HARBİYE MUHSİN ERTUĞRUL SAHNESİ “KRAL OİDİPUS”U AĞIRLADI

0

           

Sırbistan’ın önemli tiyatrolarından Yugoslav Drama Tiyatrosu; 22 ve 23 Ocak tarihlerinde Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde İstanbul seyircisiyle buluştu. 

 

İBB Şehir Tiyatroları; Dünya tiyatrolarının önemli oyunlarını seyircisiyle buluşturmakiçin yaptığı uluslararası işbirlikleri kapsamında,  Sırbistan’ın Yugoslav Drama Tiyatrosu’nu Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde ağırladı. Seyircinin büyük beğenisini kazanan “Kral Oidipus” oyunu ayakta alkışlandı.

Sofokles’in yazdığı, Vito Taufer’in yönettiği oyunda Milan Marić, Nataša Ninković, Srđan Timarov, Bojan Dimitrijević, Aleksandar Đurica, Miloš Samolov, NebojšaLjubišić, Zoran Cvijanović, Joakim Tasić, Marko Radojević, Milan Bobić, Luka Antonijević, Luka Sević, Veljko Stevanović rol alıyor.

Kral Oidipus

Yönettiği şehrin başına gelen felaketle yüzleşen Oidipus, Delphi kahininin acıların sebebi olduğunu iddia ettiği eski bir suçun sorumlusunu aramaya koyulur. Şehri kötülükten kurtarmaya çalışan ve aynı zamanda gücü elinde tutmak için mücadele eden Oidipus, eski suçun ardında gizlenen daha da karanlık bir sırrı keşfeder ve bu da akılalmaz boyutlarda bir trajediye neden olur.

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.