Ebru Söylemez ilk Teklisi ile Geçmişle Bugün Arasında Bir Köprü

0

EBRU SÖYLEMEZ, İLK TEKLİSİYLE GEÇMİŞ İLE BUGÜN ARASINDA BİR KÖPRÜ KURUYOR: SABR-I SÜKÛN…

Müziğin eğitiminden gelen ve zaman içinde çeşitli orkestralarda kemanıyla ya da vokaliyle yer alan müzisyen Ebru Söylemez’in, sözü ve müziği kendisine; nakarat sözleri şair Nabî’ye düzenlemesi ise yine kendisine ve Emrah Yılmaz’a ait olan, ilk teklisi “Sabr-ı Sükûn” dinleyicilerle buluştu.

Türk Sanat Müziği tınılarını takip eden ve Bağımsız olarak yayınlanan teklinin klibi, Sevinj Yusifova ve Kutay Akyürek tarafından Şile’de çekildi.

Ebru Söylemez, ilk teklisini şu sözlerle anlatıyor:

“Ne zamandır sözleri ve melodisi ile eski ve tozlu bir eser yazmayı çok istiyordum. Eski olanın derinliğinin her zaman başka olduğuna inanırım. Bu anlamda, Modern sanat müziği formunda olan “Sabr-ı Sükûn” ilham kanalımı açan ilk şarkım oldu. Müzikal eğitimim Klasik-Batı olmasına rağmen kulağımda hep sanat ve halk müziği vardı. Şarkı yazma aşamasında da kulağımdaki müzikten kaçamadığımı, melodilerin hep bu motiflere çıktığını gördüm. Bu şarkı 1700’lü yıllar ile 2021 yılı arasında bir nevi köprüdür. Kendimce…”

“Sabr-ı Sükûn”, başta Spotify olmak üzere dijital platformlarda!

BİZİ YOUTUBE KANALINDAN DA TAKİP TAKİP EDİN

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.