İmparator:Yeraltı Dünyasının Hükümdarı L’Empereur de Paris)

0

Yönetmen François Richet bu kez Napolyon döneminin tanınmış ünlü bir hapishane kaçkınını beyaz perdeye taşıyor.

19 Temmuz 2019’da vizyona girecek olan ‘İmparator: Yeraltı Dünyasının Hükümdarı’ filminin orjinal adı L’Empereur de Paris – The Emperor of Paris. Başrollerinde Siyah Kuğu, Kurtların Kardeşliği, Elizabeth, raydan Çıkanlar, filminden hatırladığımız Vincent Cassel rol alıyor. 2008 yapımı Mesrine filmindeki rolüyle En İyi Erkek Oyuncu dalında Cesar Ödülü’nü kazanan ünlü oyuncuyu ülkemiz seyircisi Ocean’s 12 ve Ocean’s 13 filmlerinde François Tolour karakteri ile tanıdı. Daha önceden ünlü Fransız oyuncu Monica Bellucci’ ile de bir evlilik geçirmiş olan Vincent Cassel’e , Patrick Chesnais, August Diehl ile Olga Kurylenko eşlik ediyor.

Bu hafta içersinde izleyeceğiniz önemli filmlerden birisi olmayı başaran İmparator’un konusuna gelince Napolyon döneminde kaçışın asla mümkün olmadığı bir hapishane vardır. Mahkumların Hiç biri kaçmayı  aklından  bile geçiremezken,  Vidocq’ adına birisi çıkar imkansızı başarır. . Cezaevinden kaçması ile Paris’te kısa sürede ün salar. Normal bir şekilde hayat sürmeye başlarken geçmişte yapmış olduğu ufak tefek hatalar tekrar yakalanmasına sebep olur. Gerçi başkasının işlediği bir cinayet suçunun üzerine atılması ne kadar ufak tefek bir hata olarak kabul edilebilir? o ayrı bir konu …. Vidocq polislerle bir anlaşma yapmak zorunda kalır. Onlara serbest kalması karşılığında suç çeteleri ile başa çıkmaları için yardımcı olacağına söz verir. Kendisi bunu canı gönülden istemese de polisler zorlar….  Tam da bu noktadan sonra iki ateş arasında kalır. Böylece hem polislerin hem de suçluların bir numaraları düşmanı haline gelir.

Özellikle tarihi film tutkunları ve Napolyon dönemi meraklıları için mutlaka izlenilmesi gereken filmlerden biridir. Ünlü oyuncu Vincent Cassel’in göstermiş olduğu performans beyaz perde de görülmeye değer. Tam elli iki yaşındaki oyuncunun kıvrak oyunculuğu  uzun bir süre  konuşulacağa benziyor.

 

Vincent Cassel Kimdir?

19 Temmuz 2019’da vizyona girecek İmparator filminin başrol oyuncusu Vincent Cassel Kimdir? Daha önceleri birçok başarılı filmde rol almasına rağmen hiçbir filmde bu kadar öne çıkmamıştı.

Babası devrin ünlü aktörlerinden Jean-Pierre Cassel’ olan Vincent Cassel, 23 Kasım 1966’da Paris’te doğar, tam 15 yaşında iken oyuncu olmaya karar verir. Tabi ki bunda babasının da büyük katkısı olmuştur. ilk defa 1995 yılında rol aldığı La Haine filmi ile adından söz ettirmeyi başarır.

Daha sonra 2000 yapımı Kızıl Nehirler filminde yer aldı, 2002’de Gaspar Noe’nin tartışma yaratan filmi Dönüş Yok’ta eski eşi Monica Bellucci ile oynadı. Ocean’s 12 ve Ocean’s 13 filmlerinde François Tolour karakterini canlandırdı. 2008 yapımı Mesrine filmindeki rolüyle En İyi Erkek Oyuncu dalında Cesar Ödülü’nü kazandı.
2010 yılın Darren Aronofsky’nin Siyah Kuğu filmindeki bale direktörü Thomas rolüyle de beğeni topladı. 2011’de usta yönetmen David Cronenberg’in A Dangerous Method filminde, 2013’te de Danny Boyle’un Trance filminde daha sonra da Beauty and the Beast The Beast, Partizan, Tale of Tales, Mon roi, It’s Only the End of the World gibi önemli filmlerde rol aldı.
1999 ile 2013 yılları arasında dünyanın en güzel kadını olarak nitelendirilen İtalyan aktris Monica Bellucci ile evli kaldı. Bu evlilikten Deva  ve Léonie adında 2 kızları oldu.

İmparator Filminin Fragmanını İzle

 

İmparator: Yeraltı Dünyasının Hükümdarı

(L’Empereur de Paris – The Emperor of Paris)

 

Gösterim Tarihi: 19 Temmuz 2019

Dağıtım: Özen Film

Süre: 115 dakika

Tür: Aksiyon, Polisiye

Fragman: //www.youtube.com/watch?v=aE3T3YdGdRw

IMDb: //www.imdb.com/title/tt7025976/?ref_=nm_flmg_dr_2

Yönetmen: Jean François Richet

Oyuncular: Vincent Cassel, Patrick Chesnais, August Diehl, Olga Kurylenko, Denis Lavant, Freya Mavor, Denis Menochet, Jerome Pouly, James Thierree, Fabrice Luchini

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.