“İNSAN ÇAĞI ( Antroposen Ya Da Kapitalosen ) / TATAVLA TİYATRO”

0

Çocuklarla erişkinlerin birlikte izleyebilecekleri bir oyun: “İnsan Çağı” Tatavla Sahnesi’nde sizlerle. Tatavla Tiyatro “İnsan Çağı” oyunuyla, yaşadığımız zamanın en önemli sorununu sahneye taşıyor: “Ekolojik Yıkım”.

İnsan eliyle tüketilen ve büyük bir yok oluşa doğru hızla giden Dünyaya karşı, Tatavla Tiyatro’da ‘Acil Durum’ ilan etti. Tiyatronun bütün olanaklarını, küresel iklim krizi ekseninde, 15 kişilik oyuncu kadrosuyla, şarkıları ve danslarıyla sezon boyu seyirciyle buluşturacak tiyatro, bu yıl 50. yaşını kutlayan ve toplumsal olaylarla çocuk tiyatrosu arasındaki ilişkiyi en iyi kuran tiyatrolar arasında kabul edilen Grips Tiyatrosu’nun “Gök, Toprak, Hava, Deniz” oyun metnini, “İnsan Çağı: Antroposen Ya Da Kapitalosen” adıyla, Eraslan Sağlam uyarlaması, dramaturjisi ve rejisiyle sahneye taşıyor.
Oyunun bilimsel danışmanlığını Açık Radyo genel yayın yönetmeni Prof. Dr. Ömer Madra Ve Açık Radyo programcısı, gazeteci, yazar Murat Can Tonbil üstleniyor.
Oyunun en temel özelliği ise seyircisinde yaş grubu aramıyor olması. 16 yaşındaki iklim aktivisti ve önderi Greta Thunberg’de sıkça selam çakan oyun, bu oyunu yan yana izleyecek çocuk, genç ve erişkin seyircilerini bekliyor.
Ayrıca her oyunda, alanında uzman bir ekolojist, oyunu seyircilerle birlikte izliyor ve oyundan sonra yapılacak forumun da konuğu oluyor.

İnsan Çağı
( Antroposen Ya Da Kapitalosen )

Yazan: Volker Ludwig
Çeviren: Duygu Atay
Uyarlayan Ve Yöneten: Eraslan Sağlam
Müzik: Murat Bavli
Koreografi: Özge Midilli
Dekor: Sırrı Topraktepe
Işık: Kemal Yiğitcan
Maske Tasarım Uygulama: Ürüncan Keskin
Bilimsel Danışmanlar: Prof. Dr. Ömer Madra / Murat Can Tonbil

Oyuncular:
Arzu Suriçi Kireççi, Meyra Ahsen Temel/Asya Özveren, Barış Özkoçak, Nasmina Tüten, Atahan Keskin, Tuba Zehra Sağlam, Yiğit Emrah Gümrah, Eraslan Sağlam, Ege Kılavuz, Batuhan Yunus Taşkın, Mira Öztüfekçi, Memo Sağlam, Pınar Yalım, Ömer Gürses, Cüneyt Bora, Yiğit Akyürek

 

Etkinlik Tarihleri: 12 Ekim Cumartesi Saat: 18:00

20 ve 27 Ekim PazarSaat: 15:00

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.