Genco Erkal Yoğun İstek Üzerine Tekrar SSM’de

0

Sakıp Sabancı Müzesi Gösteri Sanatları Günleri Genco Erkal’ın sahneye koyduğu “Yaşamaya Dair – Bursa Cezaevi’nden Mektuplar” oyunuyla başladı Genco Erkal yoğun istek üzerine 28 Temmuz Pazar akşamı bir kez daha SSM’de…

Sakıp Sabancı Müzesi’nin (SSM) Sabancı Vakfı’nın katkılarıyla gerçekleştirdiği ve bu yıl üçüncü kez sanatseverlerle buluşan MÜZEDE SAHNE – Gösteri Sanatları Günleri; Genco Erkal’ın “Yaşamaya Dair – Bursa Cezaevi’nden Mektuplar” adlı oyunuyla başladı. İstanbul boğazının oluşturduğu masalsı fonda sahnelenen oyuna sanatseverler yoğun ilgi gösterdi; izleyiciler oyun kapsamında, Fazıl Say ve Zülfü Livaneli başta olmak üzere birçok müzisyenin Nâzım Hikmet şiirlerinden yaptığı bestelere eşlik etti. Biletleri satışa çıktığı gün tükenen “Yaşamaya Dair – Bursa Cezaevi’nden Mektuplar” oyunu, istek üzerine MÜZEDE SAHNE etkinliğinin son günü sahnelenmek üzere bir kez daha programa alındı. Nâzım Hikmet’in ölümünün 50. yıldönümü için Genco Erkal’ın uyarlayıp yönettiği; ve Tülay Günal’la birlikte rol aldığı oyun 28 Temmuz Pazar saat 21.00’de ikinci kez SSM’de sahnelenecek.

Emre Koyuncuoğlu’nun sanat yönetmenliğini üstlendiği ve bu yılki teması “Şiirselleştirilmiş Beden” olarak belirlenen MÜZEDE SAHNE; her yıl belli bir tema doğrultusunda gösteri sanatları alanındaki işlerden bir seçki sunuyor ve aynı zamanda yeni iş üretimine destek veriyor. Genco Erkal, Tülay Günal, Nazan Kesal, Mehmet Sander, Yeşim Özsoy, Aslı Bostancı, Erdem Şenocak, Celal Mordeniz, İpek Taşdan, Selim Can Yalçın, dadans gibi gösteri sanatlarının farklı alanlarından isimleri bir araya getiren programda edebiyat ve tiyatro alanında akademik çalışmaları ve kitapları bulunan Dikmen Gürün, Selvin Yaltır, Pelin Batu, Zeynep Oral, Zeynep Uğur da yer alıyor. Etkinlik süresince Atlı Köşk’ün ev sahipliği yapacağı “SSM Resim Koleksiyonu’ndan Abidin Dino – Sahne Eskizleri” sergisi ise, çağdaş Türk kültür ve sanatının en önemli figürlerinden Dino’nun çok boyutlu ve üretken kariyerinin bir parçası olarak sahne tasarımlarına odaklanıyor. MÜZEDE SAHNE – Gösteri Sanatları Günleri 28 Temmuz Pazar akşamına kadar devam ediyor.

Ayrıntılı bilgi ve bilet için; www.sakipsabancimuzesi.org

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.