EMMA SUMMERTON İMZALI 2023 PİRELLİ TAKVİMİ ‘LOVE LETTERS TO THE MUSE’ MİLANO’DA TANITILDI (İLHAM PERİSİNE AŞK MEKTUPLARI)

0

Değerli basın mensubu,

Çekimleri Emma Summerton tarafından gerçekleştirilen Love Letters to the Muse (İlham Perisine Aşk Mektupları) başlıklı 2023 Pirelli Takvimi bugün Milano’daki Pirelli HangarBicocca çağdaş sanat müzesinde tanıtıldı. Avustralyalı fotoğrafçı, Pirelli Takviminin (The Cal™) 49. edisyonunu ilham arayışında, sanatçı ve insan olarak seçimlerinde ona yol gösteren tüm kadınlar diye tanımadığı ilham perilerine adadı.

User (Kullanıcı adı): Pirelli_TheCal

EMMA SUMMERTON İMZALI
2023 PİRELLİ TAKVİMİ ‘LOVE LETTERS TO THE MUSE’
MİLANO’DA TANITILDI

Milano, 16 Kasım 2022 — Çekimleri Emma Summerton tarafından gerçekleştirilen Love Letters to the Muse (İlham Perisine Aşk Mektupları) başlıklı 2023 Pirelli Takvimi bugün Milano’daki Pirelli HangarBicocca çağdaş sanat müzesinde tanıtıldı. Avustralyalı fotoğrafçı, Pirelli Takviminin (The Cal™) 49. edisyonunu ilham arayışında, sanatçı ve insan olarak seçimlerinde ona yol gösteren tüm kadınlar diye tanımadığı ilham perilerine adadı.

Emma Summerton ilk edisyonun yayınlandığı 1964 yılından bu yana Pirelli Takvimine imza atan beşinci kadın fotoğrafçı oldu. Daha önce 1972’de Sarah Moon, 1989’da Joyce Tenenson ve 2007’de Inez Van Lamsveerde (Inez ve Vinoodh ikilisinden) ile 2000 ve 2016’da Annie Leibovitz, Takvim fotoğraflarını çekmişlerdi. Emma Summerton bu yıl yönetmen Carlo Alberto Orecchia ile birlikte 2023 Takviminin tanıtım videosunun yönetmenliğine de katkıda bulundu. 

Takvim için ‘ilham perisi’ ifadesinin anlamına geri dönmek istedim. İlham perisi başlangıçta kaynağı temsil ediyordu ve ilham vermenin yanı sıra edebiyat, bilim ve sanat alanlarında da yetenekliydi” diyen Emma Summerton sözlerini şöyle sürdürdü: “Başta annem olmak üzere olağanüstü, yaratıcı şeyler yapan kadınlar hayatım ve kariyerim boyunca beni büyülemiştir ve bana ilham vermiştir. Yazarlar, fotoğrafçılar, şairler, oyuncular ve yönetmenlerden çok şey öğrendim. Bu nedenle de bu olağanüstü kadınları kutlamak ve onları temsil edecek bir dünya yaratmak istedim.

2023 Pirelli Takvimi, Emma Summerton’ın eserlerinin öne çıkan düşsel tarzına hayat veren 14 modelin 28 fotoğrafını bir araya getiriyor. Her model temsil etmesi istenen İlham Perisi ile yakın bağlantısından dolayı rolü için özel olarak seçildi. Çekimler ise Haziran ve Temmuz aylarında Londra ve New York’ta kurulan setlerde gerçekleştirildi. Fotoğrafçı süreci “Çekimlerimde modellerin oynadıkları rollerle gerçekte ne oldukları arasındaki sınır net bir şekilde tanımlanmıyor ve her şey birbirine karışarak sihirli bir gerçekçilik yaratan fotoğrafla ortaya çıkıyor” sözleriyle anlatıyor. 

Örneğin, Guinevere Van Seenus bir süper model olmanın yanı sıra fotoğrafçı. Lauren Wasser hem model hem sporcu. Takvim’de Aktivist rolünü üstlenen Ashley Graham, vücut pozitifliğini desteklemesiyle de tanınırken Masalcı karakterini canlandıran Precious Lee aynı zamanda senaryolar ve masallar yazıyor. 

Takvimde rol alan isimler sırasıyla: 

Lila Moss – KAHİN 

Guinevere Van Seenus – FOTOĞRAFÇI 

Adwoa Aboah – KRALİÇE 

Karlie Kloss – TEKNOLOJİ UZMANI  

Sasha Pivovarova – RESSAM 

Lauren Wasser – SPORCU 

Emily Ratajkowski – YAZAR 

Cara Delevingne – SANATÇI 

Bella Hadid – PERİ 

Kaya Wilkins – MÜZİSYEN 

Precious Lee – MASALCI 

He Cong – BİLGE 

Adut Akech – DÜŞ AVCISI 

Ashley Graham – AKTİVİST 

*** 

2023 Pirelli Takvimindeki içerikler ve kişiler ile 50 yılı aşkın The Cal™ tarihi hakkında daha fazla bilgi için: www.pirellicalendar.com

*** 

Pirelli Press Office – Tel. +39 02 64424270 – pressoffice@pirelli.com 

www.pirelli.com 

  

LOVE LETTERS TO THE MUSE (İLHAM PERİSİNE AŞK MEKTUPLARI):

EMMA SUMMERTON’IN 2023 PİRELLİ TAKVİMİNDE ANLATTIĞI HİKAYE 

Fotoğraflarımdaki kadın kim?

Nereden geliyor?

Nereye gitmek istiyor?

Kimi seviyor?

Nasıl seviyor?

Nelerden güç alıyor? 

Kendini bu dünyada nasıl hayal ediyor?

Nasıl hayallerindeki kişi haline geliyor? 

Pirelli ekibi Emma Summerton’ın eski fotoğraflarını ilk kez incelediğinde gerçek ile gerçeküstünü bir araya getirme, imzası niteliğindeki modern ve nadide resimler yaratma yeteneğine hayran oldu. Nitekim, Emma bu projenin de konseptini belirlemeye başlarken her şeyden önce kendi portföyünden ve her zaman yararlandığı pek çok sanatsal temadan ilham aldı. Gerçeküstücülük ve sihirli gerçekçilik, güzellik ve vahşi doğa, çiçek ve yabani dal sevgisi, hayvanlar dünyasının gücü ile birlikte sanat, şiir, müzik ve edebiyatta sembolizmin yeri bu temalar arasında sayılabilir. 

Sonuçta, Emma’nın ilk ‘mood board’u alakasız gibi görünen ama çocukluğundan beri kendisinde karşılık bulan ve onun birbirini tamamlayıcı olarak gördüğü temaların bir karışımından oluştu. Henüz sanat okulundayken keşfettiği Avustralyalı sanatçı Vali Myers’ın bohem eserleri ve gençlik yıllarında Marilyn Monroe’ya duyduğu hayranlık bu temalardan sadece ikisi. Ayrıca daha sonra arkadaşı olann Avustralyalı müzisyen Chrissy Amphlett’in şarkıları ile İtalyan oyuncu Monica Vitti’nin bir adada düşüncelerine dalmış ve saçları – Emma’ya hep annesini hatırlatan – dağılmış bir resmi etkilendiği diğer kaynaklar. Bir de sürrealist kadın ressamlar var. Kadınlar için özgürlük hareketini başlatanlardan İngiliz asıllı Meksikalı ressam Leonora Carrington’ın sembolik betimlemeleri, Meksikalı Remedios Varo’nun düşsel resimleri ve Amerikalı Gertrude Abercrombie’nin eserlerinde küçük baykuşlara ve kedilere yer vermesi hep Emma’nın çekici bulduğu çalışmalar. 

Çocukken hep fikirlerini destekleyen annesiyle birlikte elbiseler tasarlamak ve dikmek, Emma’nın yaratıcılığı konusunda özgüven kazanmasını sağladı. Büyükbabasının etkisi de aynı derecede önemliydi çünkü Emma ve kız kardeşleri için yarattığı sihirli anlarla dünyayı farklı bir şekilde görmesi için ona ilham verdi. Büyükbabasının kendi çektiği fotoğraflarla düzenlediği slayt gösterileri, izledikleri Super 8 filmler, dinledikleri müzikler ve bahçede dans etmeleri Emma’nın ergen hayal gücünü ve hayallerini besledi. “Görsel hikaye anlatım tarzımı büyük ölçüde büyükbabamdan aldığımı söyleyebilirim. Ele avuca sığmaz bir çocuk olmama rağmen annem gibi o da her zaman kişiliğimi destekledi. İkisi de hayvanlar ve doğa ile duygusal bir bağ kurmamı sağladı. Bu yüzden hemen her zaman eserlerimde izleri var.” 

Emma bir çekime başlamadan önce her zaman hikayesindeki kadının gerçekte kim olduğunu sorguluyor çünkü aslında kadından ve özellikle de onun insani yönünden ilham alıyor. “Başkalarındaki derinliği bulmak için önce kendin kırılganlığını kabul etmelisin” diyor Emma. Takvimin açılışındaki “Kadın kim (..), kimi seviyor (..), nasıl seviyor?” sorularına yanıt arayan Emma’nın zihninde bu kadınların her birinin kim olabileceği hakkında bir fikir oluşmaya başlamıştı ama hepsini birbirine bağlayan bir parça eksikti. “İlham perisi” ifadesinin hepsini bir araya getiren nokta olacağına karar verdi. Sadece modeller rol alacaktı ve her biri fotoğrafçının kendi yüksek gerçeklik objektifinden dünyaya göründükleri şekilde betimlenen İlham perileri olacaktı. .

Guinevere van Seenus’un canlandırdığı “Fotoğrafçı” ilham perisi, Emma’nın başlangıç noktası oldu. Ardından hem model hem ressam olan ve Emma’nın bir resme benzettiği Sasha Pivovarova geldi. Sonra, Pivovarova’yı Vali Myers’ın renkli, abartılı ve bohem eserlerini yansıtan bir alanda kendi duvarlarına resim yaparken hayal etti. “Döngüler ve daireler birleşiyor çünkü Sasha modellik yapmakla resim yapmak arasındaki farkı görmüyor ve bu sayede güzel bir sinerji doğuyor.”

Diğer modeller ve roller de kendi yerlerini buldu. Model, oyuncu ve müzisyen Cara Delevingne, her şeye rağmen fantastik iç dünyasından daima başarıyla çıkan Sanatçı olurken Karlie Kloss, fütüristik bir sanal gerçeklik ortamında kodlama öğretmeyi seven Teknoloji Uzmanı rolünü üstleniyor. Bella Hadid, kendisini sadece sizin bilmenizi istediği kadar gösteren Peri’yi canlandırıyor. Aktivist Ashley Graham biçimli bir zırhın içinde bir kanepede göz kamaştırırken sorgulayan gözlerle kameraya gibi bakıyor. Sporcu rolündeki Lauren Wasser, savaşa hazır uzaylı bir kraliçe gibi Ay zeminini çağrıştıran çorak bir manzarada fotoğraflandı. Adut Akech, Düş Yakalayıcı rolünde özgürleşmesinin şiirsel hikayesine hayat verirken Kraliçe karakterini canlandıran Adwoa Aboah iç mücadelelerini soğukkanlı ve asil duruşu ve Nefertiti’nin zarafetiyle gizliyor. Lila Moss, sihirli bahçesinden bilgeliğini paylaşan ve dünyayı anlayan genç ama yaşlı ruh Kahin’i canlandırıyor. Yüzü aynaya iki tarafıyla yansıtılarak fotoğraflanan Yazar rolündeki Emily Ratajkowski, “gerçekten hangisi olduğumu düşünüyorsun?” diye sorguluyormuş gibi bir izlenim yaratıyor. Şarkı sözleri için bir kuzgundan ilham alan Müzisyen rolündeki Kaya Wilkins bohem bir ortamda resmediliyor. Sinema dahil tüm mecralarda yolculuğunu anlatan Masalcı’yı Precious Lee, içten gelen bir dinginlik ve nezaketle betimlenen ve bir rüyadaymış gibi hayat bulan Bilge’yi ise He Cong canlandırıyor. 

Emma Summerton daima modelleriyle kişisel bir iş birliği arıyor ve onlarla daha kapsamlı, daha derin diyaloglar geliştiriyor. Emma’ya göre Pirelli 2023 Takvimi kreatif sürecin kendisi için anlamı kadar her ilham perisinin duygular ve ilhamdan oluşan daha büyük bir kolektif insan grubuna hitap etme biçimine de saygı duruşunda bulunuyor.

EMMA SUMMERTON

Biyografi 

1970 doğumlu Emma Summerton Sydney’deki National Art School’da (Ulusal Sanat Okulu) Güzel Sanatlar eğitimi aldı ve Fotoğrafçılık bölümünden mezun oldu. 1998’de Londra’ya taşındı ve fotoğrafçılık kariyerine başlarken sanatçı Fiona Banner’ın asistanlığını yaptı.

2005 yılında Dazed & Confused dergisi için çektiği bir dizi Polaroid oto portre ve moda makalesiyle ilk büyük çıkışını yakaladı. Emma o zamandan beri 2000’lerde yükselen en yetenekli fotoğrafçılardan biri olarak kendini kanıtlamaya devam ediyor. Teknik becerileri kadar detaylara gösterdiği özen ve moda tutkusuyla gerçek anlamda dikkat çekici fotoğraflara imza atan Emma, moda fotoğrafçılığı dünyasında kendisine önemli bir yer edindi. Kariyeri boyunca hemen her Vogue edisyonu için çekimler yaptı ve 2022’de 50 Vogue kapağı ile yeni bir başarı yakaladı. 

Fotoğrafları sayısız etkinlikte sergilenen ve dünya çapında beğeni toplayan Emma Summerton, fotoğraf stüdyosu ile moda ve sanat dünyasına hizmet sunuyor. 

Makaleler: 

W MagazineVogue ItaliaVogue (US)Vogue UKVogue GermanyVogue JapanVogue ChinaVanity Fairi-DPopDazed & ConfusedSelf ServicePurple10 MagazineHeroineOut Of OrderThe Last Magazine.

Kapak Fotoğrafları: 

W Magazine – George Clooney, Nicole Kidman & Clive Owen.

Teen Vogue – Willow Smith, Kendall Jenner.

Glamour – Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Zendaya, GIRLS!

Vogue Australia – Selena Gomez, Cate Blanchett, Taylor Swift, Emilia Clark, Carey Mulligan, Naomi Watts, Cindy Crawford, Amanda Seyfried, Katy Perry, Dakota Johnson, Dakota Fanning.

Vogue Spagna – Alicia Vikander, Karli Kloss, Dakota Johnson. 

Vogue Germania – Isabella Rossellini

Reklam Çekimleri: 

Paul & Joe, Kate Spade, River Island, Topshop, Anna Sui, Burberry, Diane von Furstenburg, Dior, H&M, Jaeger, Max & Co, Miu Miu, Prada, Orla Kiely, Adeam, Agent Provocateur, Terry de Havilland, Violet Grey, Yves Saint Laurent, Scotch & Soda, No7, Warehouse.

İLHAM PERİSİNE AŞK MEKTUPLARI

Takvimde gösterilme sırasıyla:

Lila Moss 

Guinevere Van Seenus 

Adwoa Aboah 

Karlie Kloss 

Sasha Pivovarova 

Lauren Wasser 

Emily Ratajkowski 

Cara Delevingne 

Bella Hadid 

Kaya Wilkins 

Precious Lee 

He Cong 

Adut Akech 

Ashley Graham 

Casting Direktörü: Pergiorgio Del Moro

Takvim Tasarımı Sanat Yönetmeni: Tenzin Wild

Moda Yönetmeni: Amanda Harlech

Set Tasarımı: Viki Rutch

Saç: Eugene Souleiman

Makyaj: Hiromi Ueda

2023 Pirelli Takviminin tanıtım etkinliğinde kırmızı halıyı ‘yeşillendirdikleri’ için Sesia & Co’ya teşekkür ederiz. Okyanuslardan toplanan balık ağları gibi naylon atıklardan teknolojileriyle iplik üreterek denizde yaşamı korumaya yardımcı oluyorlar. 

PİRELLİ TAKVİMİ: FOTOĞRAFÇILAR, ÇEKİM YERLERİ VE MODELLER

1964                     Robert Freeman; Mayorka, İspanya

                            Jane Lumb, Sonny Freeman Drane, Marisa Forsyth

1965                    Brian Duffy; Monaco, Fransız Rivierası, Güney Fransa

                            Pauline Dukes, Annabella, Virginia, Pauline Stone, Jeannette Harding

1966                    Peter Knapp; Al Hoceima, Fas

                            Peter Knapp, Shirley Ann, Sue

1967                     Yayınlanmadı

1968                     Harri Peccinotti; Cerbe, Tunus

                            Ulla Randall, Elisa Ngai, Pat Booth, Jill La Tour

1969                     Harri Peccinotti; Big Sur, Kaliforniya

1970                     Francis Giacobetti; Paradise Island, Bahamalar

                            Alexandra Bastedo, Anak, Pegga, Paula Martine

1971                     Francis Giacobetti; Jamaika, Büyük Antiller

                            Caileen Bell, Angela McDonald, Kate Howard, Christine Townson, Gail Allen

1972                     Sarah Moon; Villa Les Tilleuls, Paris

Suzanne Moncurr, Mick Lindburg, Boni Pfeifer, Inger Hammer, Magritt Rahn, Barbara Trenthan

1973                     Brian Duffy; Londra, İngiltere

Erica Creer, Sue Paul, Nicki Howorth, Kubi, Nicky Allen, Jane Lumb, Kate Howard, Vida, Penny Steel, Kari Ann, Elizabeth, Vicky Wilks

1974                     Hans Feurer; Seyşeller, Afrika

                            Eva Nielson, Kim, Marana, Chichinou, Kathy Cochaux

1975 – 1983          Yayınlanmadı

1984                     Uwe Ommer; Bahamalar, Orta Amerika 

                            Angie Layne, Suzy-Ann Watkins, Jane Wood, Julie Martin

1985                     Norman Parkinson; Edinburgh, İskoçya

                            Anna, Cecilia, Iman, Lena, Sherry

1986                     Bert Stern; Cotswolds, İngiltere

Julia Boleno, Jane Harwood, Louise King, Deborah Leng, Suzy Yeo, Beth Toussaint, Gloria, Joni Flyn, Caroline Hallett, Samantha, Juliet, Clare Macnamara

1987                     Terence Donovan; Bath, İngiltere

                            Ione Brown, Colette Brown, Naomi Campbell, Gillian De Turville, Waris Dirie

1988                     Barry Lategan; Londra, İngiltere

Hugo Bregman, Briony Brind, Victoria Dyer, Nicola Keen, Kim Lonsdale, Sharon MacGorian, Naomi Sorkin, Carol Straker

1989                     Joyce Tennyson; Polaroid Studios, New York

Lisa Whiting, Nicky Nagel, Dannielle Scott, Brigitte Luzar, Gilda Meyer-Nichof, Kathryn Bishop, Susan Allcorn, Susan Waseen, Rosemarie Griego, Akura Wall, Gretchen Heichholz, Rebecca Glen

1990                     Arthur Elgort; Sevilla, İspanya

Laure Bogeart, Laurie Bernhardt, Christina Cadiz, Anna Klevhag, Florence Poretti, Debrah Saron

1991                     Clive Arrowsmith; Fransa

Alison Fitzpatrick, Lynne Koester, Monika Kassner, Paola Siero, Nancy Liu, Katherina Trug, Jackie Old Coyote, Tracy Hudson, Rachel Boss, Carole Jimenez, Saskia Van Der Waarde, Rina Lucarelli, Susie Hardie-Bick

1992                     Clive Arrowsmith; Almería, İspanya

                            Alison Fitzpatrick, Julienne Davis, Judi Taylor

1993                     John Claridge; Seyşeller, Afrika

                            Christina Estrada, Barbara Moors, Claudie

1994                     Herb Ritts; Paradise Island, Bahamalar

                            Karen Alexander, Helena Christensen, Cindy Crawford, Kate Moss

1995                     Richard Avedon; New York, ABD

                            Nadja Auermann, Farrah Summerford, Naomi Campbell, Christy Turlington

1996                     Peter Lindberg; El Mirage, Kaliforniya

Eva Herzigova, Natassja Kinski, Kristen McMenamy, Navia, Carre Otis, Tatjanna Patitz

1997                     Richard Avedon; New York, ABD

Honor Fraser, Ling, Cordula, Sophie Patitz, Ines Sastre, Waris Dirie, Anna Klevhag, Monica Bellucci, Gisele, Kristina, Tatiana, Irina, Jenny Shimizu, Marie Sophie, Brandy , Julia Ortiz, Nikki Uberti

1998                     Bruce Weber, Miami, ABD

Tanga Moreau, Stella Tenant, Milla Jovovich, Charolyn Murphy, Eva Herzigova, Patricia Arquette, Shalom Harlow, Kristy Hume, Elaine Irwin Mellencamp, Georgina Grenville, Kiara, Rachel Roberts, Daryl Hannah. Guests: Dermot Mulroney, Fred Ward, Ewan Mc Gregor, Dan O’Brien, BB King, Sonny Rollins, Bono, Paul Cadmus, Francesco Clemente, John Malkovich, Kelly Slater, Kris Kristofferson, Robert Mitchum.

1999                     Herb Ritts; Los Angeles, ABD

Chandra North, Sophie Dahl, Karen Elson, Michele Hicks, Carolyn Murphy, Shirley Mallmann, Laetitia Casta, Audrey Marnay, Elsa Benitez, Bridget Hall, Angela Lindvall, Alek Wek

2000                     Annie Leibovitz; Rhinebeck, New York

Lauren Grant, June Omura, Mireille Radwan-Dana, Laetitia Casta, Alek Wek, Julie Worden, Jacqui Agyepong, Marjorie Folkman

2001                     Mario Testino; Napoli, İtalya

Gisele Bundchen, Aurelie Claudel, Karen Elson, Rhea Durham, Marianna Weickert, Fernanda Tavares, Angela Lindvall, Ana Claudia Michael, Liisa Winkler, Noemi Lenoir, Frankie Rayder, Carmen Kass

2002                     Peter Lindbergh; Los Angeles, ABD

Lauren Bush, Erika Christensen, Amy Smart, Bridget Moynahan, James King, Shannyn Sossamon, Selma Blair, Kiera Chaplin, Brittany Murphy, Monet Mazur, Rachel Leigh Cook, Mena Suvari, Julia Stiles

2003                     Bruce Weber; Cilento ve Paestum, İtalya

Jessica Miller, Lisa Steiffert, Heidi Klum, Isabeli Fontana, Mariacarla Boscono, Natalia Vodianova, Karolina Kurkova, Sienna Miller, Alessandra Ambrosio, Rania Raslan, Bridget Hall, Sophie Dahl, Eva Riccobono, Yamila Diaz-Rahi, Filippa Hamilton, Valentina Stilla, Enrico Lo Verso, Alessandro Gassman, Tomasino Ganesh, Marcelo Boldrini, Jak Krauszer, Stephan Ferrara, Ajay Lamas

2004                     Nick Knight; Londra, İngiltere

Adina Fohlin, Amanda Moore, Jessica Miller, Natalia Vodianova, Karolina Kurkova, Mariacarla Boscono, Esther de Jong, Frankie Rayder, Liberty Ross, Dewi Driegen, Ai Tominaga, Pollyanna McIntosh, Alek Wek

2005                     Patrick Demarchelier; Rio de Janeiro, Brezilya

Adriana Lima, Julia Stegner, Michelle Buswell, Erin Wasson, Marija Vujovic, Fillipa Hamilton, Liliane Ferrarezi, Valentina, Diana Dondoe, Isabeli Fontana, Naomi Campbell

2006                     Mert and Marcus; Cap d’Antibes, Fransa

Jennifer Lopez, Gisele Bundchen, Guinevere Van Seenus, Kate Moss, Karen Elson, Natalia Vodianova

2007                     Inez and Vinoodh; Kaliforniya

                            Sophia Loren, Penelope Cruz, Lou Doillon, Naomi Watts, Hilary Swank

2008                     Patrick Demarchelier; Şanghay, Çin

Maggie Cheung, Agyness Deane, Lily Donaldson, Du Juan, Doutzen Kroes, Catherine Mc Neil, Mo Wan Dan, Sasha Pivovarova, Coco Rocha, Caroline Trentini, Gemma Ward

2009                     Peter Beard; Abu Camp/Jack’s Camp, Botswana

Daria Werbowy, Emanuela De Paula, Isabeli Fontana, Lara Stone, Rianne Ten Haken, Malgosia Bela, Mariacarla Boscono

2010                     Terry Richardson; Bahia, Brezilya

Daisy Lowe, Georgina Stojiljokovic, Rosie Huntington, Eniko Mihalik, Catherine McNeil, Ana Beatriz, Abbey Lee Kershaw, Marloes Horst, Lily Cole, Miranda Kerr, Gracie Carvalho

2011                     Karl Lagerfeld; Paris, Fransa

Bianca Balti, Eliza Sednaoui, Freja Beha Erichsen, Isabeli Fontana, Magdalena Frackowiak, Anja Rubik, Abbey Lee Kershaw, Lakshmi Menon, Heidi Mount, Erin Wasson, Natasha Poly, Lara Stone, Daria Werbowy, Iris Strubegger, Jeneil Williams, Baptiste Giabiconi, Sebastian Jondeau, Brad Kroenig, Garrett Negg, Jake Davis

2012                     Mario Sorrenti; Murtoli, Korsika

Isabeli Fontana, Natasha Poly, Saskia De Brauw, Lara Stone, Joan Small, Guinevere Van Seenus, Malgosia Bela, Edita Vilkevictiute, Kate Moss, Milla Jovovich, Margareth Made, Rinko Kikuchi

2013                     Steve McCurry; Rio de Janeiro, Brezilya

Isabeli Fontana, Adriana Lima, Sonia Braga, Marisa Monte, Elisa Sednoui, Petra Nemcova, Hanna Ben Abdesslem, Liya Kebede, Karlie Kloss, Kyleigh Kuhn, Summer Rayne Oakes

2014                     Takvimin 50. Yılı Milano’da kutlandı.

                            Helmut Newton’un Montecarlo ve Chianti’de çektiği 1986 takvimi yayınlandı. 

                            Antonia Dell’Atte, Susie Bick, Betty Prado

2015                     Steven Meisel; New York, ABD

Karen Elson, Anna Ewers, Isabeli Fontana, Gigi Hadid, Candice Huffine, Adriana Lima, Sasha Luss, Cameron Russel, Joan Smalls, Natalia Vodianova, Raquel Zimmerman

2016                     Annie Leibovitz; New York, ABD

Yao Chen, Natalia Vodianova, Kathleen Kennedy, Agnes Gund ve Sadie Rain Hope-Gund, Serena Williams, Fran Lebowitz, Mellody Hobson, Ava Duvernay, Tavi Gevinson, Shrin Neshat, Yoko Ono, Patti Smith, Amy Schumer

2017                     Peter Lindbergh; Berlin, Los Angeles, New York, Londra ve Le Touquet 

Jessica Chastain, Penelope Cruz, Nicole Kidman, Rooney Mara, Helen Mirren, Julianne Moore, Lupita Nyong’o, Charlotte Rampling, Lea Seydoux, Uma Thurman, Alicia Vikander, Kate Winslet, Robin Wright, Zhang Ziyi, Anastasia Ignatova

2018                    Tim Walker; Londra, İngiltere 

Adut Akech, Adwoa Aboah, Alpha Dia, Djimon Hounsou, Duckie Thot, Jaha Dukureh, King Owusu, Lil Yachty, Lupita Nyong’o, Naomi Campbell, RuPaul, Sasha Lane, Sean “Diddy” Combs, Slick Woods, Thando Hopa, Whoopi Goldberg, Wilson Oryema Zoe Bedeaux

2019                    Albert Watson, Miami ve New York

Laetitia Casta, Misty Copeland, Julia Garner, Gigi Hadid, Sergei Polunin, Calvin Royal III, Alexander Wang, Astrid Eika 

2020                    Paolo Roversi, Paris ve Verona

Claire Foy, Mia Goth, Chris Lee, Indya Moore, Rosalìa, Stella Roversi, Yara Shahidi, Kristen Stewart, ve Emma Watson 

2021                    Yayınlanmadı 

2022                    Bryan Adams; Los Angeles ve Capri

Cher, Grimes, Jennifer Hudson, Normani, Rita Ora, Bohan Phoenix, Iggy  Pop, Saweetie, St. Vincent, Kali Uchis ve Bryan Adams 

2023                    Emma Summerton; New York ve Londra 

Lila Moss, Guinevere van Seenus, Adwoa Aboah, Karlie Kloss, Sasha Pivovarova, Lauren Wasser, Emily Ratajkowski, Cara Delevingne, Bella Hadid, Kaya Wilkins, Precious Lee, He Cong, Adut Akech ve Ashley Graham

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.