“Solis Cinema Sessions” adı altında bir eğitim programı başlıyor.

0

<h1>

Sinemacıların ve sinema sektörüne adım atmak isteyenlerin kendilerini ve projelerini geliştirebilmeleri için “Solis Cinema Sessions” adı altında bir eğitim programı başlıyor. Ünlü sinemacıların da konuk olacağı eğitimler, sinema yapmak isteyen herkes için geniş olanaklar sunuyor.“

Solis Cinema Sessions” adı altında bir eğitim programı başlıyor.

Yapımcı Müge Özen ve etkinlik yöneticisi İzlem Oktay tarafından kurulan SOCS, ocak ayı itibariyle Zoom üzerinden başlayacak eğitimler, şubat ayı başlayacak ve 8 hafta sürecek “Proje Geliştirme Kampı” ile devam edecek.

 

Sinema Sektöründeki Temel Kavramlar, Projenizi Sektöre Sunmak ve Yapımcı Bulmak gibi konulardaki eğitimlerle sinema sektörüne girmek isteyenlere yol göstermeyi amaçlayan SOCS programı, yıl boyunca yeni eğitimler de duyuruyor olacak.

 

Proje Geliştirme Kampı projeleri sektöre sunulacak hale getirecek.

 

Şubat ayında gerçekleşecek ve sadece beş projenin yer alacağı kampta, seçilen projeler senaryosundan bütçesine her yönüyle ele alınarak sektöre sunulacak hale getirilecek. Orçun Behram, Nisan Dağ, Caner Özyurtlu, Ali Vatansever, Emine Yıldırım gibi yeni kuşaktan ödüllü sinemacıların da konuşmacı olarak yer alacağı programın yaz aylarında da tekrar edilmesi planlanıyor.

 

Geçtiğimiz günlerde Tallinn Black Nights Film Festivali’nde “En İyi Yönetmen Ödülü” kazanan “Bir Nefes Daha”nın yapımcısı olan ve geçen yıl en çok izlenen yerli filmlerden biri olan “Biz Böyleyiz”in uygulayıcı yapımcısı Müge Özen, ana akım ve arthouse sinema konusundaki 15 yıllık deneyimini katılımcılarla paylaşacak. Avrupalı yapımcılara özel bir eğitim programı olan EAVE Workshop mezunu Özen, aynı zamanda İstanbul Film Festivali Köprüde Buluşmalar’da danışman olarak yer almış ve Galatasaray Üniversitesi’nde dört yıl boyunca film projesi geliştirme dersi vermişti.

 

Yıllardır pek çok film ve tiyatro festivali organizasyonunda yer alan İzlem Oktay ise, şu anda Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali’nin koordinatörlüğünü yapmaktadır. Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları yönetimi mezunu Oktay, aynı zamanda yapımcılık ile uğraşmaktadır.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.