Gürcistan’da katılacağı  yarışma öncesi genç sanatçısı Memet Çelik, trompet resitaliyle dinleyenleri kendisine hayran bıraktı.

 

Sabit Doğan
info@dirensanat.com

Çukurova Devlet Konservatuvarı Trompet Bölümü Lise 3. Sınıf öğrencisi Memet Çelik, 16.02.2020 Pazar saat: 14.00’de Mersin Üni. Yenişehir Kampüsü Nevit Kodallı Salonu’nda muhteşem bir trompet resitali gerçekleştirdi. Rufina Usmanova’nın piyano eşliğinde gerçekleşen konserde, P. Depre Konçerto, A Goedicke Konçerto, J. B. Arban Briliant Fantasy, Schubert Serenade, S. Davitasvili Blue Sky, eserleri seslendirildi. Oldukça keyifli ve dinleyenleri hüzünlü bir zamana yolculuğa götürdü. Gelecekte adından sıkça bahsedeceğimiz bir müzisyen. Dünyaya açılmadan önce bu konsere katılanlar ne kadar şanslılar. Gürcistan konserinden sonra önü iyi açılacak gibi. Mehmet Çelik’e bu müzik yolculuğunda başarılar diliyoruz.

Nevit Kodallı Salonu’nda Trompet Resitali

Gürcistan’da katılacağı  yarışma öncesi genç sanatçısı Memet Çelik, 

trompet resitaliyle dinleyenleri kendisine hayran bıraktı.

Çukurova Devlet Konservatuvarı Trompet Bölümü Lise 3. Sınıf öğrencisi Memet Çelik, 16.02.2020 Pazar saat: 14.00’de Mersin Üni. Yenişehir Kampüsü Nevit Kodallı Salonu’nda muhteşem bir trompet resitali gerçekleştirdi. Rufina Usmanova’nın piyano eşliğinde gerçekleşen konserde, P. Depre Konçerto, A Goedicke Konçerto, J. B. Arban Briliant Fantasy, Schubert Serenade, S. Davitasvili Blue Sky, eserleri seslendirildi. 

Ücretsiz gerçekleştirilen konserin sponsorluğunu, genç yeteneklere verdikleri destek ve burslarla öne çıkan Akdeniz Opera ve Bale Kulübü üstlendi. Kulüp başkanı Fazıl Tütüner’in açılış konuşmasının ardından başlayan ve 30 dakika süren konser sonunda ise sanatçılar, dakikalarca alkışlandı. 

22-29 Şubat tarihleri arasında Gürcistan’da gerçekleştirilecek olan The International Music Competition “Silk Way” yarışmasına da katılacak olan Memet Çelik, çalışmalarını Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim görevlisi Doç. Rauf Musaev ile sürmekte. Çelik yaptığı açıklamada, “Daha gidilecek uzun bir yolum var. Fakat yaşadığım kentte AKOB gibi sanat kurumlarının bizlerden desteğini esirgememesi, Nevit Kodallı Salonu gibi konser mekanlarının olması dolayısıyla diğer genç arkadaşlarım gibi ben de kendimi şanslı hissediyorum. Bu vesileyle kendileriyle birlikte salonda bizleri yalnız bırakmayan müzikseverlere de teşekkürlerimi sunarım”, dedi.

Memet Çelik Kimdir:

2003 Mersin doğumlu olan Memet Çelik, 24 Kasım İlk Öğretim Okulu’nda başlayan eğitim hayatına 2013 yılından itibaren yarı zamanlı olarak Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Doç. Rauf Musaev’in trompet öğrencisi olarak devam etti. Genç yaşına rağmen Mersin Üniversitesi Akademik Oda Orkestrası’nda yer aldı; şef Aytuğ Ülgen yönetiminde solist olarak konserler verdi. Öğretmeninin Çukurova Üniversitesi’ne geçmesi üzerine 2017 yılında Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın açtığı sınavı kazanarak yeniden Musaev’in öğrencisi oldu. 2019’da, Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası sınavını kazandı. Aynı yıl, Gürcistan Developing Union of Georgian Folklore and Classical Music Harmonia’ın Alanya’da düzenlediği 9. International Competition Festivali’nde, 1. Kategori Trompet Dalı’ında birincilik ve En İyi Artistik Performans Dalı’nda birincilik olmak üzere iki ödül birden kazandı. 

Çelik, 2019/2020 Sanat Sezonu Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası’nda, Orhan Şallıel, Antonio Pirolli, Rumon Gamba, Orçun Orçunsel, Eray İnal, gibi şeflerin yönetiminde 16 yaşında ilk kez profesyonel orkestra sanatçısı olarak yer aldı.

Halen Mersin’de yaşayan Çelik, müzik eğitimini Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda sürdürmekte.

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.