Aşkımız Aksaray’ın En Büyük Yangını

0

2019-2020 tiyatro sezonunda istanbul Devlet Tiyatroları’nda Güngör Dilmen’in ‘Aşkımız Aksaray’ın En Büyük Yangını’ oyunu sahneleniyor.

“Aşkımız Aksaray’ın En Büyük Yangını,

İki perdelik oyun kalabalık kadrosu, dekoru, dans ve müzikleriyle sizleri eski yılların İstanbul’una yolculuğa çıkaracak. Saraydan çırağ edilmiş bir cariyenin, tulumbacıların naralarıyla, kadınların sokaklara taşmış dedikodularıyla dolu bir mahalleye taşınmasını, burada mahallenin kemancı gencine aşık olmasını konu ediyor.

Asrın son yılları, İstanbul’un en köklü mahallelerinden Aksaray’dayız.

Mahalle rutin günlerinden birini yaşamakta… Tulumbacılar kahvede toplaşmış… Kadınlar pencere ardı, çeşmebaşı, kapı arası, bohçacı bahanesi sohbette. Birden bir fayton sesi duyulur. Mahitap Hatun mahallede bir konağa yerleşmektedir.

Belli bir yaşa geldiği için saraydan “çırağ” edilen bu saraylı kadın, mahalleye büyük heyecan getirecektir. Önce dedikodu çarkları, sonra çöpçatanlık hevesleri devreye girecek ve sonunda Mahitap, mahallenin genç kemancısı Artin’le beklenmedik bir yola çıkacaktır… 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.