2019/2020 Tiyatro sezonunda ilk oyunu “İnsan Çağı” oyunu ile Dünya’nın en büyük problemi olarak görülen iklim krizine dikkat çeken Tatavla Tiyatro, “İki Kadın” oyunuyla da ülkemizde her geçen gün daha da kötüye giden  kadına yönelik şiddet, taciz ve tecavüz konularına odaklanıyor.

 

Fatma Özcan’ın yazdığı, Bensu Orhunöz ve Elif Verit’in oynadığı  İki Kadın oyununda yönetmen koltuğunda Semah Tuğsel oturuyor. Oyunun müziklerini Selim Can Yalçın, kostüm tasarımını Selçuk Gürışık ve koreografisini Özge Midilli üstleniyor.

Kadına yönelik şiddet ve ve tecavüzün konu alındığı oyunu yönetmen Semah Tuğsel şöyle anlatıyor;

“Kadın mı? Erkek mi? Yoksa İnsan mı?
Kafamda yanıtları çok da zor olamayan deli sorular. Ne zaman giydik bu şeffaf fötrleri kafamıza? Ne zaman bir erk gözüyle bakmaya başladık birbirimize hatırlıyor muyuz? Bu köhne dünyanın bir yüzyılında beraber avlanıp beraber savaşırdık. Niye bu kadar ayrı düştük birbirimize? Bizi birbirimize düşman eden kim? Erkekler mi? Onları yetiştiren de biz değil miyiz? Biz doğurduk, büyüttük sonra da onların gözleriyle baktık dünyaya. Anlamadık ne zaman oldu bu. Acı çektik, sormadık nedenini, şeffaf fötrlerimizle yargıladık birbirimizi. Hâlbuki ne güzel olabilirdi insan kalabilmek. Değişebilir, değiştirilebilir sorunlar. Sadece biraz farkındalık. Bir yerlerde bir acı varsa görmezden gelemezsin.”

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.