Burak Çevik’in vizyona girmeyen son filmi “Aidiyet”, 31 Ocak Cuma akşamı 4 farklı şehirde aynı anda gösterilecek! Boğaziçi Film Festivali’nde En İyi Film ve En İyi Senaryo ödüllerini kazanan film, kaçıranlar için İstanbul’da dört ayrı salonda gösterilirken, Antalya, Bursa ve Samsun’da ilk kez seyirciyle buluşacak. Cuma akşamı 21:30’da başlayacak gösterimde ayrıca, sanat yönetmeni ve prodüksiyon tasarımcısı Dilşad Aladağ’ın hazırladığı ve filmin tasarım dünyasını aralayan “Aidiyet’i Yaratırken” adlı video da ilk kez gösterilecek.

Yönetmen, yapımcı ve sanatçı Burak Çevik’in 40’a yakın farklı ülkede gösterilen ve Londra’daki Open City Festivali’nde Uluslararası Yeni Yetenek Ödülü’nü, Türkiye’de ise Boğaziçi Film Festivali’nde En İyi Film ve En İyi Senaryo ödüllerini kazanan son filmi “Aidiyet”, bu hafta 4 farklı şehir ve 7 farklı salonda aynı anda gösterilecek!

 

Ocak ayı boyunca İstanbul’dan Kars’a, Ardahan’dan İzmir’e, dolu salonlarda yüzlerce izleyiciye ulaşan “Aidiyet”, 31 Ocak gecesi CGV Arthouse salonlarına konuk olacak ve İstanbul’da 4 farklı salonda birden gösterilirken, Antalya, Bursa ve Samsun’da ise ilk kez seyirciyle buluşacak.

 

“Aidiyet’i Yaratırken” ilk kez!

31 Ocak Cuma akşamı saat 21:30’da gerçekleşecek gösterimin bir de sürprizi olacak. “Aidiyet”in sanat yönetmeni ve prodüksiyon tasarımcısı Dilşad Aladağ’ın hazırladığı ve mekan çizimlerinden kolajlara, yaratım sürecinde aldığı notları anlatan “Aidiyet’i Yaratırken” adlı video, ilk kez bu gece gösterilecek.

 

“Aidiyet” İstanbul’da Cinemaximum A Plus, Cinemaximum Budak, Cinemaximum CITY’S ve Cinemaximum Kanyon salonlarında, Antalya’da Cinemaximum Antalya Migros, Bursa’da Cinemaximum Bursa Podyumpark ve Samsun’da Cinemaximum Piazza Samsun salonlarında izlenebilecek. Film ekibi de Cinemaximum CITY’S salonundaki gösterime konuk olacak ve seyircilerin sorularını yanıtlayacak.

The Film Stage’in 2019’un en iyileri listesinde!

Eylül Su Sapan ve Çağlar Yalçınkaya’nın oynadığı ve Londra’da düzenlenen Open City Festivali’nde Uluslararası Yeni Yetenek Ödülü’nü, Boğaziçi Film Festivali’nde de En İyi Film ve En İyi Senaryo ödüllerini kazanan “Aidiyet”; 15 yıl önce İstanbul’da gerçekleşmiş bir cinayetin mahkeme kayıtlarına ve yönetmenin kişisel hafızasına dayanıyor. Bugüne dek The New York Times, Film Comment, The Film Stage, MUBI gibi yayınlarda övgü dolu yorumlarla karşılanan “Aidiyet”, Türkiye’de vizyona girmeden, özel gösterimlerle seyirciyle buluşmaya devam ediyor.

 

Yenilikçi diliyle övülen yönetmen

Burak Çevik 1993’te dünyaya geldi. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin Sinema Bölümü’nden mezun oldu. Üniversitede başlayan film gösterme deneyimlerini Fol Sinema adlı film platformuna dönüştüren Çevik, 2016 yılında !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nin “Başka Haller” bölümünün, 2017 yılında ise İstanbul Film Festivali’nin “Işığın Peşinde” bölümünün küratörlüğünü yaptı. İlk uzun metraj filmi “Tuzdan Kaide” (2018), dünya galasını Berlin Film Festivalinde yaptı ve festivalin Forum bölümünde yarıştı; Türkiye’de vizyon olanağı bulamayan film, sadece Adana ile İstanbul film festivalleri ve üniversitelerde özel gösterimler sayesinde seyirciyle buluştu. Yenilikçi sinema diliyle büyük övgüler toplayan Çevik, ikinci filmi “Aidiyet” ile bir kez daha Berlin Film Festivali’nin Forum bölümüne kabul edilerek önemli bir başarıya imza attı. Mart 2019’da, dünyanın en önemli modern sanat müzesi sayılan MoMA ve 1969’dan beri bağımsız sinemanın en önemli destekçilerinden Film Society of Lincoln Center‘ın ortaklaşa düzenlediği 48. New Directors/New Films’de Amerika prömiyerini yapan “Aidiyet”, Londra’da düzenlenen Open City Festivali’nde yönetmenine Uluslararası Yeni Yetenek Ödülü’nü getirirken, Boğaziçi Film Festivali’nde de En İyi Film ve En İyi Senaryo ödüllerini kazandı. En son, Selman Nacar’ın yönettiği “İki Şafak Arasında” adlı filmin yapımcılığını üstlenen Burak Çevik, üçüncü filminin çalışmalarını sürdürmekte.

 

IMDB | FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER | YOUTUBE

 

 

AİDİYET – ÖZEL GÖSTERİM

31 Ocak 2020, Cuma – 21:30

 

İSTANBUL

Cinemaximum A Plus Ataköy A Plus Adnan Kahveci Bulvarı 6.Kısım Ataköy

Cinemaximum Budak Caddebostan Kültür Merkezi Haldun Taner Sok No:11 Kadıköy

Cinemaximum CITY’S Nişantaşı CITY’S AVM Teşvikiye Cd. No:162 Şişli

Cinemaximum Kanyon Kanyon AVM Büyükdere Cad. No. 185 Levent

 

ANTALYA

Cinemaximum Antalya Migros Migros AVM. Meltem Mah. 100. Yıl Bulvarı

 

BURSA

Cinemaximum Bursa Podyumpark Cumhuriyet Mah.Nilüfer Hatun Cad.No:114

 

SAMSUN

Cinemaximum Piazza Samsun Çarşamba Cad. No: 52 Eski Otogar Mevkii Sanayi Sitesi Yanı

 

 

 

 

 

AİDİYET / BELONGING

73’ | 2019 | Türkiye-Kanada-Fransa | 1.77 | DCP 2K | Renkli | Türkçe

 

Yönetmen Burak Çevik Yapımcı Selman Nacar, Burak Çevik Senaryo Burak Çevik Oyuncular Eylül Su Sapan, Çağlar Yalçınkaya Kurgu Burak Çevik, Ali Aga Görüntü Yönetmeni Barış Aygen Sanat Yönetmeni Dilşad Aladağ Müzik Mine Pakel Yardımcı Yönetmen Ozan Yoleri Ses Kayıt Ahmet Gürbüz Renk Düzenleme Sertaç Toksöz Ses Tasarımı ve Miksaj Yalın Özgencil Afiş ve Jenerik Tasarımı Dilşad Aladağ Ortak Yapımcılar Kerem Ayan (Fransa), Mustafa Uzuner (Acéphale – Kanada) Destekçi Yapımcı Feride Çiçekoğlu

 

Festivaller & Ödüller Berlin FF (Almanya), New Directors/New Films (ABD), Fajr FF (İran), Transilvanya FF (Romanya), Altın Kayısı FF (Ermenistan), FIRST FF (Çin), Dokufest FF (Kosova), Saraybosna FF (Bosna-Hersek), Sakhalin FF (Rusya), Calgary FF (Kanada), Open City Uluslararası Yeni Yetenek Ödülü (Birleşik Krallık), Vancouver FF (Kanada), La Plata Festi-Freak (Arjantin), Adana FF (Türkiye), Boğaziçi FF En İyi Film, En İyi Senaryo (Türkiye), Sao Paulo FF (Brezilya), Selanik FF (Yunanistan), Rabat (Fas), RIDM (Kanada), Belgrad FF (Belgrad), Malatya FF (Türkiye), Gezici Festival (Türkiye), Hollywood Türk FF (ABD), New York Türk FF (ABD), Sinemardin (Türkiye), İstanbul Modern ‘Biz de Buradayız’ Seçkisi (Türkiye), Keswick FF (Birleşik Krallık)

 

2003’ün Aralık ayında, İstanbul’un banliyö mahallelerinin birinde yaşayan 55 yaşındaki bir kadın, evine giren bir yabancı tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Cinayete ilişkin yürütülen soruşturma sonucu, maktulün kızı ve kızının sevgilisi göz altına alındı. Dava 2007 yılında sonlandığında, mahkeme ikisini de müebbet hapis cezasına çarptırdı. ‘Aidiyet’, 15 yıl sonra bu kriminal vakanın mekânlarını takip ederek cinayeti işleyen zanlının polis karakolunda verdiği ifade eşliğinde topoğrafik bir gözlem yapıyor ve ardından çiftin ilk tanıştığı geceye odaklanıyor.

 

NE DEDİLER?

“Birçok harika film gibi, ‘Aidiyet’ de karmaşıklığı içinde yalın ve aynı anda, yalınlığı içinde karmaşık; ve izlerken de bittiğinde de düşünmeye fırsat veren nitelikte bir film.”

Ryan Swen / The Film Stage

 

“‘Aidiyet’, duygusu ve profesyonelliğiyle Burak Çevik’in ‘deneme’ yapmaktan yılmayan özverili yaklaşımını dikkatle takip etmemizi sağlıyor. Hatta Berlinale 2019’un en iyi yerli filmi olarak da anılabilir.”

Kerem Akça – Hürriyet

 

“Bir hikâyenin iki farklı yüzü; dahiyane bir Türk bulmacası.”

Manohla Dargis / The New York Times

 

“Burak Çevik, cesur ve sakin yönetmenliğiyle bir gerilim hikâyesini yeniden yapılandırırken, hikâyedeki önemli soruları açıkta bırakarak film boyunca gerilimi de ayakta tutmayı başarıyor.”

David Assmann – Tagesspiegel

 

“‘Aidiyet’, yönetmenin sinema diline olan inancıyla birlikte aile tarihinin karmaşasında gezinen, psikolojik ve ahlaki yargılamanın ötesinde terapatik bir eyleme dönüşen bir film.”

Yonca Talu / Film Comment

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.