12 TEMMUZ’DA İLK KEZ TÜRKİYE’DE

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSVtarafından, 26 yıldır Garanti BBVA sponsorluğunda düzenlenen 30. İstanbul Caz Festivali kapsamında dünyaca ünlü indie rock grubu The Lumineers ve öncesinde Türkiye’nin en sevilen alternatif gruplarından Adamlar 12 Temmuz’da Parkorman sahnesinde olacak. The Lumineers ilk kez Türkiye’de dinleyicileriyle buluşacak.

30. İstanbul Caz Festivali, yeşilin cazla buluştuğu Parkorman’da dünyaca ünlü isimlerin muhteşem performansları ve Parklarda Caz konserleriyle başladı. Sırada 12 Temmuz’da festivalin en çok beklenen konserlerinden The Lumineers var.

Colorado, Denver’ın ufacık müzik kulüplerinde başladıkları serüvenle 10 yıl gibi kısa bir sürede modern folk türünün en büyük grupları arasına giren The Lumineers, “Ho Hey” ile 2012’de yaptıkları başarılı çıkışın ardından Bruce Springsteen, Tom Waits, Bob Dylan ve Tom Petty gibi efsanelerden aldıkları ilhamla dünya çapında başarı kazandılar. Gülen yüzlerin ardındaki melankolik hikâyeleri anlatan, müzik kliplerini birer film senaryosu gibi işledikleri “Stubborn Love”, “Ophelia”, “Angela” ve “Cleopatra” gibi incelikli ve dokunaklı şarkılarıyla ciddi bir hayran kitlesine ulaşan The Lumineers, 30. İstanbul Caz Festivali kapsamında ilk kez Türkiye’deki hayranlarıyla buluşacak.

12 Temmuz akşamı Parkorman’da, Go Ons ve Single Circle’ın katkılarıyla gerçekleştirilecek konserde The Lumineers’tan önce Türkçe indie rock’un mizah ustaları Adamlar sahnede olacak. Rock’n roll, blues ve “singer-songwriter” geleneğini en dinamik, en özgün şekilde yaşatan gruplardan Adamlar’ın müziği uzun havaya, hip-hop’a, hatta tangoya kadar pek çok türe başvuruyor. Söz ve bestelerinin altında Tolga Akdoğan’ın imzasını taşıyan Adamlar, 2014’te yayımladıkları “Eski Dostum Tankla Gelmiş” isimli ilk albümlerinin ardından 2016’da “Rüyalarda Buruşmuşuz” ile ses getirdi. 2019’da “Dünya Günlükleri” adlı üçüncü stüdyo albümleri geldi. 2021 Kasım’ında yayımlanan “Harekete Kimse Mani Olamaz” albümlerinin birinci bölümüyle bambaşka bir tarzı deneyen grup, 2023’e albümün ikinci bölümüyle merhaba dedi.

30. İstanbul Caz Festivali’nde Bu Hafta 

12 Temmuz Çarşamba           The Lumineers // Adamlar

13 Temmuz Perşembe           +1’li Gece Gezmesi

14 Temmuz Cuma                  Youn Sun Nah Quartet // Deniz Taşar

16 Temmuz Pazar                  Caz Vapuru / Parklarda Caz Şişli 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.