Mersin’in festivali perdelerini dünya yıldızlarıyla açtı.

0

Piyanonun dehaları Güher&Süher Pekinel kardeşler, muhteşem bir konserle Mersinli sanatseverleri kendilerine hayran bıraktı.

 

  1. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, perdelerini şef Rengim Gökmen yönetiminde dünyaca ünlü piyano ikilisi Güher&Süher Pekinel kardeşlerin seslendirdiği Mozart İki Piyano Konçertosu ile açtı. Tevfik Rodos’un Mozart aryaları ile birlikte Mozart 29. Senfoni’sin de seslendirildiği iki bölümlük konser, 10 Nisan 2019 Çarşamba günü saat: 20.00’de Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde sanatseverlerin yoğun ilgisiyle kapalı gişe seslendirildi. Konser sonunda sanatçılar dakikalarca ayakta alkışlandı. Konsere MUMF Oda Orkestrası eşlik etti.

Mersinlilerin yoğun ilgi gösterdiği konserde, Mersin Valisi Ali İhsan Su ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ömer Faruk Güngör, Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, KKTC Mersin Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, ABD Adana Konsolosu Alejandro “Hoot” Baez, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, MDTO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu, Mersin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir ve pek çok kent protokolü dinleyici olarak salonda yerlerini aldı.

 

Konser öncesi, 2019 Festival Sanat Ödülü’nü alan Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü’ne, Festival Kent Ödülü’nü alan Reyhan Bezdüz’e ve Nevit Kodallı Genç Yetenek Ödülleri’ni alan Sofiko Tchumburidze, İdil Olgar ve Yahya Azimoğlu’na ödülleri takdim edildi. Ödülleri, Selma Yağcı ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, takdim etti. Sofiko Tchumburidze’nin yurtdışında olması dolayısıyla ödülünü annesi Lili Tchumburidze alırken Mersin Devlet Opera ve Balesi’nin ödülünü, kurum adına MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Bengi İspir Özdülger aldı.

Selma Yağcı Konuşması

 

Değerli konuklarımız 18. Mersin Uluslararası Müzik Festivali Açılış Konseri’ne hoş geldiniz.

 

Bir kentten başlayarak tüm ülkemizin kültür sanat tarihini zenginleştirmek üzere gönül gönüle, el ele vererek gerçekleştirdiğimiz Festivalimiz, ne mutlu bize ki 18 yaşında.

 

Müziğin evrensel dili, tüm farklılıklarımıza rağmen bizi bir kentte hemşeri, bir ülkede yurttaş yapmaya devam ediyor. Barış ve sevginin dili ancak böylesine çok sesli paylaşımlarla mümkün olabilirdi.

İşte Mersinimize yakışan tablo da budur, diyorum. Bu tablonun yaratıcıları başta Mersinliler olmak üzere, bu salonda aramızda olan, Sayın Valimiz Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanımız Neşet Tarhan, Yenişehir Belediye Başkanımız Abdullah Özyiğit, Toroslar Belediye Başkanımız Atsız Afşin Yılmaz, Tarsus Belediye Başkanımız Haluk Bozdoğan, oda başkanlarımız, STK’larımızın değerli temsilcileri ve sponsorlarımıza, Mersinliler adına şükranlarımızı sunuyorum.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.