Kral Lear’in Biletleri Satışa Çıkıyor

0

Oyun Atölye’sinin Kral Lear oyunu uzun bir süredir nerdeyse kapalı gişe oynuyor. Haluk Bilginer’in Ammy ödülü alması ile daha da ilgi gördü.

Çok emek verilerek yapılmış bir oyun…  ve oyuncu performanslarının zirvede … özgün sahne ve dekor tasarımı  büyüleyici …  bölüm bölüm  çok başarılı. Gelen seyircilerin de büyük bir çoğunluğu memnun olarak ayrılıyor. Kral Lear’i izlemek ap ayrı bir haz.  Hele de çok başarılı bir oyuncudan; Haluk Bilginer’den izleyenlerin memnuniyeti katlanıyor.

Ama gelin görün ki,  beklediğim Kral Lear bu Kral Lear değil… Oyunda  ihaneti, çıkışsızlığı, tutkuyu, intikamı, iktidarı kaybetmiş olmanın getirdiği o iç çökerten etkiyi bulamadım. ya da benim hissedebileceğim derecede değildi. Sadece yaşlanmış, bunamış çocuklarının gözünden düşmüş bir Kral Lear portresi çizilmiş. Asıl olayın böyle olmadığını düşünüyorum. Asıl vurgulanması gerekenin iktidarı elinde tutma mücadelesi olduğunu düşünüyorum. Güce sahip olma veya gücü kaybetme ….   Hele kız kardeşlerin arasındaki o tutkulu savaşı ve aç gözlülüğü de göremedim… Finalindeki Öpüşme de anlamsız geldi doğrusu….

Sahne zaman zaman komediyle birlikte  abartılı bir oyunculuk gösterisine dönüşüyor. En çok üzüldüğüm noktalardan biri de fırtınalı gece sahnesi ; en dramatik sahneydi. O da  Fırtına Sesine ve Dekora kurban gitti..  Öyle ki  fırtına sesi ve dekorun görkemi oyunculukları bastırdı… Bir ara haluk Bilginer’in sesini zor duyar oldum.

Oyun elbetteki izlemeye değer… Hiç şüphesiz tiyatroseverlere mutlaka öneririm. Oyunculuk, sahne tasarımı hepsi çok iyi. Bu ‘Kral Lear’ başka ‘Kral Lear’ beklentimin dışında kaldı.

Kral Lear’ın 7-25-26-27 Şubat biletleri satışda.

 

KRAL LEAR

Oyun gün ve saatleri

25 Şubat 2020 Salı 20:30

26 Şubat 2020 Çarşamba 20:30

27 Şubat  2020 Perşembe 20:30

Online Satış: //www.oyunatolyesi.com/e-bilet

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.