Kuzeyin Bulutlu Notaları Yerel Tınılarla Buluşuyor: Rezonans ile “Işığın Sesi”

0

Pera Müzesi, “Pera’da Camerata” başlıklı konser serisine, Rezonans ekibinin “Işığın Sesi” performansıyla devam ediyor. Devlet Çoksesli Korosu şefi Burak Onur Erdem’in sanat yönetmenliğinde düzenlenen konserlerin üçüncüsü, 21 Aralık Cumartesi günü saat 17.00’de müzikseverlerle buluşacak. Müzisyenler konser öncesinde, Bach ve Mozart’tan çağdaş besteciler Arvo Pärt ve Eric Whitacre’a, klasik müziğin devleri hakkında sohbet etmek üzere saat 16.00’da dinleyicilerle bir araya gelecek.

Pera Müzesi, sanatseverleri klasik müzikle buluşturan “Pera’da Camerata” konser serisinin üçüncüsünde Türkiye koro müziğinin öncü topluluklarından Rezonans” ekibini ağırlıyor. 2010 yılında Burak Onur Erdem tarafından kurulan Rezonans; klasik müziğin devleri Bach ve Mozart’tan günümüz bestecileri Arvo Pärt ve Eric Whitacre’a, kuzey ülkelerinin bulutlu notalarını Hasan Uçarsu eserlerinde parlayan tınılarla buluşturuyor.Işığın Sesi başlıklı konserde kutsal metinler üzerine bestelenmiş Barok, Klasik ve Çağdaş dönem eserleriyle kuzeyin acı-tatlı halk melodileri; farklı zaman ve coğrafyalarda umut, barış, merhamet ve güneşe dair söylenmiş güzel sözler eşliğinde dinleyiciyle buluşuyor.

Geçmişten günümüze klasik müziğin dahileri üzerine bir sohbet

Müziğin üretim süreçlerini konuşmak, müzisyenlerle sohbet etmek ve bilgilerini paylaşmak isteyenler için hazırlanan “Atölyede Sohbet” programı ise her konser öncesi sınırlı sayıda katılımcıyla gerçekleştiriliyor. “Rezonans” ekibi konser öncesinde, 21 Aralık Cumartesi günü saat 16.00’da, eserlerini seslendirecekleri zamansız bestecilerin klasik müziğe katkılarını konuşmak üzere dinleyicilerle bir araya gelecek.

Konser biletleri Biletix’ten ve konser günü Pera Müzesi’nden temin edilebilir. Pera Müzesi Dostları biletlerini %50 indirimli olarak müzeden alabilir. Yerler sınırlıdır ve numaralı değildir.

Detaylı Bilgi

Amber Eroyan – Grup 7 İletişim Danışmanlığı / aeroyan@grup7.com.tr (212) 292 13 13

Büşra Mutlu – Pera Müzesi / busra.mutlu@peramuzesi.org.tr (212) 334 09 00

Etkinlik Programı
16.00 – 16.45 Atölyede Sohbet 
17.00 – 18.00 Konser

Şef: Burak Onur Erdem

Koro: Melek Ece Özçelik, Kübra Yiğit, Seval Ata, Zeynep Eren Kovankaya, Kasia Klis, Bengisu Ecem Yıldız, Meltem Narinç, Bensu Altunsoy, Sevda Mamedova, Uğur Hande Tunçdemir, Zeynep İpek, Güniz Çiçek, Cansu Saydan Demir, Ezgi Uğuz, Belçim Sağnıç, Sinay Mollamustafaoğlu, Pelin Küçükerdoğan, Gülçin Erol Tuncer, Gizem Öneş, Aslıhan Sapaş Aşçı, Ebru Dönmez, Ayşe Büşra Yakar, İris Göğüsgeren, Güneş Çalışkan, Nurbanu Türgen, İlknur Arkman Erk, Onur Zorluuysal, Efe Eren Kocabıyık, Burak Demirkan, Suat Erhan Demirtaş, Baran Hürsan, Mustafa Gül, Onur Erdinç, Adem Göktaş, Burak Gıroğlu, Dan Tcaci, Ferhan Barani Süleyman, Sabri Taşçı, Yiğit Köseoğlu, Berat Aybars, Arda Güneyi, Barkev Keskin, Emir Akın, Doğuş Can Sinan.

Rezonans Hakkında

Türkiye koro müziğinin öncü toplulukları arasında yer alan Rezonans 2010 yılında, günümüzde Devlet Çoksesli Korosu’nun da şefliğini sürdüren Burak Onur Erdem tarafından kuruldu. Georg Grünn, Eric Whitacre ve Nigel Short gibi çok önemli şefleri İstanbul’da konuk şef olarak ağırlayan Rezonans, Yale Schola Cantorum ve Salt Lake Vocal Artists başta olmak üzere dünyaca tanınmış korolarla beraber konserler verdi. 2015’de Avrupa’nın en büyük koro festivali Europa Cantat’dan başlayarak yurt dışında çok sayıda festivale katılan Rezonans, Marktoberdorf Oda Korosu Yarışması, Cork Fleischmann Yarışması ve Arezzo Koro Yarışması gibi prestijli sahnelerde kazandığı ödüller ile başarısını tescilledi. Rezonans, 2019-2020 sezonunda, Konuk Şef geleneğini İstanbul’da Yuval Weinberg, yurt dışı festival geleneğini ise Marktoberdorf kentinde düzenlenen Musica Sacra International Festivali’nden aldığı davet ile Almanya’da sürdürecek.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.