Tiyatro dizi film oyuncusu aynı zamanda Dasdas’ın kurucusu Mert Fırat; Taner Rumeli’nin  Evden Tiyatro Sohbeti youtube kanalında sorularını cevaplandırdı. Korona sürecinde Tiyatroların sorunlarını Haziran sonuna doğru birlikte çözeceğiz dedi.

BU İŞTEN DESTEKLEŞEREK ÇIKABİLİRİZ

Tiyatro Kooperatifi ile ortaklaşa yürüttüğü çalışmalara da değinen oyuncu Mert Fırat; ” Kültür ve Sanata bir su gibi ekmek gibi ihtiyacımız var” dedi.   Sanatsal etkinliklere farklı çözüm yöntemleri de geliştirdiklerini dile getiren Mert Fırat, İnogar’ın bir kültür sanat üretim kuluçka merkezi olduğunu açıkladı. Bilet satışları içinde önden rezervasyon kartları alınarak bilet satışlarının yapılabileceğini bunun için bizden yerin ayrı kampanyasını yürüttüklerini söyledi.

Tiyatro Kooperatifi’nin yürüttüğü çalışma içinde; ” biz biden önceki oturmamış sistemlerin bedelini ödüyoruz” dedi. Bir sanat kurumunun kurulması gerektiğini ve bunun için ortak bir kaynak oluşturulmalı. bunun için bakanlık ve yerel yönetimlerle  oturup konuşulup tasarlanılması gerektiğini söyledi. Ancak birbirimizle ve yönetimlerle asgari müştereklerde anlaşarak biz bu sorunu Haziran sonuna doğru çözeriz dedi.

 

Pandemi sürecinde örgütlenerek çıkacağız. Biz bir göz toplumuyuz, birbirimizin hayatını kolaylaştırıp ortak dili konuşmalıyız. Yediklerimiz içtiklerimiz ortak bir kültürün ürünü.
nbsp;

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.