Altı Kişi Yazarını Arıyor

İnsanın kalıcı olarak hayatın içinde olup imzasını atamadığı bir yaşamdayız. Hikayemiz var mı acaba? Varsa bu hikayenin içinde ne kadar var olabiliyoruz? Yaşadığımız yüzyılda birey olarak değersizleştirildik ve küçültüldük. Bu noktada Pirandello’nun karakterleri gibi hikayemizi yazacak birini bulamazsak yok mu olacağız? Yoksa kendi hikayemizi kendimiz mi yazacağız? -Arzu Suriçi Kireççi

Luigi Pirandello’nun 1921 yılında Birinci Dünya Savaşından hemen sonra “Altı Kişi Yazarını Arıyor” adlı oyunu kaleme almıştır.Oyunun yönetmenliğini Arzu Suriçi Kireççi yapıyor. Oyunda yazarı tarafından yok edilmek istenen bazı oyun kahramanlarının bir tiyatroda oynanan başka bir oyuna gelerek o tiyatroda ki oyunculardan ve yönetmen den bir oyun içinde kendi hikayeleri ile yaşama dönme çabaları ele alınmıştır. Oyunda Pirandello: Eraslan Sağlam, Claudios (Baş Aktör): Can Ertuğrul,Gertrude (Baş Aktrist): Işıl Zeynep,Hamlet (Genç Aktör): Mete Boyar,Ophelia (Genç Aktrist): Şebnem Aktay,Nedime (Genç Aktrist): Meyra Ahsen Temel,Yönetmen: Murat Avni,Sahne Amiri, Suflör, Gardıropçu: Utku Çetin,Baba: Ertan Kılıç,Anne: Tuba Sağlam,Üvey Kız: Yasemin Yalçınkaya Göksel,Oğul: Ege Kılavuz,Madam Page: Özge Midilli seslendirmektedir.

 

“Bilmem.Gerçekten değişik bir oyun. Pirandello’dan bir oyun oynayabilir miyiz? Neden olmasın?.”

 

‘‘Öyleyse nedir en büyük saçmalık? Önemli olayları, içten duyguları alıp bunları inandırıcı kılmak için nin dereden su getirmek. Bu saçmalığı, daha doğrusu bu deliliği nerede görürüz? Sizin mesleğinizde, sayın üstatlar,tiyatroda.’’

“Bizi tasarlayıp harekete geçiren yazar…bizi bu dünya getirmedi, belki de getiremedi. Oyunumuza başladı, ama onu hiçbir zaman tamamlamadı. Büyük bir suç bu. Bağışlanamaz bir suç. Çünkü iyice tasarlanmamış bir kişi, birkez sanat eserinde canlı yaratıldı mı, ölüme bile aldırmaz. Kağıt çürüyebilir, kalem kırılabilir, yazar ölebilir,ama yarattığı kişiler sonsuza kadar yaşayacaktır”

 

Etkinliğimiz zoom platformu üzerinden ücretsiz olarak gerçekleştirilecektir. Katılmak isteyen seyircilerimiz tiyatrotatavla@gmail.com adresine İsim,soyisim ve mail adreslerinin yazılı olduğu bir mail atmaları ya da Tatavla Sahne veya Tatavla Tiyatro instagram sayfalarındaki BIO’da yer alan formu doldurmaları yeterlidir.

 

NOT: Etkinlik linki oyun günü mesaj ya da mail yoluyla iletilecektir.

 

 

 

ALTI KİŞİ YAZARINI ARIYOR

 

 

Etkinlik Tarihi:     12 Aralık Cumartesi 20:30

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.