Boğaziçi’nde bahçede caz

0

Boğaziçi Üniversitesi’nde caz kültürünü geliştirmek ve bu alanda çalışan genç sanatçıları desteklemek amacıyla başlatılan “Kennedy Jazz” konser serisi, gitarist ve besteci Bilal Karaman’ın konseriyle devam ediyor. BU+ etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Kennedy Jazz” konserlerinin 23 Temmuz’da gerçekleşecek etkinliğinde, Bilal Karaman son projesi Manouche a La Turca’yı Kennedy Lodge bahçesinde müzikseverlerle paylaşacak.

Türkiye’de cazın farklı türleriyle uğraşan müzisyenleri 2015’ten beri Kennedy Lodge bahçesinde ağırlayan “Kennedy Jazz” konser serisi, geçmişinde Elif Çağlar, Şevket Akıncı Band, Francesco Martinelli, Başak Yavuz, Ayşe Tütüncü, Ece Göksu ve Jülide Özçelik gibi isimleri kampüste müzikseverlerle buluşturmuştu.Konserlerin yanı sıra caz müziğini tartışmaya yönelik panellere de yer vererek bu alanda kalıcı bir ilginin oluşmasını hedefleyen etkinlikler serisi, Bilal Karaman’ın 23 Temmuz 2019’da vereceği konserle devam edecek.

Swing ve alaturka bir arada

Gitarist ve besteci Bilal Karaman, son projesi “Manouche a La Turca” ile son zamanlarda tüm dünyada ilgi görmeye başlayan Manouche (Gypsy Jazz) tınılarını yerli melodilerle buluşturuyor. 1930’lu yıllarda Django Reinhardt’ın Fransız melodilerini Swing ritimleriyle uyarlamasından ilham alan gitarist, Kevser Hanım’ın meşhur “Nihavend Longası” ve “Ağlama Değmez Hayat” gibi sevilen alaturka parçalarını eğlenceli Swing ritimleriyle yorumluyor.

Konser 23 Temmuz 2019, 19.00’da Kennedy Lodge’da

Biletler hafta içi 09.00-17.00 saatleri arasında Boğaziçi Üniversitesi Kurumsal İletişim Ofisi’nden satın alınabilir. Öğrenci biletleri 15, tam biletler 30 TL’dir.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.