Kurban filminin Dünya Prömiyeri Suç ve Ceza’da Yapıldı

0

13. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali’nde İsmail Güneş’in yönettiği ‘Kurban’ filminin Dünya Prömiyeri Atlas 1948 Sineması’nda gerçekleştirildi.

Hava muhalefetine rağmen yoğun ilginin olduğu film 18 Kasım 2023 Cumartesi günü, saat 16.30’da, Atlas 1948 Sineması’nda izlendi. Gösterimin ardından film ekibi, izleyicilerin sorularını cevapladı.

Kurban filmi, 19 Kasım Pazar günü Kadıköy Sineması’nda, saat 16.30’da yine film ekibiyle birlikte izleyici ile buluşacak. 

Öğrenci bileti 20 TL

Festivalin filmleri; Kadıköy Sineması, İBB Beyoğlu Sineması ve Beyoğlu Atlas 1948 Sineması’nda izlenebiliyor. 13. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali tam biletleri; gündüz (11.30 – 13.30) seanslarında 40 TL, akşam (16.30 – 19.00 – 21.30) seanslarında 60 TL olarak belirlendi. Festival boyunca öğrenciler tüm seanslar için sadece 20 TL’ye bilet alabilecek.  

Kurban

Sacrifice

DCP / Renkli Color / 129’ Türkçe; İngilizce Altyazılı 

Türkiye, 2023

Yönetmen Director

İsmail Güneş

Senaryo Screenplay

İsmail Güneş

Görüntü Yönetmeni Cinematography

Vedat Oyan

Oyuncular Cast

Mürşit Ağa Bağ, Fuat Onan, Nermin Yılmaz

Ülkenin güneydoğu sınırında devlet güçleri ile ayrılıkçı güçler arasında yıllardır yoğun çatışmalar yaşanmaktadır. İbrahim’in oğlu İsmail bu bölgede zorunlu askerlik hizmeti vermekte ve askerlik hizmetinin bitmesine 20 gün kalmıştır. Bu şartlarda bir süredir tek geçim kaynağı tavuk ve yumurtalarına musallat olan yabani bir hayvanla uğraşan İbrahim, askerdeki oğlu İsmail’e yazdırttığı mektupta ‘uzman’ olarak devam etmesini ve askerlik maaşını mektup içinde göndermesini ister. Babasının yaşlılık maaşını gişeden alacakları sırada kalp kriz geçiren bir adamın içinde yüklü miktarda para bulunan poşeti, babasının poşetine karışır. Ancak yaşlılık parasını alamaz. Babasının kimliği unutulmuştur. Sabah kalktığında babası ölmüştür. Cenaze sonrası babasının kimliğiyle yaşlılık maaşını çekmek ister ama imkansızdır. Küçük kızının ihtiyacını bile görecek geliri yoktur. Çaresizce oğluna telefonla tezkere bırakması için ulaşmaya çalışır. Daha önce kaza geçirdiklerinden arkadaşlarının ısrarına rağmen orman kaçakçılığı işine devam edemez. Bankada karışan poşetin içindeki paraları fark eden İbrahim, onları karakola teslim edip etmemeye karar veremez. Bir yanda yoksulluk, diğer yanda onu ömür boyu geçindirecek para. Vicdanı yakasını bırakmaz, poşeti karakola teslim eder. Sonrasında her şey artık eskisi gibi değildir.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.