İBB ŞEHİR TİYATROLARI’NIN YENİ ÇOCUK OYUNU “BEKÇİ İLE POSTACI”

0

                    

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, Lodovica Cima ve GabrieleClima’nın yazdığı Ceylan Özçapkın’ın çevirdiği, Derya Yıldırım’ın oyunlaştırıp yönettiği Bekçi ile Postacı adlı çocuk oyununu seyirciyle buluşturuyor. Oyun, 21 Kasım 2021 Pazar günü Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde ilk kez sahneleniyor.

 

Arkadaşlık ve paylaşımın önemini, birlikte yaşamanın ve birbirine alan tanımanın değerini anlatan oyun, 21, 28 Kasım 2021 tarihlerinde Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde.

 

Müziğini Burçak Çöllü’nün, sahne tasarımını Emra Albayrak Şahin’in, kostüm tasarımını Janset Kaplan’ın, ışık tasarımını Osman Aktan-Levent Akın’ın, efekttasarımını Arıkan Demir’in yaptığı, fotoğraflarını Sadi Ayan’ın çektiği oyunda Besim Demirkıran, Cafer Alpsolay, Fatma İnan, Melisa Demirhan, Reyhan Karasu, Zeynep Ceren Gedikali rol alıyor. 

 

Oyun Konusu

 

Aynı evi paylaşan iki ev arkadaşıdır Marcello ve Piero. Piero gündüzleri posta dağıtan, geceleri evde dinlenen Postacı, Marcello ise; Geceleri sokakları kollayan gündüzleri de evinde keyif yapan gece bekçisidir.

Evde her eşyadan bir tane olmasına rağmen ikisi de uyumlu bir şekilde kusursuz bir düzen içinde yaşamaktadır. İkisi de aynı anda soğuk algınlığına yakalanıp evde kalınca bu düzen bozulmaya başlar.

Birlikte yaşamanın, birbirinin alanına ve görüşlerine saygı duymanın ne kadar da önemli olduğunu başlarına gelen bu durum sayesinde farkına varıp ortak çözüm üreterek arkadaşlıklarının kıymetini keşfederler.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.