“OMAR VE BİZ” Filmi Portekiz’den Ödülle Döndü!

0

Yönetmenliğini Maryna Er Gorbach ve Mehmet Bahadır Er’in yaptığı OMAR VE BİZ filmi güncel hikayesinde barındırdığı çatışmayı “önyargılar ve iletişimsizlik” üzerine sorduğu evrensel sorular ve politize olmadan sanatsal derinlik ile anlatarak uluslararası sanat severler tarafından taktir toplamaya devam ediyor.

Filmin başrol oyuncularından Cem Bender Portekiz’de bu yıl 40. sı düzenlenen Fantasporto Film Festivali’nde “En İyi Erkek Oyuncu” ödülü alarak filmin başarılarına bir yenisini ekledi. Film mart ayında Portekiz’in yanı sıra Bulgaristan, Almanya, Hindistan ve Amerika’da beş uluslararası festivalde daha gösterilerek yoluna devam edecek…

35. Warszawski Miedzynarodowy Festiwal Filmowy / Warsaw Film Festival 2019
foto www.RafalNowak.com

OMAR VE BİZ ÖZET:

İsmet (Cem Bender) uzun yıllar sınır görevi yaptıktan sonra yeni emekli olmuş bir askerdir. İletişim kurmakta zorlanan yapısı sebebiyle oğlu Kemal (Ushan Çakır) kendisinden kaçarak Amerika’ya gitmiştir. Karısı Fetihe (Uygar Tamer) de oğlunun yanına gitmek istiyordur.

Türkiye | Yunanistan sınırındaki yazlık bir sitede kışın da yaşamaya devam eden İsmet, komşusu Sabri (Menderes Samancılar) ’nin hayatını kurtaran iki göçmeni evinde misafir etmeye başlamasıyla kendisini beklemediği olaylar içinde bulur.

Yaşadığı insani tecrübe Ismet’in politik bakış açısı ve önyargılarıyla yüzleşmesini sağlayacaktır.

Filmin ana karakterleri *Omar ve *Mariye Türkiye’de geçici göçmen olarak yaşayan (*Taj Sher Yakub ve *Hala Alsayasneh) Suriye’li iki göçmen oyuncu tarafından canlandırmaktadır.

Künye

Yapımcı: Mehmet Bahadır Er

Yönetmen: Maryna Er Gorbach & Mehmet Bahadır Er

Senaryo: Mehmet Bahadır Er

Görüntü yönetmeni : Aydın Sarıoğlu

Oyuncular

Cem Bender

Taj Sher Yakub

Menderes Samancılar

Hala Alsayasneh

Uygar Tamer

Ushan Çakır

N’Sele Celia Sophie

Timur Ölkebaş

Ali Emrah Doğan

Volkan Girgin

Sedef Girgin

Savaş Sezer

“Omar ve Biz”, Kültür Bakanlığı destekli ve TRT ortaklığı ile çekildi.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.