Akbank Sanat, 15 – 29 Şubat 2020 tarihleri arasında, Sırbistan Film Merkezi’nin katkılarıyla, güncel Sırp sinemasından 3 filme ev sahipliği yapıyor. Etkinlikte sinemaseverler; “Yük”, “Dikişler” ve “Güney Rüzgarı” adlı filmleri izleme imkanı bulacaklar.

 

Filmler Sırpça orijinal ve Türkçe altyazılı olarak gösterilecektir.

 

Biletler Biletix’ten ve Akbank Sanat Danışma’dan temin edilebilir.

Bilet fiyatı: 5 TL

 

15 ŞUBAT 2020 CUMARTESİ

YÜK TERET

Saat: 15.00

Yönetmen: Ognjen Glavonić

Oyuncular: Leon Lučev, Pavle Čemerikić, Tamara Krcunović,

Yapım ve Format: 2018, 98’, Blu-ray

 

Vlada, 1999 yılında NATO bombardımanı sırasında kamyon şoförü olarak çalışır. Gizemli bir yükü Kosova’dan Belgrad’a taşıma görevini üstlenmiştir ve savaştan zarar görmüş, bilmediği topraklarda araç sürmektedir. Bilmektedir ki, görevi bittiğinde eve dönmek ve hareketlerinin sonuçlarıyla yüzleşmek zorunda kalacaktır.

22 ŞUBAT 2020 CUMARTESİ

DİKİŞLER ŠAVOVİ

Saat: 15.00

Yönetmen: Miroslav Terzić

Oyuncular: Snezana Bogdanovic, Marko Bacovic, Jovana Stojiljkovic

Yapım ve Format: 2019, 105’, Blu-ray

 

Bir kadının gerçek hayatta yapmış olduğu tanıklıktan yola çıkan film, Sırbistan’da hastanelerde yaşanan ve önüne geçilemeyen çocuk kaçırma olaylarını konu ediniyor. Bir kadın, aradan 18 yıl geçmiş olsa da, doğumda kaybettiği bebeğinin hala yaşadığına inanmaktadır…

 

29 ŞUBAT 2020 CUMARTESİ

GÜNEY RÜZGARI JUžNI VETAR

Saat: 15.00

Yönetmen: Miloš Avramović

Oyuncular: Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Dragan Bjelogrlić

Yapım ve Format: 2018, 100’, Blu-ray

Belgradlı bir araba hırsızı olan Petar Maraš, kız arkadaşıyla yeni bir daireye taşınmıştır. Deneyimli “Tzar” yönetiminde bir çeteye mensuptur ve kazanılan para herkese yetmektedir. Ama yanlış bir arabayı çalması her şeyi değiştirecektir…

 

 

www.akbanksanat.com

Etkinliklerle ilgili ayrıntılı bilgi ve daha fazla görsel için:

PRCO / Funda Dilek funda.dilek@prco.com.tr, 0544 631 92 40

PRCO/  Ersin Kaynak ersin.kaynak@prco.com.tr, 0554 815 07 45

 

 

 

AKBANK SANAT Hakkında

27 yıldır Türkiye’de çağdaş sanatın gelişimini destekleyen ve sanatın birçok farklı alanında uluslararası projelere yer veren Akbank Sanat, özellikle genç sanatçılara kendilerini geliştirebilmeleri için çeşitli imkânlar sunuyor.

“Değişimin hiç bitmediği yer” olma misyonuyla yılda 700’ün üzerinde etkinlik gerçekleştirmekte olan Akbank Sanat sergilerden modern dans gösterilerine, konserlerden konferanslara, söyleşilerden çocuk atölyelerine, film gösterimlerinden tiyatro gösterilerine uzanan geniş bir yelpazede birçok farklı etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Özgün sanatın ve bu alanda fikir üretiminin yaratılmasına destek olmak için uluslararası projelere yer vererek sanatçıların kendilerini ifade edecekleri bir platform oluşturuyor.

Akbank Çocuk Tiyatrosu, Akbank Caz Festivali ve Akbank Kısa Film Festivali gibi uzun soluklu devam etmekte olan etkinlikleri Anadolu’ya da yayarak gelecek nesillerle buluşturuyor.

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.