36. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın jürisi toplanıyor

0

Karikatür Oscar’ları olarak bilinen, dünyanın dört bir yanından karikatürleri ve karikatüristleri özgür bir düşünce platformunda buluşturan 36. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın jürisi, bu yıl İstanbul’da bir araya geliyor.

Geçen senelerde olduğu gibi bu sene de yarışmada “Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar” özel ödülü de verilecek.

Aydın Doğan Vakfı tarafından toplumlararası uzlaşmayı, sevgiyi, dostluğu, özgürlüğü ve barışı karikatür ile yayma hedefiyle bu yıl 36’ıncısı düzenlenen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın kazananları, 11 Kasım 2019’da yapılacak Seçici Kurul Toplantısı ile belirlenecek.

Tüm dünyadan çizerlerin katılım gösterdiği ve uluslararası gündeme ışık tutan eserlerin yarıştığı yarışmaya bu sene 63 ülkeden, 583 sanatçı, 2172 karikatür ile katıldı. Önseçici Kurulu’nun seçtiği, 33 ülkeden, 118 sanatçının 165 karikatürü, seçici kurul üyelerinin değerlendirmesine sunulacak.

Aralarında dünya çapında ün kazanmış önemli karikatür ustalarından Anita Kunz (Kanada), Ercan Akyol, Jaume Capdevila (İspanya), Latif Demirci, Peter Ruge (Almanya), Piyale Madra, Selçuk Demirel, Tan Oral ve Yoshiaki Yokota’nın (Japonya) yer aldığı jüri, geçtiğimiz senelerde olduğu gibi bu sene de “Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar” başlığıyla bir de Özel Ödül açıklayacak.

Yarışmada birincilik ödülü ve özel ödül kazanan sanatçılar 8.000’er ABD Doları, ikincilik ödülü kazanan sanatçı 3.500 ABD Doları ve üçüncülük ödülü kazanan sanatçı 1.500 ABD Doları ile ödüllendirilecek. Başarı Ödülü kazananları ise 500’er ABD Doları’nın sahibi olacak.

Grafist 23, 23. İstanbul Grafik Tasarım Günleri başlıyor

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Grafik Tasarım Bölümü, GMK, Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu ve Aydın Doğan Vakfı işbirliğiyle gerçekleşecek olan 23. İstanbul Grafik Tasarım Günleri bu yıl, 11–14 Kasım tarihlerinde “illüstrasyon” temasıyla düzenlenecek. Grafist 23’te, 36. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması jüri üyelerinin de bulunacağı atölye çalışmalarının yanı sıra, paneller ve seminerler de yer alacak.

Etkinlik Programı:

Atölye Çalışmaları: 11–13 Kasım 2019, MSGSÜ, GSF, Grafik Tasarım Bölümü Derslikleri
Katılımcılar: Anita Kunz, Başak Ürkmez, Bürkan Özkan, Işık Dikmen, Peter Ruge

Aydın Doğan Vakfı & Yaratıcı Çocuklar Derneği Atölye Çalışmaları: 12 Kasım 2019, MSGSÜ, Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi
Katılımcılar: Ercan Akyol, Jaume Capdevila, Latif Demirci, Piyale Madra, Selçuk Demirel, Tan Oral, Yoshiaki Yokota

Paneller: 14 Kasım 2019, 09:30–17:00, MSGSÜ, Sedad Hakkı Eldem Oditoryumu
Katılımcılar:

Sinan Niyazioğlu, Keynote Speaker

Bant Mag Ekibi: Ethem Onur Bilgiç, Furkan ‘Nuka’ Birgün, Sedat Girgin, Sadi Güran

Çizgi Roman: Moderatör, Levent Cantek – Ege Avcı, İlban Ertem, Lamia Karaali, Ersin Karabulut

Çocuk Kitabı: Moderatör, Berna Gençalp – Aytül Akal, Mustafa Delioğlu, Zeynep Özatalay

Seminer ve Sunumlar: 14 Kasım 2019, 09:30–17:00

Yurdaer Altıntaş Anısına

Peak Games

Atölye Çalışmaları Sunumu

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.