“AĞAÇLAR AYAKTA ÖLÜR” TURNE

0

 

NEVRA SEREZLİ’NİN BAŞROLÜNÜ OYNADIĞI  “AĞAÇLAR AYAKTA ÖLÜR” OYUNU ŞUBAT AYINDA, İSTANBUL, ANKARA,KONYA, ADANA, KAYSERİ, KIRŞEHİR, İZMİR, AYDIN,  BALIKESİR, BODRUM , DÜZCE, ANTALYA ‘DA TİYATROSEVERLERLE BULUŞUYOR.

 

Bugüne kadar ellinin üzerinde oyunda ve müzikalde rol alan, Dormen, Çevre Tiyatrosu, Devekuşu Kabare, Tiyatro İstanbul’da oynadığı oyunlarla  nice ödül kazanan Nevra Serezli  onbir yıl sonra Tiyatrokare’nin “Ağaçlar Ayakta Ölür” oyunuyla  tiyatroya döndü. Ocak ayında ses getiren oyunun galasının ardından oyun Şubat ayında çıkacağı turne ile Türkiye’yi gezecek.İspanyol yazar , şair Alejandro Casona’nın dünya klasikleri arasında yer alan duygusal komedisi “Ağaçlar Ayakta Ölür”, dağılan bir aileyi bir araya getirmek,  eşini torununa kavuşma hayallerini gerçekleştirmek isteyen bir adamın riskler alarak kalkıştığı, iyilik oyununu anlatıyor. Nevra Serezli,   oyunda  yüreği torun özlemiyle  dolu Büyükanne rolünü oynuyor. Ağaçlar Ayakta Ölür’de diğer başrolü usta sanatçı Nuri Gökaşan da, bir davranışı nedeniyle vicdan azabı yaşayan ve hatasını düzeltmek için yaratıcı bir adım atan büyükbabayı canlandırıyor. Oyunda torun rolünü genç ve başarılı oyuncu Arif Güney, güzel gelin rolünü ise Burcu Kazbek, genç oyuncu Oral Özer ise sürprizli ve gizemli  bir karaktere hayat veriyor. Diğer oyuncular Meltem Özlevent ve Mahir Akgündoğdu.

Diren Sanat youtube kanalında Nevra Serezli ile yaptığımız röportajı izleyebilirsiniz. Nevra Serezli ve Nedim Saban Ağaçlar Ayakta Ölür’ oyunun bütün hazırlanma sürecini ve perde arkasını Sabit Doğan’a anlattı. İzleyenler Nevra Serezli’nin neden 11 yıl sonra tekrar tiyatro sahnesine döndüğünü daha iyi anlayacak. Röportajında oyunculuğundaki asıl etkenin insanı baz alarak oynaması olduğuna  değindi. Nedim Saban’ın tiyatro sahnesinde gerçek bir aile kurduğunu ve bizleri bir aile olarak görerek çalıştırması oyunculuğunda samimi olmasında etkili oldu. Son zamanlarda basında çok sık yer alan Nevra Serezli ” Etki altında kalmamak için daha önceki ‘Ağaçlar Ayakta ölür filmini hiç izlemedim” dedi. Daha fazla bilgileri Diren Sanat yotube kanalımızı ziyaret edip abone olarak öğrenebilirsiniz. Oyunda özellikle Nevra Serezli’yi ve Sonradan gelen torunu Oral Özer’i çok başarılı buldum. Nedim Saban’ı tebrik ediyorum. Samimi sade ve iyi uyarlanmış bir reji ortaya çıkarmış. Bize gerçek ve bizden gelen bir aile dramını yaşattı.

Nedim Saban’ın yönettiği ve dilimize kazandırdığı Ağaçlar Ayakta Ölür’ün dekor tasarımı Çihan Aşar, kostüm tasarımı Sadık Kızılağaç, ışık tasarımı İsmail Sağır’a ait.
KÜNYE

Yazan: Alejandro Casona

Türkçesi: Nedim Saban

Yöneten: Nedim Saban

Dekor Tasarım: Cihan Aşar

Kostüm Tasarım: Sadık Kızılağaç

Oyuncular:Nevra Serezli, Nuri Gökaşan, Burcu Kazbek, Arif Güney, Oral Özer,Meltem Özlevent , Mahir Akgündoğdu

Yapım Sorumlusu: Birnil Sarıkaş

Yönetmen Yardımcıları:  Yusuf Kerem Orak, Erdinç Doğancı

AĞAÇLAR AYAKTA ÖLÜR FOTOĞRAFLARVE OYUN VİDEO

İndirmebağlantısı
//we.tl/t-q9rP1aJiEx

5 ŞUBAT ÇARŞAMBA  SAAT:20:30     ANKARA MEB AĞAÇLAR A.ÖLÜR

6 ŞUBAT PERŞEMBE  SAAT:20:00     ANKARA M.E.B          

7 ŞUBAT CUMA          SAAT:20:00     KONYA SELÇUKLU KÜL.M.  

9 ŞUBAT PAZAR          SAAT:20:00     ADANA 01 BURADA P.S.M    

10 ŞUBAT PAZARTESİ SAAT:20:30     KAYSERİ KADİR HAS KÜLT. 

11 ŞUBAT SALI           SAAT:20:30     KIRŞEHİR NEŞET ERTAŞ KÜL.MER. 

15 ŞUBAT CUMARTESİ          SAAT:20:30     İZMİR A.K.M YUNUS EMRE  

16 ŞUBAT PAZAR        SAAT:16:00     İZMİR A.K.M YUNUS EMRE  

17 ŞUBAT PAZARTESİ SAAT:20:30     İZMİR KARŞIYAKA SUAT TAŞER       

18 ŞUBAT SALI           SAAT:20:30     BODRUM HERODOT KÜL.M.

19 ŞUBAT ÇARŞAMBA SAAT:20:30     AYDIN KÜLT.MER     

21 ŞUBAT CUMA        SAAT:20:30     BALIKESİR     

23 ŞUBAT PAZAR        SAAT:19:00     KOZZY KÜLT.MERK. 

24 ŞUBAT PAZARTESİ SAAT:20.00         ADAPAZARI ORHANGAZİ KÜLTÜR MER.

25 ŞUBAT SALI              SAAT:20.30         PROFİLO KÜLT. MERKEZİ

27 ŞUBAT PERŞEMBE SAAT:20:00     DÜZCE BEL.KÜLT.MERK     

28 ŞUBAT CUMA        SAAT:20:00     ANKARA PANOROMA

 

AHUDUDU-İNFO

DÖRDÜNCÜ SEZONUNDA VAZGEÇİLMEYEN LEZZET

“AHUDUDU”

Melek Baykal’ın sekiz yıl sonra sahneye döndüğü ve Suna Keskin ile başrolü paylaştığı    “AHUDUDU” genel istek üzerine dördüncü sezona giriyor.  Joseph Kesselring’in yazdığı bu kara komedide, yalnızlığa çare bulduklarını düşünen iki yaşlı kadının yardımseverlik sancıları dile getiriliyor. Nedim Saban tarafından modern toplumda suç, ceza, masumiyet kavramları öne çıkartılarak sahneye konulan oyunda Nedim Saban da Zeki Paşa rolüyle tekrar sahneye dönüyor. Oyunda Suna Keskin    Melek Baykal ve Nedim Saban’ın yanısıra Cem Güler, Bülent Seyran, Birol Engeler, Özgür Yetkinoğlu, Ender Gülçiçek, Aysuda Dalgıç rol alıyorlar.

Melek baykal ve Suna Keskin ile yaptığımız röportaj. Bizlere unuttuğumuz samimi oyunculuğu görme fırsatı verdiler.

Yazan: Joseph Kesselring’in

Yöneten: Nedim Saban

Yrd. Yönetmen:Erdinç Doğancı

 

Dekor Tasarım: Barış Dinçel

Kostüm Tasarım: Günnur Çaras

Işık Tasarım: Yüksel Aymaz

 

Oyuncular:
Suna Keskin    Melek Baykal Nedim Saban Cem Güler, Bülent Seyran, Birol Engeler, Özgür Yetkinoğlu, Ender Gülçiçek, Aysuda Dalgıç

 

11 ŞUBAT SALI                  SAAT:20.00 BURSA BAOB SAHNE

22 ŞUBAT CUMARTESİ    SAAT 20.30 PROFİLO ALIŞVERİŞMERKEZİ

29 ŞUBAT CUMARTESAİ SAAT:20.30 BEYLİK DÜZÜ KÜLTÜR MERKEZİ

 

AHUDUDU FOTOĞRAF VE OYUN VİDEO

Şen Makas ekibi ile yaptığımız röportajı Diren Sanat youtube kanalında izleyip detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz. Abone olursanızda ayrıca memnun oluruz. Melek Baykal ve rol arkadaşları ile keyifli bir röportaj yaptık.

“ŞEN MAKAS”-İNFO

FİNAL SAHNESİNİN TÜM SEYİRCİNİN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞEN İNTERAKTİF OYUN

“ŞEN MAKAS”, ŞEN KAHKALARLA TİYATROSEVERLERİ GÜLDÜRMEYE DEVAM EDİYOR.

Amerikan Tiyatro tarihinin en uzun süreli oynanan oyunu olarak Guiness Rekorlar Kitabı’na geçen ve Schwarzkopf Türkiye sponsorluğunda oynanan “ŞEN MAKAS”  üç yıldan  bu yana Türkiye’nin pekçok yerinde kapalı gişe oynayarak rekora doğru ilerliyor. İnteraktif seyircinin katılımıyla oyunda işlenen bir cinayet çözülüyor ve her oyunda farklı bir sonuç elde ediliyor. Ve oyunu tekrar tekrar izlemeye gelen seyirciler katili bulmak için sordukları sorularla merak etmeye devam ediyorlar. Paul Portner’ın yazdığı, yıllar önce Türkiye’ye Tiyatrokare’nin getirttiği oyunun yeni versiyonu, Nedim Saban tarafından yorumlandı. Anıl Ateş Işık’ın sahne tasarımını yaptığı oyunda, Melek Baykal, Bülent Seyran, Özgür Yetkinoğlu, Cem Güler, Müge Kement ve Jess Molho oynuyor. 

Yazan: Paul Portner

Yöneten: Özgür Yetkinoğlu

Yrd. Yönetmen:Ebru Saçar Aktaç

 

Dekor Tasarım:Anıl Ateş Işık

Kostüm Tasarım: Günnur Çaras

Işık Tasarım: Mustafa Bal

Oyuncular: Melek Baykal, Bülent Seyran, Özgür Yetkinoğlu, Cem Güler, Müge Kement ve Jess Molho

15 ŞUBAT CUMARTESİ     SAAT:20.00 TURMP KÜLTÜR MERKEZİ

26 ŞUBAT ÇARŞAMBA    SAAT:20.30 BANDIRMA

28 ŞUBAT  CUMA             SAAT:20.30 TRUMP KÜLTÜR MERKEZİ

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.