Dansın Ustaları Beşiktaş’ta Buluşuyor

0

 Klasik baleden çağdaş dans anlayışına uzanan bir yelpazede, ülkemiz dans sanatının deneyimli koreografları ilk kez bir araya geliyor. 

Ülke çapında dans sanatının önde gelen usta koreograflarından Mehmet Balkan, Uğur Seyrek, Aydın Teker ve Beyhan Murphy’nin eserlerinden oluşan “Dansın Ustaları başlıklı gösteri 20 ve 26 Şubat ile 4 Mart günleri Beşiktaş- Ihlamur Süleyman Seba Kültür Merkezi’nde. İstanbul Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu’nun istanbul dansçıları ‘Dansın Ustaları’nda dünyadaki modern ve klasik ekollerin bir noktada  buluşabileceğini gösterecekler.

Dansın ustaları’nda; Mehmet Balkan’ın  Tokyo Balesi için yaptığı “Siyah ve Beyaz” eserinin bir uyarlaması, Uğur Seyrek’in çeşitli Devlet Balelerinde oynamış olan “Kimlikler” ve “Kurban” adlı iki modern bale eseri, Aydın Teker’in çizgi dışı üslübu ile yarattığı “Stkh” ve Beyhan Murphy’nin popüler eseri Güldestan’dan “Cafe de Nar” yer alıyor.

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.