O Ses Türkiye’den çıkıp yorulmadan  çalıştı. Türkülerimize ruck havası verdi. Orjinalini bozmadı ama özgün  tınısıyla  karşımıza çıkardı. Kısa sürede çok dinlenildi. Sevilip beğenildi. Sanatçı Ferat Üngür, Şimdi de yeni şarkısı “Ay Bakışlı Dilber”i Universal Müzik Türkiye etiketiyle dinleyicilerle buluşturdu.

 

Hep söylerim. O Ses Türkiye yarışmasına katılanlar şimdi neredeler diye…  Yarışmalarda star çıkmaz sanıyordum. Çünkü starlık için birbirinden farklı koşulların kesişmesi gerekiyor. Şunu da belirtmek isterim günü birlik starlardan yada sosyal medya pazarlama taktikleri  ile bir yere gelen fenomenlerden bahsetmiyorum. Gerçek bir stardan bahisediyorum. sahneye çıktığı zaman sesi ile duruşu ile performansı ile seyircileri hareketlendiren birinden bahsediyorum. Tarkan mesela… uzun zamandır pop starlığını korudu, hep zirvede kaldı. Bizdeki yarışma jurileri gerçek bir yetenek avcısı değiller. Onlar ancak raytinglerini canlandıracak hikayelerinin peşinden koşarlar. Zaten jüri üyelerinin kendi müzik başarıları nedir ki neyi seçecekler. O yüzden o yarışmanın seçimini hiçbir zaman ölçü kabul etmedim. Doğrusu yarışmayı da hiç izlemedim.

Ferat Üngür’ün youtube üzerinde klibini izledim. Çok etkilendim. sesinin tınısı vurgulaması hem türkülerin yanık bir tadı var, hemde insanın içinde akıcı bir ırmağın sesini dinlemenin keyfini yaşatıyor.   O Ses Türkiye şampiyonu olduğunu bilmiyordum. Sonra dedim O Ses Türkiye yarışması yetenekli olan gençlere seslerini duyurma fırsatı vermesi açısından yine de önemli. Bir itekleme enerjisi sağlıyor. Ondan sonrası elbette sanatçının istikrarına kalıyor.

O Ses Türkiye 2019’da şampiyon olarak sesini büyük bir kitleye ulaştırmayı başarmış, 2020 yılının şubat ayında yapılan ‘10 Yılın Şampiyonu’ konseptli O Ses Türkiye yarışmasını da kazanmış olduğunu bilmesek bile yine de bu sesi dinler dinlemez etkilenirdik.

Yarışmadan sonra hız kesmeden çalışmaya devam etti. Elbette edecek yarışmalar bir sanatçının sanat hayatının başlangıcıdır.  Bir yıl içerisinde Murat Boz ve Seda Sayan gibi isimlerle düetlerinin de yer aldığı dört single, bir EP ve ‘Sızı’ adlı sekiz şarkılık albümünü de piyasaya sürdü.

Ferat Üngür’ün yeni şarkısı “Ay Bakışlı Dilber”in sözleri Ahmet Şimşek’e, bestesi ise Ferat Üngür’e ait. Şarkının aranjmanını da Hakan Bükülmez yaptı.“Ay Bakışlı Dilber”i dijital platformlar üzerinden dinleyebilirsiniz.

Ferat Üngür’e başarılar diliyorum. Yolu açık olsun. şarkılarını ben daha çok dinleyeceğim.

//UMGTurkey.lnk.to/AyBakisliDilber

“Ay Bakışlı Dilber”i YouTube üzerinden dinlemek için: //youtu.be/Ezr3VODN88g

 

Ferat Üngür hakkında daha fazla bilgi almak için:

Instagram: //www.instagram.com/feratungurofficial/

Bilgi için:

Berna Özyurt

berna.ozyurt@umusic.com

Görsel için:

Melih Oğuzkan

melih.oguzkan@umusic.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.