Yeni Tiyatro Yeni Metin Atölyeleri GalataPerform’da

0

GalataPerformun Yeni Metin Projesi kapsamında yıllardır düzenlediği Tiyatro Tekniği ve Işık Tasarımı Atölyesi, Yeni Metin Oyun Yazarlığı Masası ve Yönetmenlik Atölyesi Ocak ayında başlıyor.
GalataPerform, 2003 yılından beri devam eden Yeni Metin Projesi kapsamında her biri tiyatro alanında usta isimlerin eğitmen olarak yer aldığı tiyatro atölyeleri düzenliyor. Bu kapsamda 2022’nin Ocak ayında üç farklı atölye başlıyor. Hem dijital ve uzaktan hem de pratik birebir derslerle hibrit bir yapıda devam edecek atölyelere uzaktan katılım da mümkün olacak. Yeşim Özsoy önderliğinde Ferdi Çetin, Ozan Ömer Akgül, Ayşe Sedef Ayter, Ahmet Sami Özbudak, Okan Urun, Mert Öner, Kayhan Berkin’in yer aldığı ana kadronun yanı sıra yurt içinden ve yurt dışından misafir eğitmenler de dahil oluyor. Her sene kültür merkezleriyle iş birliğinde yürütülen programın bu seneki konukları arasında Norveç, İspanya, Romanya, Portekiz gibi farklı ülkelerden yazar ve yönetmenler yer alıyor. 7 ay sürecek atölyelerin ardında yaz döneminde yüz yüze bir tiyatro kampı gerçekleştirilecek. 2022 Kasım ayında düzenlenecek Yeni Metin Festivali 11 kapsamında atölyelerden seçilen projeler yer alabilecek ve ayrıca festival sırasında katılımcılar kendi alanlarında pratik yapabilecek.


TİYATRO TEKNİĞİ VE IŞIK TASARIMI ATÖLYESİ
İngiltere’nin LAMDA Üniversitesinde Tiyatro Tekniği bölümünden mezun olan Işık TasarımcısıAyşe Sedef Ayter’in liderliğindeki Tiyatro Tekniği ve Işık Tasarımı Atölyesi18 Ocak 2022 itibarıyla başlayacak. Katılımcılar 7 aylık atölyeler boyunca bilgi, teori ve pratik alanlarda kendilerini geliştirme fırsatı bulacakAtölye katılımcılarıhaftada bir gün zoom üzerinden GalataPerform’un eğitmen kadrosuyla çevrimiçi eğitimler alacak. Ayrıca ayda bir gün Sahne Pratiği dersi alacaklar. Katılımcılar tiyatro tekniği bilgisi, ışık dramaturjisi ve tiyatro tekniği tarihi öğrenmenin yanı sıra eğitmenin sorumlu olduğu oyunlarda, GalataPerform oyunlarında ve 2022 Yeni Metin Festivali 11’de pratik yapma yoluyla deneyim kazanma imkanına sahip olacak. Son aşama olan 2022 Temmuz ayında ise şehir dışında, 1 haftalık bir yüz yüze eğitim kampına katılacak, bu kamp sürecinde katılımcılar eğitmenlerle yüz yüze eğitim yapma fırsatı bulacak, oyun okumalarına katılacak ve diğer atölyelerle beraber pratik derslere dahil olacak.
YENİ METİN OYUN YAZARLIĞI MASASI
Haftada 1 gün olarak başlayacak Yeni Metin Yazarlık Masası alanında deneyimli yazarlara açık ve 15 Ocak 2022de başlayıp yıl boyu devam edecek. Oyun Yazarlığı Masası kapsamında katılımcılar, aylık olarak düzenlenen atölyelerokumalar ve geri bildirimler üzerinden oyun metinlerini geliştirirken ayrıca yurt içinden ve yurt dışından tiyatro profesyonelleri ile bir araya gelme fırsatı yakalayacak. Katılımcıların atölyede geliştirdikleri oyunların, Yeni Metin Festivali 11 programında seçime girmesi durumunda değerlendirilmesinin yanı sıra sene içerisinde hazırlanacak Yeni Metin Oyun Okumaları serisi kapsamında da seyirciyle buluşması mümkün olacak.
YÖNETMENLİK ATÖLYESİ
Hem pratik hem de teorik olarak tiyatro yönetmenliğine giriş niteliğinde olan Yönetmenlik Atölyesi 17 Ocak 2022 itibariyle başlayacak ve 7 ay devam edecek. Atölyelere katılacak yönetmen adayları ayda üç Pazartesi zoom üzerinden GalataPerform’un genel sanat yönetmeni yazar, yönetmen ve oyuncu Yeşim Özsoy yönetiminde derslere katılacak. Atölyede ayrıca bu senenin konuk yönetmeni Kayhan Berkin düzenli olarak ders veriyor olacak. Atölye kapsamında katılımcılar bilgi, teori ve pratik alanlarda kendilerini geliştirme fırsatı bulacak. Ayrıca misafir eğitmenlerin de dahil olduğu ana ders programında ayda bir gün Sahne Pratiği dersi için ayrıldı. Tüm atölyelerin son aşaması olarak 2022 yaz aylarında, şehir dışında, 1 haftalık yüz yüze eğitim kampı gerçekleşecek. Atölye sonunda Kasım 2022’de gerçekleşecek Yeni Metin Festivali 11 kapsamında Yönetmenlik Atölyeleri’nden seçilen projeler programa dahil olacak. Yönetmenlik Atölyesinin katılımcıları sene boyunca yurt içinden ve dışından programa dahil olan tüm misafir eğitmenlerin derslerine girebilecek.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.