Renate Graf “Geri Dönüş Zamanı ve İpek Yolu” Fotoğraf Sergisi İstanbul’da

0

Dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı Renate Graf’ın “İpek Yolu’nda ve Zamanda Geriye Yolculuk” başlıklı sergisi Avusturya Kültür Ofisi’nin destek ve organizasyonuyla Fransız Konsolosluğu himayesinde ve de Institut Français İstanbul’un katkılarıyla  ile 18 Nisan 2022 Pazartesi günü ‘Muse Contemporary Sanat Galerisi’nde düzenlenecek   tanıtım kokteyli ile açılışı yapılacak. 

1993 yılında Renate Graf, Anselm Kiefer ile birlikte İpek Yolu rotasında Orta Asya’da çıktığı bu üç aylık keşif  yolculuğu sanatçı için güçlü bir ilham kaynağı olmuş. 

Bu sergi  ziyaretçileri zaman, alan, yaşam yerleri ve manzaralar yardımıyla “değişmez olanı” sorgulamak üzere yolculuğa davet ediyor ve  adeta tüm dünya hükümetlerine ve insanlığa beraber harekete geçme çağrısı. Bu kutsaldan yola çıkan ama küresel ısınmaya dikkat çeken kararlı bir aktivist olan Renate Graf kadrajından insanları iklim mücadelesi ve çevresel değişimle yüzleştirdiği, vicdanları uyandıran derinliğe sahip dikkatleri bu konuya çeken bir sergi. Sergide çok sayıda geniş formatlı fotoğrafın yanı sıra buzulların erimesinin izlenebildiği  projeksiyon gösterimleri ile  çevre kirliliği ve küresel ısınma ana teması tamamlanıyor.

Bu dikkat çekici serginin küratörlüğü Nicolas Martin Ferreira tarafından yürütülüyor.

ergi 19 Nisan 2022’den itibaren Avusturya Kültür Ofisi, Fransız Enstitüsü İstanbul ve Muse Contemporary Sanat Galerisi’nde İstanbullu sanatseverlere kapılarını açacak.
Sergi Alanları :
Avusturya Kültür Ofisi : Avusturya Başkonsolosluğu, Köybaşı Cd. No:44 34464 Yeniköy – Sarıyer / İstanbul
Fransız Enstitüsü İstanbul : Beyoğlu, İstiklal Cad. No:4, 34435 Beyoğlu / İstanbul
Muse Contemporary Sanat Galerisi : Levent, Aydın Sokağı No:12 K:1, 34330 Beşiktaş/İstanbul

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.