İSTANBUL TASARIM BİENALİ’NİN KONUK TASARIMCI CAMEKÂN 31 OCAK’TABAŞLIYOR

0


İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) 
tarafındandüzenlenen İstanbul Tasarım Bienali’nin, Ortak Kültür Mirası: Türkiye ve AB Arasında Koruma ve Diyalog-II (CCH-II) Hibe Programı desteğiyle ve Karlsruhe Sanat ve Tasarım Üniversitesi (Staatliche Hochschule für Gestaltung Karlsruhe [HfG]) ortaklığında yürüttüğükonuk tasarımcı programı Camekân31 Ocak’ta başlıyor.

Camekân, Türkiye’nin İstanbul dışındaki şehirlerinden ve Avrupa’dan, üniversite öğrencisi ya da yeni mezun sekiz genç tasarımcıyı, 31 Ocak – 28 Şubat 2022 tarihleri arasında, İstanbul’da ağırlayacak. Türkiye’nin önde gelen hat ve cilt sanatçılarından Prof. Emin Barın’ın uzun yıllar atölye ve ciltevi olarak kullandığı Barın Han, programa ev sahipliği yapacak.

Ekim 2021’de duyurulan açık çağrının ardından yapılan değerlendirmeler sonucunda, Camekân’a katılacak sekiz genç tasarımcı, Yılmaz Şahser, Kusay Tatlı, Elif SarıgüzmenHanieh Fatouraee, Jannik Lang, Clemens Lauer, Pia Matthes ve Kathrin Rüll olarak belirlenmişti.

İKSV, programa seçilen genç tasarımcıların seyahat ve konaklama masraflarını üstlenecek, araştırma ve üretim süreçlerini kolaylaştıracak, ihtiyaç duyabilecekleri ilişkileri, malzemeleri, çalışma alanını ve desteği sağlayacak. Genç tasarımcıların disiplinlerarası ve bölgeler ötesi işbirlikleri geliştirmelerini hedefleyen program, eş zamanlı olarak, dördü Türkiye’den, dördü Avrupa’dan olmak üzere, sekiz mentor/eğitmen/uzmanı da İstanbul’da buluşturacak.

Camekân, mentorların genç tasarımcılarla bir araya gelecekleri, farklı uygulamaların deneneceği, karşılıklı tartışmaya ve öğrenmeye dayanan, özgün üretimlere ev sahipliği yapacak yeni bir öğrenme platformu olmayı hedefliyor. 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.