Cem Karaca Grand Pera Emek Sahnesi’nde anılıyor

0

Rock müziğimizin efsanevi adlarından Cem Karaca doğum gününde Grand Pera Emek Sahnesi’nde bir konserle anılıyor.

Sabit Doğan
mail:info@dirensanat.com

Anadolu rock müziğinin kurucuları arasında yer alan Cem Karaca’nın unutulmaz şarkıları, 5 Nisan Cuma günü, besteci ve orkestra şefi Musa Göçmen yönetimindeki Senforock Orkestrası eşliğinde yeniden sevenleriyle buluşacak. Bugüne kadar senfonik konserler yöneten ve önemli kayıtlar gerçekleştiren besteci ve orkestra şefi Musa Göçmen’in senfonik rock projesi olan Senforock Orkestrası güçlü bir rock kültürü yaratılmasında öncülük eden Cem Karaca’nın şarkılarını, yepyeni senfonik düzenlemeleriyle seslendirecek. Konser 5 Nisan Cuma günü saat 20:00’da Grand Pera Emek Sahnesi’nde.

5 Nisan 1945 yılında İstanbul’da doğan Cem Karaca, ‘Islak Islak’, ‘Resimdeki Gözyaşları’, ‘Tamirci Çırağı’, ‘Sen de Başını Alıp Gitme’, ‘Bence Artık Sen de Herkes Gibisin’, ‘Bu Son Olsun’ gibi unutulmaz şarkılara imza attı. Anadolu Rock müziğinin öncüsü olan usta sanatçı, yaşamı boyunca Apaşlar, Kardaşlar, Moğollar, Dervişan ve Edirdahan gibi pek çok önemli müzik grubunun içinde yer aldı. Müzik kariyerine sığdırdığı 11 albümün yanı sıra birçok dizi, film ve tiyatro oyununa da imza atan Cem Karaca, 8 Şubat 2004’de aramızdan ayrıldı.

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.