Film Yönetmeni Ezel Akay &Tiyatroda Kavuk tartışması/ Geleneksel Tiyatro/ Ortaoyunu/ Kadın Oyuncular

0

En son vizyona giren Dokuz Kere Leyla Filminin yönetmeni Ezel Akay Nedim Saban’ın yaptığı İnstagram canlı yayınına konuk oldu. tiyatro ve sinema oyuncularının konu olduğu Kavuk tartışmasına açıklık getirdi. Bu yıl ‘Kavuk’un kadın oyuncuya verilmesi daha şık olur dedi.

Film Yönetmeni Ezel Akay bugüne kadar geleneksel Türk Tiyatrosu yapanlara verilen ‘Kavuk’un bu yıl kadın Komedi sanatçılarına verilmesinin daha şık olabileceğine değindi. Geleneksel anlamda ‘Kadın Meddahları’ olmadığından televizyon ve Sinemada komedi yapan Demet Akbağ, Gülse Birsel, Nurgül Yeşiçay, Gupse Özay gibi oyunculara da verilmesinin mümkün olabileceğini söyledi. Özellikle açılan imza kampanyasını twitter hesabında paylaşırken de; “benim adayım Ayşenil Şamlıoğlu” diye belirtmişti.

Röportajın tamamını dileyenler Nedim Saban instagram hesabı ve Tiyatrokare Youtube kanalında izleyebilirler. Biz şimdilik sizinle sadece özetini paylaşıyoruz.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.