finance-Madureira, festivalin uzun metraj film programı ve jüri yapısını oluşturmak için Festival Başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer ve Festival Direktörü Bengi Semerci ile yakın işbirliği içinde çalışacak.

Franck Finance-Madureira kimdir?

Sinema yazarı ve eleştirmeni olan Franck Finance-Madureira, Paris ve Lizbon’da yaşamaktadır. Fransızca yayınlanan FRENCHMANIA’;nın baş editörüdür, TÊTU dergi ve web sitesi için sinema ve kültür yazıları yazmaktadır. Aynı zamanda 2010 yılında kurucusu olduğu Cannes Film Festivali, QUEER PALM’in başkanlığını sürdürmektedir.

AÇILIŞ FİLMİ 

Alev Sönmeden Önce

After The Fire

DCP / Renkli Color / 96’  Fransa, 2023

Fransızca; Türkçe Ve İngilizce Altyazılı 

Yönetmen Director

Mehdi Fikri

Senaryo Screenplay

Mehdi Fikri

Oyuncular Cast

Camélia Jordana, Sofiane Zermani, Sofian Khammes, Sonia Faidi, Louise Coldefy, Makita Samba, Hammou Graïa, Shams Fikri Ben Boubaker, Samir Guesmi

Polis müdahalesi sırasında kardeşinin ölmesinin ardından Malika, dava açılmasını sağlamak üzere yasal mücadeleye girişir. Ancak gerçeği arama çabası aile içindeki dengeleri de tehlikeye sokar.

********************************************************

13. ULUSLARARASI ALTIN TERAZİ UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI

Çavdar Başağı

O Corno

The Rye Horn

DCP / Renkli Color / 105’

Galiçyaca, Portekizce; Türkçe ve  İngilizce Altyazılı 

İspanya, Portekiz, Belçika, 2023

Yönetmen Director

Jaione Camborda

Senaryo Screenplay

Jaione Camborda

Oyuncular Cast

Janet Novás, Siobhan Fernandes, Carla Rivas, Daniela Hernán Marchán, María Lado, Julia Gómez, José Navarro, Nuria Lestegas, Diego Anido

Yıl 1971, Franco İspanyası. Maria, Galiçya kırsalında doğum yapan kadınlara yardım etmektedir. Başı dertte olan genç bir kadına yardım etme girişiminden sonra, birden her şeyi ardında bırakmak, yetkililerden saklanmak ve ülkeden kaçmak zorunda kalır. María, eski bir kaçakçılık rotası üzerinden Portekiz’e yaptığı tehlikeli yolculukta kadın dayanışmasıyla tanışır ve yalnız olmadığını, çevresinden gördüğü yardımla sonunda özgürlüğüne kavuşabileceğini fark eder.

— — —

Deniz Kızı

La Sirene

The Siren

DCP / Renkli Color / 100’

Farsça; Türkçe Ve İngilizce Altyazılı 

Fransa, Almanya, Lüksemburg, Belçika, 2023

Yönetmen Director

Sepideh Farsi

Senaryo Screenplay

Javad Djavahery

1980. Güney İran. Abadan halkı Irak kuşatmasına karşı savaşıyor. Aralarında, dedesiyle birlikte şehirde kalmayı seçen ve ağabeyinin cepheden dönmesini bekleyen 14 yaşındaki Omid de vardır. İnsan savaşta silaha sarılmadan nasıl direnebilir ki? Derken Omid, Abadan limanında terk edilmiş bir gemi bulur. Sevdiği insanları kurtarmanın yolu bu gemi olabilir mi?

— — —

Fani Dizeler

Ayeh Haye Zamini

Terrestrial Verses

DCP / Renkli Color / 77’

Farsça; Türkçe Ve İngilizce Altyazılı 

İran, 2023

Yönetmen Director
Alireza Khatami, Ali Asgari

Senaryo Screenplay
Alireza Khatami, Ali Asgari

Oyuncular Cast
Bahram Ark, Arghavan Shabani, Servin Zabetian, Sadaf Asgari, Faezeh Rad, Hossein Soleymanı, Majid Salehi, Farzin Mohades, Gouhar Kheir Andish, Ardeshir Kazemi

Film, öğretmenlerden bürokratlara çeşitli toplumsal otoriteler tarafından kendilerine dayatılan kültürel, dini ve kurumsal kısıtlamaların üstesinden gelen, hayatın her kesiminden sıradan insanların izini sürüyor. Mizahi ve dokunaklı olan bu kısa anlatılar, zorlukların ortasındaki insanların gücünü ve kararlılığını yakalayarak karmaşık bir toplumun incelikli bir portresini sunuyor.

— — —

Hayat Yükü

Al Murhaqoon

The Burdened

DCP / Renkli Color / 91’

Arapça; Türkçe Ve İngilizce Altyazılı 

Yemen, Sudan, Suudi Arabistan, 2023

Yönetmen Director

Amr Gamal

Senaryo Screenplay

Mazen Refaat, Amr Gamal

Oyuncular Cast

Khaled Hamdan, Abeer Mohammed, Samah Alamrani

Yapımcı Producer
Mohsen Alkhalifi, Amr Gamal

Aden, Güney Yemen. İsra’a ve Ahmed üç çocuklarına normal bir yaşam ve eğitim sağlamak için büyük çaba sarf etmektedir. Isra’a’nın yeniden hamile olduğunu öğrendiklerinde, ailelerinin faydasına olacak doğrultuda zor kararlar vermeye mecbur kalırlar.

— — —

Karganın Uykusu

Sleep Of The Crow

DCP / Renkli Color / 89’

Türkçe; İngilizce Altyazılı 

Türkiye, 2023

Yönetmen Director

Tunahan Kurt

Senaryo Screenplay

Tunahan Kurt

Oyuncular Cast

Ahmet Ağgün, Alperen Aktaş, Nesrin Yari, Eser Ağçalı, Hakan Erkuran

İşlev görmeyen bir maden aktarım tesisinde müdür olarak çalışan Nasip, çocukluğundan beri yaşadığı uyurgezerlik sorunu ile baş etmeye çalışmaktadır. Karısının şüpheli ölümünden sonra derin bir yalnızlığın ve sessizliğin içine gömülür. Köyde çıkan söylentilere kulak tıkayan Nasip, yedi yaşındaki oğlu İsmail’e iyi bir baba olamayacağını düşünür. Onu, kendisinin olmayacağı bir dünyaya hazırlamaya çalışırken bir taraftan da ona sahip çıkacak bir aile arayışına girer.

— — —

Kurban

Sacrifice

DCP / Renkli Color / 129’

Türkçe; İngilizce Altyazılı 

Türkiye, 2023

Yönetmen Director

İsmail Güneş

Senaryo Screenplay

İsmail Güneş

Görüntü Yönetmeni Cinematography

Vedat Oyan

Kurgu Editing

Mevlüt Koçak

Oyuncular Cast

Mürşit Ağa Bağ, Fuat Onan, Nermin Yılmaz

Ülkenin güneydoğu sınırında devlet güçleri ile ayrılıkçı güçler arasında yıllardır yoğun çatışmalar yaşanmaktadır. İbrahim’in oğlu İsmail bu bölgede zorunlu askerlik hizmeti vermekte ve askerlik hizmetinin bitmesine 20 gün kalmıştır. Bu şartlarda bir süredir tek geçim kaynağı tavuk ve yumurtalarına musallat olan yabani bir hayvanla uğraşan İbrahim, askerdeki oğlu İsmail’e yazdırttığı mektupta ‘uzman’ olarak devam etmesini ve askerlik maaşını mektup içinde göndermesini ister. Babasının yaşlılık maaşını gişeden alacakları sırada kalp kriz geçiren bir adamın içinde yüklü miktarda para bulunan poşeti, babasının poşetine karışır. Ancak yaşlılık parasını alamaz. Babasının kimliği unutulmuştur. Sabah kalktığında babası ölmüştür. Cenaze sonrası babasının kimliğiyle yaşlılık maaşını çekmek ister ama imkansızdır. Küçük kızının ihtiyacını bile görecek geliri yoktur. Çaresizce oğluna telefonla tezkere bırakması için ulaşmaya çalışır. Daha önce kaza geçirdiklerinden arkadaşlarının ısrarına rağmen orman kaçakçılığı işine devam edemez. Bankada karışan poşetin içindeki paraları fark eden İbrahim, onları karakola teslim edip etmemeye karar veremez. Bir yanda yoksulluk, diğer yanda onu ömür boyu geçindirecek para. Vicdanı yakasını bırakmaz, poşeti karakola teslim eder. Sonrasında her şey artık eskisi gibi değildir.

— — —

Özgürlük

Libertate

Freedom

DCP / Renkli Color / 109’

Romence; Türkçe Ve İngilizce Altyazılı 

Romanya, Macaristan, 2022

Yönetmen Director
Tudor Giurgiu 

Senaryo Screenplay
Cecilia Sțefan̆escu, Tudor Giurgiu

Oyuncular Cast
Alex Calangiu, Câtâlin Herlo, Ionuţ Caras, Iulian Postelnicu, Alexandru Papadopol, Leonid Doni, Andi Vasluianu, Cuzin Toma, Mirela Oprișor

Komünist rejimi deviren Aralık 1989 devriminin kaotik günlerinde, Transilvanya’nın Sibiu kenti, polis birimine yönelik şiddetli bir saldırıya sahne olur ve bu saldırı, hızla asker, polis, sivil protestocular ve gizli servis arasında kanlı bir çatışmaya dönüşür. Kuşatmadan umutsuzca kaçmaya çalışan Polis Yüzbaşısı Viorel’i, ordu yakalar ve terörist olmakla suçlanan yüzlerce mahkûmla birlikte boş bir yüzme havuzuna atılır.

— — —

Saman Altında Su

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΗΜΩΝΙΕΣ

Behind the Haystacks

DCP / Renkli Color / 118’

Yunanca, İngilizce, Makedonca, Arapça; Türkçe Ve İngilizce Altyazılı 

Yunanistan, Almanya, Kuzen Makedonya, 2022

Yönetmen Director

Asimina Proedrou 

Senaryo Screenplay

Asimina Proedrou 

Oyuncular Cast

Stathis Stamoulakatos, Lena Ouzounidou, Evgenia Lavda, Christos Kontogeorgis, Dina Michailidou, Paschalis Tsarouchas

Yunanistan’ın kuzey sınırında yaşayan borç içindeki orta yaşlı bir balıkçı, yüklü bir ücret karşılığında göçmenleri sınırdaki gölden geçirmeye başlar. Dindar bir kilise müdavimi olan  ev kadını eşi, Tanrı kelamındaki gerçeği ararken, kızları da baskıcı ev ortamında hayatını kurmaya çalışmaktadır. Ailenin başına gelen trajik olay, üç kahramanı kişisel açmazlarıyla ve zayıflıklarıyla yüzleşmeye zorlarken, hayatlarında ilk kez eylemlerinin bedelini ödemeyi düşünmek zorunda kalırlar.

— — —

Sınır

The Wall

DCP / Renkli Color / 96’

İngilizce; Türkçe Altyazılı 

Belçika, Lüksemburg, Danimarka, 2023

Belgium, Luxembourg, Denmark, 2023

Yönetmen Director

Philippe Van Leeuw

Senaryo Screenplay

Philippe Van Leeuw

Oyuncular Cast

Vicky Krieps, Mike Wilson, Haydn Winston, Simon Sears, Marla Robinson

Yapımcı Producer
 Guillaume Malandrin

Jessica Comley, çöl bölgesinde görev yapan takıntılı bir sınır devriyesidir. Kendini bir göreve, Amerika’yı savunma görevine adamıştır. Bu tutkulu tutumu yüzünden amirlerinin gözleri sürekli üstündedir ve kontrolünü kaybedip zararsız bir göçmeni öldürdüğü gün çizgiyi aşar.

*******************************************************************************************

13. ULUSLARARASI ALTIN TERAZİ KISA METRAJ KURMACA FİLM YARIŞMASI

Ben Sen O Biz Siz Onlar

I You He/She We You They

DCP / Siyah Beyaz, Renkli B&W, Color / 5’

Türkçe; İngilizce Altyazılı 

Türkiye, 2023

Yönetmen Director

Sevin Yaman

Senaryo Screenplay

Sevin Yaman

Oyuncular Cast
Remziye Şentürk, Ali Kulaç 

2016 ve 2020 yıllarında Türkiye’de, cinsel istismarın evlilik yoluyla affının önünü açabilecek olan yasa tasarısı gündeme geldiğinde, bu durum özellikle kadınlar arasında büyük bir tepkiye neden oldu. Failleriyle evlendirilmiş ve yine baskı sonucu evlendirilecek olan kadınlar, seslerini duyurmaktan çekinmediler ve direndiler.

Ben Sen O Biz Siz Onlar, tecavüz failiyle zorla evlendirilen genç bir kızın otorite, yargı, toplum ve aile arasındaki mücadelesini ve dayanışmanın önemini anlatıyor.

— — —

Boykot

Boycott

DCP / Renkli Color / 13’

Farsça ; Türkçe Ve İngilizce Altyazılı 

İran, 2023

Yönetmen Director

Amin Rafiei Khameneh

Senaryo Screenplay

Solmaz Etemad

Oyuncular Cast

Abolfazl Shirzad, Setayesh Sadeghzadeh, Mostafa Ahadi, Amir Moghimi, Ali Valiani, Farshad Khorsand, Ehsan Azarbahrai, Mohamamad Baghi

Hapiste olan babasını ziyaret etmek isteyen ama oyalandığı için geç kalan bir gencin hikayesi.

— — —

Dielli

Dielli

DCP / Renkli Color / 20’

Arnavutça; İngilizce Altyazılı 

Kosova, Çekya,2023

Yönetmen Director

Dritero Mehmetaj

Senaryo Screenplay

Dritero Mehmetaj

Oyuncular Cast
Lum Veseli, Agron Shala, Rebeka Qena, Berat Pllana

Dielli hayatını yeniden yoluna koymaya ve bir daha içki içmeyeceğine söz veren babasıyla ilişkisini düzeltmeye çalışır. Babası sözünü tutmayarak birlikte kurdukları her şeyi tehlikeye atana kadar işler yolunda gidiyor gibi görünür.

— — —

Kuduz

A Rabia

Rabies

DCP / Renkli Color / 16’

Galiçyaca ; Türkçe Ve İngilizce Altyazılı 

İspanya,2022

Yönetmen Director

Alberto Díaz

Senaryo Screenplay

Alberto Díaz, Ángela Andrada

Oyuncular Cast

Zoe García De la Torre, Samu Piñeiro Durán, Antonio Durán Morris, María Vazquez, Xose Antonio Touriñan, Gemma do Carmo

Filomena’nın hayatı yoksulluk, yaşanan zorluklar ve çekilen çilelerin belirsizliğiyle  sarsılmıştır. 19 yüzyılın sonlarında Galiçya’nın küçük bir köyünde geçen çocukluğu boyunca yaşadığı felaketler karakterine damgasını vuracaktır. Peki ama kaderini değiştirme fırsatı bulabilecek midir?

— — —

Sarı

Yellow

DCP / Renkli Color / 13’

Darice ; Türkçe Ve İngilizce Altyazılı 

Afganistan, Birleşik Krallık, 2023

Yönetmen Director

Elham Ehsas

Senaryo Screenplay

Elham Ehsas

Oyuncular Cast

Afsaneh Dehrouyeh, Elham Ehsas

Taliban kontrolündeki Afganistan’da bir kadın, ilk çarşafını satın almak için Kabil’deki bir mağazaya girer ve belirsiz bir gelecekle yüzleşir.

— — —

Sevmekle Alakası Yok

Love Has Nothing To Do With It

DCP / Renkli Color / 15’

İbranice ; Türkçe Ve İngilizce Altyazılı 

İsrail, 2022

Yönetmen Director

Yotam Knispel

Senaryo Screenplay

Yotam Knispel

Oyuncular Cast

Hanna Azoulay Hasfari, Yossi Yarom

Rina, ev hapsinde tutulan oğlu Dean’in yüzüne bakamaz. Yarın Dean’in duruşması başlayacaktır. Rina oğlunun yanında durma isteğinden şüphe ederken, bugün onun gözlerinin içine bakmak ve gerçeği duymak zorunda kalacaktır.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.