“Mor”, “Tebeşir İzi” ve “Aman Ne Komik”oyunlarının yapımcısı Kadıköy Halk Tiyatrosu yeni yılda da oyunlarını sahnelemeye devam ediyor.

Geride bıraktığımız yılın Ekim ayında prömiyer yapan Ali Yalçıner’in yazıp- yönettiği Ayşegül Yalçıner, Hamdi Alp, Ersel Şibil’in rol aldığı Aman Ne Komik”;

18 Ocak Cumartesi, saat 20:30’da Caddebostan Kültür Merkezi

19 Ocak Pazar, saat 19:00’da Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezinde sahnelenecek.

İlk sahnelendiği günden bu yana tiyatro severlerin ilgiyle takip ettikleri ve izleyicisinden çok güzel övgüler alan Aman Ne Komik”; Oyun yazmaya çalışan bir yazarın, yazım aşamasında yaşadıkları ve iç seslerini sahneye taşıyan iki perde müzikli bir komedi. Ayrıca oyun sanat dünyasını, anne – oğul, baba – kız ilişkilerini ve aşkı eğlenceli bir biçimde masaya yatırıyor.

Kadıköy Halk Tiyatrosu’nun üçüncü sezonuna giren ve bir kaç ay önce Akit Gazetesinin çirkin ve anlamsız saldırılarına maruz kalan “Mor” oyunu ise Şubat ayında sahnelenmeye devam edecek. Oyun tarihleri yakın bir zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat portalında ve Kadıköy Halk Tiyatrosu’nun sosyal medya hesaplarından duyurulacak. Oyun sığınma evinde geçen ve yaşanmış beş kadın hikayesini anlatan etkileyici bir kara mizah örneği.

Türkiye Tiyatrosunun duayenlerinden Gazanfer Özcan’ın kızı Fulya Özcan’ın 16 yıl sonra sahnelere döndüğü ve geçtiğimiz sezonun ses getiren projelerinden biri olan “Tebeşir İzi” ise tekrar sahnelenmeye başlayacak. Bertolt Brecht’in Tebeşir Haçı şiirinden esinlenerek Ali Yalçıner’in kaleme aldığı, Fulya Özcan ve Ayşegül Yalçıner’in muhteşem oyunculuklarının yanında Devlet Opera Bale sanatçılarından Ahmet Baykara’nın bestelerini seslendiren Mustafa Kemal Bayrak, Senem Alışkın, Ezgi Burgutoğlu, Onur Gürsoy, Barış Öncü’den oluşan koronun da yer aldığı oyun Nazi Almanya’sı üzerinden sıradanlaşan faşizmin tehlikelerini gözler önüne seriyor. İzleyenleri Brecht’in muhteşem dizeleriyle etkileyici bir yolculuğa çıkartan oyun;

21 Ocak Salı, saat 20:30’da Akasya Kültür Sanat

29 Şubat Cumartesi, saat 20:30’da Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezinde

izleyicisiyle buluşacak.

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.