Suç ve Ceza Film Festivali’nde Yenilik: Endüstri Günleri- VisionbİST

0

Festival yönetmeni Bengi Semerci film endüstrisinin buluşmasını sağlayan VisionIST, “Endüstri Günleri”ni basın toplantısında konuklara açıkladı

Adalet teması ile 9. kez düzenlenen Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali basın toplantısı 06.11.2019 Çarşamba günü İstanbul Crowne Plaza Harbiye’de sanat, sinema ve basın dünyasından konukların katılımıyla gerçekleşti. Festival yönetmeni Bengi Semercifilm endüstrisinin buluşmasını sağlayan VisionIST, “Endüstri Günleri”ni konuklara açıkladı.


Gösterimleri her yıl olduğu gibi Türk ve Dünya sinemasından seçilmiş, ana temaları adalet olan filmlerden oluşan Suç ve Ceza Film Festivali‘nde bu yıl, film endüstrisinin buluşmasını sağlayan bir yenilik gerçekleştirilecek. VisionIST, “Endüstri Günleri” adı verilen bu yeniliği festival direktörü Bengi Semerci şöyle anlattı:


Profesyonellerin buluşması

“Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali kapsamında gerçekleşecek olan film endüstrisinin buluşmasını sağlayan, endüstrideki gelişmelerin tanıtıldığı, tartışıldığı, iletişim toplantılarının yapıldığı VisionIST, “Endüstri Günleri” 23-25 Kasım 2019 tarihlerinde yapılacak. Bu bölümde hızla gelişen endüstride farklı kuşaklardan gelen ulusal ve uluslararası meslek profesyonellerinin birbirini tanıması, iletişimde bulunması ve bu şekilde üretimlerine yansıtacak katkıyı sağlaması hedeflendi. Film festivalleri uzun zamandır yaptığı ortak yapım marketleri ve yan etkinliklerle profesyonellerin ve profesyonelleşmek isteyenlerin tanışmasına, daha fazla işbirliği yapmasına alan yaratmaktadır. Suç ve Ceza Film Festivali özellikle bu nedenle VisionIST’i programı içerisine almıştır. Festival, bununla birlikte adalet temalı kısa film proje yarışması organize ederek genç sinemacılarla çeşitli deneyimleri buluşturacak bir ortak iletişim platformu yaratacaktır.”


Açılışta “Soy Bağı” filmi gösterilecek
Festival 21 Kasım 2019 Perşembe günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapılacak açılış ile başlayacak. Açılışta yönetmenliğini Miroslav Terzić’in yaptığı “Soy Bağı” adlı film gösterilecek. Festival filmleri Beyoğlu Sineması 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.