Dünya çapında ilk olan ve çocuklara hayal güçlerini genişletebilecekleri bir alan açmayı hedefleyen DenizBank Çocuk Operası, Papagenolar’ dan sonra ‘Wolfie Harikalar Operasında’ adlı ikinci prodüksiyonunu sahneye taşıdı.

Caner Akın’ın rejisörlüğünde, besteci, şef Murat Cem Orhan’ın yönetiminde ve allaturca’nın yapımıyla 16 Şubat’ta Zorlu PSM Platinum Sahnesi’nde ilk gösterimi gerçekleşen esere, Avrasya Oda Orkestrası ve Çocuk Korosu eşlik etti. Temsil, 15 Mart ve 12 Nisan’da tekrar sanatseverler ile buluşacak.

DenizBank’ın, çocukları opera sanatıyla tanıştırmak ve sanat yolculuklarının en başında cesaretlendirmek üzere hayata geçirdiği ‘DenizBank Çocuk Operası’nın ikinci eseri ‘Wolfie Harikalar Operasında’, 16 Şubat’taki ilk gösterimiyle sanatseverlerle buluştu.

Wolfie’nin sihirli ve sürprizlerle dolu dünyası, opera sanatını Türkçe aryalar eşliğinde en eğlenceli hali ile izleyicilere sunuyor; sadece çocukların değil, yetişkinlerin de ilgisini çekecek kurgu ile sahneleniyor. Rejisörlüğünü Caner Akın’ın, yönetimini besteci ve şef Murat Cem Orhan’ın, yapımını allaturca’nın üstlendiği, çocuk korosunu ise şef Güneş Kaya’nın çalıştırdığı eser, 15 Mart ve 12 Nisan’da Zorlu PSM Platinum Sahnesi’nde bir kez daha sanatseverlerle buluşacak.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan DenizBank Çocuk Operası Genel Sanat Yönetmeni Caner Akın şöyle konuştu; “DenizBank Çocuk Operası, gerek sanatsal çizgisinin yüksek kalitesi, gerekse bu alanda örnek teşkil etmesi bakımından ülkemizde sanatın dünya standartlarına ulaşması için ciddi yatırımlar yapıyor. Çocuklara sahne deneyimi kazandırırken, yetişkin bir opera eserindeki gibi büyük bir ciddiyetle yürüttüğümüz çalışmalar ile bu alandaki diğer projelere de ilham kaynağı oluyoruz. DenizBank’ın desteği ile çocuklara sanatı ve özellikle de operayı en güzel örnekleriyle sunmak üzere çalışmalarımıza tüm gücümüzle devam ediyoruz. Değerli katkıları sebebiyle DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş ve ekibine içten teşekkürlerimizi sunuyorum”.

Eğlenceli ve sürükleyici bir hikaye: ‘Wolfie Harikalar Operasında’

Wolfie Harikalar Operasında, zamanı olmayan bir mekâna düşen Yönetmen’in, opera eserini hayata geçirme serüvenini konu alıyor. Operayı tanımaya çalışan Yönetmen’in, yardımcısı Suzi ile birlikte yaptığı seçmeler sırasında, Mozart’ın küçüklüğü Wolfie’yi görmesi ile macera başlıyor. Yönetmen, Wolfie’den operayı öğretmesi için yardım isterken, Kedi Kız’ın oyunları ile başa çıkmaya çalışıyor. Juliet, Carmen, Mantua Dükü ve Escamillo gibi en tanınan opera karakterlerinin Harikalar Operasında karşılaşmasıyla birlikte eğlenceli ve karnaval havasında geçen bir hikâye izleyicilerin beğenisine sunuluyor.

DenizBank Hakkında

DenizBank, 1997 yılında bir bankacılık lisansı olarak Zorlu Holding tarafından Özelleştirme İdaresi’nden satın alınarak yolculuğuna başladı. Ekim 2006’da Avrupa’nın önde gelen finans gruplarından Dexia bünyesine katılan bankanın hisseleri, 28 Eylül 2012’de Rusya’nın en büyük bankası Sberbank’a, 31 Temmuz 2019 itibarıyla ise yine bölgesinin en büyük kuruluşları arasında yer alan Emirates NBD’ye devroldu.

Farklı finansal hizmetleri aynı çatı altında toplayan bir “finansal süpermarket” oluşturmayı hedefleyen DenizBank Finansal Hizmetler Grubu’nun, Türkiye’nin 81 ilinde, iştiraklerin şubeleri dâhil toplam 749 şubesi ile 14 bine yakın çalışanı; beş yerli ve üç uluslararası finansal iştiraki, altı yerli finansal olmayan iştiraki ve Bahreyn’de bir şubesi bulunmaktadır. DenizYatırım, Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, DenizPortföy Yönetimi, DenizLeasing, DenizFaktoring, Intertech, DenizKültür, Ekspres Bilgi İşlem ve Ticaret, Deniz Kartlı Ödeme Sistemleri, Açık Deniz Radyo-TV ve Bantaş Grubun yerli; EuroDeniz, DenizBank AG ve DenizBank Moscow ise uluslararası iştirakleridir.

Bilgi için:

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.