“ÖDENMEYECEK! ÖDEMİYORUZ!”

BURSA NİLÜFER SAHNESİ’NDE.

 

Çağdaş İtalyan Tiyatrosu’nun sivri dilli, muhalif, toplumcu oyun yazarı Dario Fo’nun “Ödenmeyecek! Ödemiyoruz!” adlı oyunu Arzu Gamze Kılınç’ın rejisiyle 9 Kasım 2019 Saat 20.00’de Bursa Nilüfer Sahnesi’nde…

 

Cihangir Atölye Sahnesi’nde sahnelenen Ödenmeyecek! Ödemiyoruz! oyunu, İtalya’da bir işçi mahallesinde iki yoksul ailenin içinde bulunduğu sıkıntılı durum üzerinden sınıf mücadelesi ve örgütlenme konularına eleştirel bir yaklaşım getiriyor. Yoksulluk içinde yaşayan bir işçi mahallesinin kadınlarının, her şeyin zamlanıp karaborsaya düştüğü, hayat pahalılığının yaşamaya imkân vermediği düzene duydukları öfkesi kitlesel bir harekete dönüşür ve kadınlar Süpermarkete gidip ya kendi belirledikleri fiyatlarla ödeme yapar ya da hiçbir şey ödemeden aldıkları mallarla evlerine dönerler. Sonrasında ise mahalle karışır. Çünkü polis mahalleyi kuşatmış ve evlere baskın yapmaya başlamıştır. Oyun, bu gelişmeleri gülmecenin eleştirel anlatımıyla ele alıyor.

Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Dario Fo tüm yapıtlarında olduğu gibi, bu oyununda da kadınlar ve onların yaşamla bağlarına önemli bir yer veriyor. Sinema ve tiyatro oyuncusu Füsun Demirel’in dilimize kazandırdığı “Ödenmeyecek! Ödemiyoruz!, kapitalizme karşı mücadele ve kadının toplumsal gücünü mizahi bir anlatımla sahneye taşıyor. Osman Özcan’ın sahne tasarımını, Onur Alagöz’ün ışık tasarımını, Berkem Seçgin’in grafiti tasarımı ve uygulamasını gerçekleştirdiği oyunda; Ece Güzel, İlker Yiğen, Kıvanç Kılınç, Onur Alagöz, Serpil Göral rolleri paylaşıyor.

 

Arzu Gamze Kılınç ve Muhammet Uzuner’in 2017 yılında kurduğu, eğitim ve sahne uygulamalarıyla tiyatroseverlerden yoğun ilgi gören Cihangir Atölye Sahnesi (CAS), yalnız kendi sahnesinde değil farklı şehirlerde de seyirci karşısına çıkmaya devam edecek..

 

“Ödenmeyecek ödemiyoruz” adlı oyun 15 -16 Kasım Saat 20.30’da ve 17 Kasım Saat 16.00’da Cihangir Atölye Sahnesi’nde (CAS) seyirciyle buluşacak.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.