Sivas’ta 1993 Yılında Gerçekleşen Madımak Katliamı Şiirlerle Anılıyor

0

Orta Direk Tiyatrosu 2 Temmuz 2021 Saat 19:00’da 1993 yılında Sivas’da Madımak Oteli’nde göz göre göre ateşe atılan 33 aydın insanımız için bir anma etkinliği düzenliyor. Madımak Katliamı olarak hatıralarımızda yer edinen bu insanlık dışı vahşeti bir kez daha şiirlerle vicdanlara seslenmek, buna benzer olayların ülkemizde bir daha yaşanmaması için  bir farkındalık oluşturmak amacıyla ‘ Sivas yanıyor, Şiirler Yanıyor’ tiyatro oyununu sergileyecek. 

SİVAS YANIYOR, ŞİİRLER YANIYOR!
Ortadirek Tiyatrosu Sivas 93 Etkinliği

Ortadirek Tiyatrosu 2 Temmuz saat 19:00’da AVCILAR Erol Mumcu Kültür ve Sanat Parkı’nda bulunan, Sivas’ta yanan Edibe Sulari Ağbaba’nın heykeli önünde, yönetmen Osman Genç’in yönettiği “Sivas Yanıyor, Şiirler Yanıyor” adlı oyunu sergileyecek. Sivas Madımak Oteli’nde yaşanan katliam, 2 Temmuz 1993’te 33 aydının ve 2 otel çalışanının Radikal İslamcılar tarafından yakılması ile sonuçlanmıştı.

Madımak Oteli’nin dekoru önünde sergileyecek Ortadirek Tiyatrosu oyuncuları; Asım Bezirci, Edibe Sulari Ağbaba, Yeşim Özkan, Hasret Gültekin gibi birçok aydınımızın oteldeki son dakikalarını canlandıracaklarını söylediler. Etkinlik içerisinde hayatını kaybeden aydınlarımızın şiirleri ve türküleri yer alacak. Etkinliğe birçok sanatçının katılımı bekleniyor.

Ortadirek Tiyatrosu dört yıldır düzenledikleri anma etkinliklerini Covit19 nedeniyle geçen yıl online olarak gerçekleştirmiştir. Osman Genç, daha önce yapılan birçok anma etkinliğinin resmi tören havasında geçip, içeriğin boşaltıldığını dile getirerek, 2 Temmuz’da gerçekleşecek Sivas Katliamı’nın 28.yıldönümündeki etkinliğin protokolsüz bir şekilde sergileneceğini belirtti.

Ortadirek Tiyatrosu, Avcılar’daki anmadan önce Sanat Meclisi bileşeni olarak, Türkiye Yazarlar Sendikası’nın çağrısı ile Zincirlikuyu’daki, Sivas’ta yanarak hayatını kaybeden yazar Asım Bezirci’nin ve yakın dostu olan Rıfat Ilgaz’ın mezarı başında yapılacak anmada hazır bulunacaklar. Her iki anmaya sanatsever, sanatçı ve aktivistleri beklediklerini dile getiren Ortadirek Tiyatrosu her yıl toplumsal hafızamızda yer edinen önemli ve özel günlerin yıldönümünde anma programı kapsamında etkinlikler düzenleyip seyirciyle buluşuyor.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.