REST Tiyatro, bu sezon iki yeni oyunla daha seyirci karşısına çıkacak. Bunlardan ilki Alman oyun yazarı Stefan Vögel’in “Böbrek (Die Niere)” adlı çağdaş komedisi. Erce A. Kardaş‘ın çevirdiği, Gökay Genç ile birlikte uyarlayıp Ragıp Ertuğrul‘un sahneye koyduğu “Böbrek”in oyuncu kadrosunda seyircinin TV dizilerinden yakından tanıdığı ve komedi oyunlarının aranılan oyuncuları Buket Dereoğlu, Özgür Özgülgün, Devrim Atmaca ve Barış Kıralioğlu yer alıyor. Oyun, Ekim ayında 42 Maslak Espor Arena’da prömiyer yapacak. Her ay Anadolu şehirlerine turne düzenlenecek.

Rest Tiyatro kendilerine  ait bir salonları olmadığı  için  farklı sahnelerdeki gösterimleri ile seyirci ile buluşacak.

Tiyatro seyircisini Türkiye’de ilk kez sahnelenen oyunlarla buluşturmayı hedefleyerek 2018 yılında kurulan REST Tiyatro,  geçen sezon ilk prodüksiyonu olarak Milan Kundera’nın “Jacques İle Efendisi” adlı oyununu Ayberk Erkay’ın çevirisi ve Ozan Ömer Akgül’ün dramaturjisiyle sahneledi. Ragıp Ertuğrul’un rejisi, Çiğdem Erken’in müziği, Kemal Yiğitcan’ın ışık tasarımı, Mehmet Selin Sağdıç’ın hareket düzeni ve Merih Sualp’in kostüm tasarımıyla  oyun, 2018-2019 sezonunda tiyatro jürilerinden 3 ödül kazandı.

“Yılın Dikkat Çeken Oyunu (Jacques İle Efendisi)” / Direklerarası Tiyatro Ödülleri

“Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu (Zeynep Erkekli)” / Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri

“Yılın Yönetmeni (Ragıp Ertuğrul)” / Ekin Yazın Dostları Tiyatro Ödülleri

Cem Baza, Serhan Süsler, Zeynep Erkekli, Umut Demirdelen, Ayşegül Yalçıner, Barış Öncü, Ali Yalçıner, Erce Kardaş, Fulden Obiz ve Sercan Er’in rol aldığı oyun, İstanbul gösterimlerinin dışında Ankara ve Diyarbakır’a yaptığı turnelerle Anadolu seyircisiyle de buluştu.  Oyun 2019-2020 sezonunda da devam edecek.

REST Tiyatro, bu sezon iki yeni oyunla daha seyirci karşısına çıkacak. Bunlardan ilki Alman oyun yazarı Stefan Vögel’in “Böbrek (Die Niere)” adlı çağdaş komedisi. Erce A. Kardaş‘ın çevirdiği, Gökay Genç ile birlikte uyarlayıp Ragıp Ertuğrul‘un sahneye koyduğu “Böbrek”in oyuncu kadrosunda seyircinin TV dizilerinden yakından tanıdığı ve komedi oyunlarının aranılan oyuncuları Buket Dereoğlu, Özgür Özgülgün, Devrim Atmaca ve Barış Kıralioğlu yer alıyor. Bu arada uzun zamandır hep Tiyatro Ak’la Kara’nın oyunlarının kadrolarında görülmeye alıştığımız Buket Dereoğlu’nu ilk kez başka bir tiyatronun kadrosunda görüyoruz. Oyun, Ekim ayında 42 Maslak Espor Arena’da prömiyer yapacak. Her ay Anadolu şehirlerine turne düzenlenecek.

“Böbrek” Hakkında

Mimar Kudret, yeni gökdelen projesinde yatırımcılarla yaptığı anlaşmayı kutlamak için, karısı Duygu ile birlikte, aile dostları Muzaffer ve Funda’yı dışarıda bir akşam yemeğine davet ederler. Ancak evde buluştuklarında Duygu, gündüz yaptırdıkları check up sonuçlarına göre böbreklerinde sorun olduğunu söyler. Aynı kan grubuna sahip olan kocasının hemen kendisine böbreğini verebileceğini umarken Kudret’in yaklaşımı hiç de öyle olmaz. Üstüne üstlük yemekte arkadaşları Muzaffer, Duygu’ya seve seve böbreğini bağışlayabileceğini söyleyince aile ve arkadaşlık ilişkileri içinden çıkılmaz bir hal alır. “Böbrek”, günümüzün yapay ilişkilerini, gerçek sevgiyi, dostluğu sorgularken böbrek bağışı hakkında da farkındalık yaratması bakımından önemli bir çağdaş komedi.

Bu sezon sahnelecek diğer oyun ise günümüz Fransa tiyatrosunun ünlü oyun yazarlarından Joel Pommerat’nın“Tüccarlar (Les Marchants)” adlı oyunu. Ayberk Erkay‘ın çevirisi, Ragıp Ertuğrul’un rejisi, Zeynep Erkekli’nin tek kişilik performansıyla sahneye taşınacak ve Ekim ayında prömiyer yapacak olan “Tüccarlar”, tüm sezon boyunca Anadolu ve Avrupa yakasında alternatif sahnelerde gösterimde olacak.

Tüccarlar

Geçen sezon olduğu gibi bu sezon da tüm oyunların fotoğrafları Eser Köse, afiş ve broşür tasarımları da Gökay Gençimzasını taşıyor.

 
OYUN TARİHLERİ
11 Ekim Cuma 20.30 TÜCCARLAR, CKM A Salonu (Prömiyer)
25 Ekim Cuma 20.30 JACQUES İLE EFENDİSİ, Kozzy KM
27 Ekim Pazar 20.00 TÜCCARLAR, Barış Manço KM
30 Ekim Çarşamba 20.30 BÖBREK, 42 Maslak Espor Arena

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.