56. Antalya Altın Portakal Film Festivali Başladı

0

 

Türkiyenin en uzun soluklu sinema etkinliğiolan Antalya Altın Portakal Film Festivali, yarın başlıyor! Sinema ve televizyon dünyasından ünlü isimleri Antalyalılarla buluşturan Geleneksel Kortejile merhaba diyecek olan festivalin Açılış Töreni ise Kapalı Spor Salonunda gerçekleşecek. Selma Güneri ve Ahmet Mekinin Onur Ödüllerini, Can Kolukısanın da Yıldırım Önal Anı Ödülünü alacağı gece, Anjelika Akbar’ın piyanosuyla açılacak ve Candan Erçetinin büyüleyici sesiyle sona erecek. CNN Türkten canlı olarak yayınlanacak Açılış Töreninin konuklarından biri de, bu yılın afişini süsleyen Türkan Şoray olacak. İki gündür bilet satışlarıyla rekor kıran festivalin, Topal Şükran’ın Maceraları”, Parazit, Monos ve Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi filmlerinin biletleri biterken, Ayrık Otları”, Görünmez Yaşam, Nil’in Meryemi gibi merakla beklenen filmlerin biletleri de tükenmek üzere.

 

Bu yıl 56.sı düzenlenecek Antalya Altın Portakal Film Festivali, yarın (26 Ekim) başlıyor. “Öze Dönüş”temasıyla gerçekleşecek ve 29 ülkeden, 69 yönetmenin, toplam 66 filminin gösterileceği festival, geleneksel Kortej Yürüyüşü ve Açılış Töreni ile Antalyalı sinemaseverlere merhaba diyor.

 

Kortej coşkusuyla başlayacak

Saat 15:00da Cam Piramitin önünden başlayacak Kortej, Antalya Kültür Merkezi (AKM), Yüzüncü Yıl Bulvarı, Anafartalar (Güllük) Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Atatürk Caddesi, Işıklar Caddesi güzergahı üzerinden devam edecek ve Eski Belediye Binasında sona erecek. 6 kilometrelik kortejde,festival bando takımı, DJ performansı ve ünlü film karakterlerinin maskotları yürüyüşe renk katarken, sinema ve televizyon dünyasından yıldız isimler Antalyalıları selamlayacak.

 

Antalyada ünlüler geçidi yaşanacak

Sinema ve televizyon dünyasından ünlü isimlerin katılımıyla gerçekleşecek kortej, festivalin Açılış Töreninin de yapılacağı Kapalı Spor Salonunda son bulacak. Halka açık ve ücretsiz olan törende, Selma Güneri ve Ahmet Mekine Onur Ödülleri, Can Kolukısaya da Yıldırım Önal Anı Ödülü sunulacak. Gecede ayrıca, Festivalin bu yılki afişini süsleyenTürkan Şoray da katılacak. 

 

Anjelika Akbar ve Candan Erçetinden müzik şöleni

Anjelika Akbar’ın piyano resitali ile başlayacak olan ve CNN Türkten canlı yayınlanacak olan gecenin finalinde, Türkçe müziğin en önemli söz yazarı ve şarkıcılarından Candan Erçetin, senfonik bir konser verecek. Açılış Töreni halkın katılımına açık ve ücretsiz olacak.

 

Festivalde rekor satış!

Gösterimlerin de yarın başlayacağı Festivalde bu yıl rekor satışlar yaşanıyor. Onur Ünlünün yönetttiği ve Demet Evgar’ın başrolünde olduğu Topal Şükran’ın Maceraları”, Dünya Sineması” bölümünde yer alan, Jong Joon Honun Altın Palmiyeli karakomedisi Parazit, Brezilyalı yönetmen Alejandro Landesin San Sebastiánda En İyi Film seçilen hipnotik filmi Monos ve Céline Sciammanın eleştirmenlerce yılın filmlerinden biri olarak gösterilen draması Alev Almış Bir Genç Kızın Portresinin biletleri tükenmiş durumda. 

 

Bileti bitmek üzere olanlar

Cenk Ertürkün Nuh Tepesi, Emin Alperin Kız Kardeşler, Lauren Greenfieldin “İpleri Elinde Tutan Kadın, Billie Piper’ın Ayrık Otları”, Nicolas Bedosun Yeni Baştan, Hirokazu Kore-edanın Saklı Gerçekler, Karim Aïnouzun Görünmez Yaşam, Atiq Rahiminin Nil’in Meryemi, Dag J. Haugerudun “Çocuklar ve Joe Odagirinin Zaman Her Şeyi Siler filmlerinin biletleri ise bitmek üzere.

 

Biletlerde bu yıl indirim var!

Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması, Ulusal Belgesel Film Yarışması ile Çocuklar İçin Altın Portakal: Eğlenceli Çizgi Filmler bölümlerindeki film gösterimlerinin tümünün ücretsiz olacağı Festivalin biletleri biletixte satışta olacak. Bilet fiyatlarında artış yerine indirim sağlayan festivalde, geçen yıl 6 TL olanTam biletler bu yıl 5 TLden satışa sunulurken, öğrenci, öğretmen ve emeklilerin yararlanabileceği İndirimli biletler ise 4 TLden 3 TLye düşürüldü. Festivalin gösterimleri, Antalya Kültür Merkezindeki (AKM)Aspendos Salonu ve Perge Salonunda ve Migros AVMde bulunan Cinemaximumun 6. ve 7. salonlarında gerçekleşecek. 26 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında, Antalya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen ve ANSET tarafından gerçekleştirilen 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali ile ilgili detaylara antalyaff.com adresinden ulaşabilirsiniz.

 

56. Antalya Altın Portakal Film Festivali

26 Ekim – 1 Kasım 2019

 

antalyaff.com

 

 

56. ANTALYA ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ

 

 

ALTIN PORTAKAL KORTEJİ

26 Ekim 2019, Cumartesi / Saat: 15:00 – 17:30

Başlangıç: Antalya Kültür Merkezi (AKM) Bitiş: Eski Belediye Binası

 

AÇILIŞ TÖRENİ

26 Ekim 2019, Cumartesi / Saat: 19:00 (Kırmızı Halı), 20:00 (Tören)

Kapalı Spor Salonu

 

Antalya Migros AVM / Cinemaximum Salon 6

 

12:30 PARAZİT

15:30 İPLERİ ELİNDE TUTAN KADIN

18:30 MONOS

21:00 AYRIK OTLARI

 

Antalya Migros AVM / Cinemaximum 7 

 

12:15 ÇOCUKLAR İÇİN ALTIN PORTAKAL

15:30 NUH TEPESİ

18:30 NİL’İN MERYEM’İ

21:00 ÇOCUKLAR

 

GÖSTERİM MEKÂNLARI

 

AKM (Cam Piramit Alanı) 

AKM Aspendos Salonu, AKM Perge Salonu 

Sakıp Sabancı Bulvarı No:18 Meltem Mahallesi Muratpaşa, Antalya

 

Antalya Migros AVM

Cinemaximum Salon 6, Cinemaximum 7 

Migros Alışveriş Merkezi Arapsuyu Mahallesi Atatürk Bulvarı No: 3 Konyaaltı – Antalya

 

BİLETLER: biletix.com  Tam: 5 TL İndirimli: 3 TL 

 

İndirimli biletler öğrenciler, öğretmenler ve emekli seyirciler için geçerlidir.

 

AKM Perge Salonu’ndaki tüm gösterimler; Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması, Ulusal Belgesel Film Yarışması ile Çocuklar İçin Altın Portakal: Eğlenceli Çizgi Filmler bölümlerindeki film gösterimleri ile Öğle Sohbetleri ücretsizdir.

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.