Zeynep Erkekli’nin oynayacağı ‘Tüccar’ adlı oyunu Ragıp Ertuğrul yönetiyor.

Devlet Tiyatrolarının kıdemli oyuncularından Zeynep Erkekli’nin tek kişilik performansıyla ve Türkiye’de ilk kez sahnelenen oyunun dramaturjisini Ragıp Ertuğrul, sahne, kostüm ve ışık tasarımını Gökay Genç yaptı.

Oyuncu:Zeybep Erkekli Fotoğraf: Eser Köse

Rest Tiyatro yeni tiyatro sezonunda Fransız oyun yazarlarından Joel Pommerat’ın yazdığı ve Ayberk Erkay’ın çevirisini yaptığı ‘Tüccarlar’ı sahneliyor.  Bir kadının hayatındaki ironiyi ve trajedileri konu alan oyun yönetmen Ragıp Ertuğrul rejisi ile Zeynep Erkekli oyunculuğu ile Ekim 2019’da sahnelenecek.

Bir kadın anlatıyor: Hayatından bir parçayı, kuşkulu anılarını paylaştığı arkadaşını, kaybetmekten korktuğu işini, sırtındaki tükenmeyen ağrıyı, sahici dostlukları, bazılarının bihaber olduğu hayat kavgasını, imkânsızı denemeye sürükleyen umutsuzlukları, tehlikeli sırları, büyük şirketlere kafa tutan cesur insanları, savaşın vurduklarını, ölenleri, ölümden geri dönenleri… Oyunda, anılarından kendi bile şüphe duyan bir kadın, bir araya gelmeleri mucizelere kalmış olaylardan, kişilerden, sebep ve sonuçlardan örülü hayatını anlatıyor.“Tüccarlar”, çağdaş Fransız tiyatrosunun en önde gelen isimlerinden Joel Pommerat’nın kendine özgü kaleminden çıkan bir ironi ve trajedi masalı. Ayberk Erkay’ın çevirdiği Tüccarlar (“Les Marchands”) 2019-2020 tiyatro sezonunda REST Tiyatro tarafından Ragıp Ertuğrul’un rejisiyle sahneye konuyor.


“Tüccarlar”ın prömiyeri, 11 Ekim Cuma günü saat 20.30’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Ekim ayındaki diğer gösterim ise 27 Ekim Pazar günü Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde saat 20.00’de.

Dinlemek ve masalı tamamlamak ise seyirciye kalıyor. Tüccarlar, çağdaş Fransız tiyatrosunun en önde gelen isimlerinden Joel Pommerat’nın kendine özgü kaleminden çıkan bir ironi ve trajedi masalı.

Yönetmen: Ragıp Ertuğrul -Okuma Provasından

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.