0
16. ULUSLARARASI ROTARY KISA FİLM FESTİVALİ (ROFİFE) KISA FİLM YARIŞMASI'NIN FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

Uluslararası Rotary’nin 2430. Bölgesi tarafından düzenlenen 16. Rotary Kısa Film Festivali’ne (ROFİFE) katılan 372 film başvurusundan 21 film finalist olarak belirlendi. 21 film finalisti arasından 12 film ödül kazanacak. Ödül kazanan filmler, belirli kategorilerdeki başarılarına göre seçilecekler. 

Festival kapsamındaki ödül töreni ve gala gecesi, 27 Nisan 2024 tarihinde Ankara’da Ufuk Üniversitesi’nin salonunda gerçekleştirilecek. Bu özel gecede, sinema sanatının en iyileri ve gelecek vaat eden yetenekler bir araya gelerek, birbirinden değerli ödülleri paylaşacaklar

ROFİFE 2024’nin sinema tutkunlarını ve sanatseverleri bir araya getirerek unutulmaz bir deneyim sunmayı amaçladıklarını belirten Uluslararası Rotary Kısa Film Festivali Başkanı Mustafa Güler, festivalle ilgili yaptığı açıklamada, “ROFİFE, uluslararası bir kültür şöleni olarak her yıl daha da büyüyor ve sinema dünyasına önemli katkılarda bulunuyor. Yönetmenlerin ve sanatseverlerin bir araya gelerek sinema tutkusunu paylaştığı bu özel etkinlik, herkesi sinema sanatının büyüleyici dünyasına davet ediyor.” şeklinde konuştu. 

ROFİFE Gala ve Ödül Gecesi ile festivalin en heyecan verici bölümü olarak öne çıktığına dikkat çeken Mustafa Güler, “Yerli ve yabancı yönetmenlerin, jüri üyelerinin, basın mensuplarının, sinema eleştirmenlerinin ve sanatçılarının bir araya geldiği bu gecede, festivalde yarışan ve kategorilerinde ödüle layık görülen filmlerin yönetmenleri ödüllerini alıyorlar. Ayrıca, sinema sanatına yüksek katkılarda bulunmuş ve bu sanatın gelişimi için emek vermiş ustalara “Ustaya Saygı Ödülü” adı altında bir onur ödülü de veriliyor.” Dedi

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.