Sinema dünyasında kadına bakış: ‘Kabuktaki Çatlaklar’

0

 

Christian Schwochow’un yönettiği Stine Fischer Christensen, Ulrich Noethen, Dagmar Manzel, Christina Drechsler’in başrolleri paylaştığı film, 2012 İstanbul Film Festivali’nde gösterildiğinde büyük ilgi görmüştü.

Sabit Doğan
mail:info@dirensanat.com

Sinema dünyasında kadına bakış: ‘Kabuktaki Çatlaklar’

Pera Sineması’nda

 

Çoğu sektörde ‘kadın’ cinsel bir obje olarak değerlendirilir. Özellikle gösteri dünyasında. bunun sinema sektöründeki durumuna Alman sinemasından bir örnek Beyoğlu Pera Sineması’ndaki ‘Pazartesi Filmleri’ dizisinde gösteriliyor. Goethe-Institut Istanbul ve Beyoğlu Pera Sineması işbirliğiyle gösterilecek olan ‘Die Unsichtbare / Kabuktaki Çatlaklar’ oyunculuk eğitimi alan ama hem özel hayatında hem de sahnede fark edilemeyecek kadar silik kalan genç bir kadının, Fine’nin ilk başrol teklifini aldığında yaşadıklarını perdeye aktarıyor. Christian Schwochow’un yönettiği Stine Fischer Christensen, Ulrich Noethen, Dagmar Manzel, Christina Drechsler’in başrolleri paylaştığı film, 2012 İstanbul Film Festivali’nde gösterildiğinde büyük ilgi görmüştü. Çetin ceviz bir yönetmen olan Kaspar, sadece genç oyuncu adaylarıyla sahneye koyacağı yeni oyununun başrolüne Fine’yi seçer ve onun içindeki potansiyeli ortaya çıkarmak için genç kadını baştan çıkartırken zaman zaman da aşağılar. Fine, Kaspar’ın taleplerini itirazsız kabul ettikçe, her şey giderek daha tehlikeli bir hal alacaktır. Beyoğlu Pera Sineması’nda 11 Mart saat 19:00’da ücretsiz olarak gösterilecek film Almanca ve Türkçe altyazılı

 

Beyoğlu Pera Sineması

İstiklal Cad. Halep Pasajı No:140

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.