Sabit Doğan

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’nın düzenlediği 36. Uluslararası Ankara Müzik Festivali 4 ile 25 Nisan 2019 tarihleri arasında Ankara’ya bir kültür ve sanat baharı da yaşatacak. Dünyada ve ülkemizde yaşanan siyasi ve ekonomik zorluklara rağmen sanatın var olması gerekliliğine olan inanç ile sorumluluktan vazgeçilmeksizin hazırlanan 36. Uluslararası Ankara Müzik Festivali’nde ülkemizin yanı sıra Almanya, Brezilya, Estonya, Fransa, Gürcistan, İspanya, İtalya ve Ukrayna’dan klasik müzik, dans ve caz alanlarının seçkin örneklerini sunacak 400’e yakın sanatçı ve topluluk yer alacak.

Festival, 4 Nisan Perşembe akşamı şef Orhun Orhon yönetimindeki genişletilmiş kadrosu ile Orkestra Akademik Başkent ile koro şefi Çiğdem Aytepe’nin yöneteceği TRT Ankara Radyosu Çoksesli Korosu’nun festivale özel hazırladıkları program ile açılacak. Konserde;  soprano Görkem Ezgi Yıldırım, alto Elif Canbazoğlu, tenor Arda Doğan ve bariton Arda Aktar solistliğinde W.A. Mozart’ın ‘Taç Giyme Messe’i ile piyanist Gökhan Aybulus solistliğinde S. Rachmaninoff’un ‘2 numaralı Piyano Konçertosu’ seslendirilecek.

Festivalin kapanışı ise 25 Nisan’da Vakthang Kakhidze’nin yöneteceği Tiflis Senfoni Orkestrası’nın konseri ile gerçekleşecek.  Bu konserin solisti ise eğitimini ülkemizde tamamlamış, uluslararası ödüllerin sahibi genç keman sanatçısı Veriko Tchumburidze

Festival programında çoğu ilk kez ülkemize konuk olacak sanatçı ve topluluklar yer alıyor: İlk kez Türkiye’de konser verecek olan klasik gitar dünyasında çığır açan genç gitarist Yamandu Kosta… Beş kıtada binlerce konser veren besteci, piyanist ve orkestra şefi Manolo Carrasco ve Flâmenko Topluluğu… 75 yıllık geçmişine 50’den fazla ödül sığdırmış 100 kişilik dansçı ve müzisyen kadrosuyla Virsky Ukrayna Ulusal Dans Topluluğu… Çekya’nın parlak müzisyenlerinden Josef Spacek-Miroslav Sekera keman- piyano ikilisi… Dünyanın sayılı oda müziği topluluklarından Kiev Oda Orkestrası ve genç Türk solistleri Cem Önertürk (flüt) – Bengi Canatan (arp)… İtalyan caz topluluğu Giovanni Guidi Kentet… Dünyaca ünlü Fransız piyanist Jean Bernard Pommier…  şef Burak Onur Erdem yönetimindeki Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu ve solistleri Christian Dengk (org) – Egmont Välja (çello)

11 Mart’ta satışa sunulacak olan biletler biletix’ten de temin edilebilecek.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.