MADAM

0

Erdal Ozan Metin’in yazıp yönettiği, Fransız şarkıcı Edith Piaf’ın hayatından kesitler sunduğu “Madam” oyunu Entropi Sahne’de…

Fransa’nın Kaldırım Serçesi olarak tanıdığımız, Edith Piaf’in otobiyografisinin anlatıldığı tek kişilik oyunu Naz Göktan canlandırıyor. 14 yaşında şarkı söylemeye başlayan Piaf’in dramalarla dolu hayatı.

– “Geceyi sever misiniz?”

– “Evet, ama aydınlıksa.”

Yalnızlıktan bu kadar korkan Edith, annesi hastahaneye yetişemeyince karakolun önünde dünyaya gelir. Gözlerine toz bulaştığı için kör kalır. Yedi yaşına kadar genelevde çalışmak zorunda kalır. Babası onu sokaklarda akrobatlık ve şarkı yapmaya zorlar. Fransız Milli Marşını söylemeye başlar. Henüz 17 yaşında hamile kaldı. Marcelle adını verdiği kızı iki yaşına gelmeden hastalıktan öldü. Paris sokaklarını bırakmayan Piaf,  üvey kardeşi ile şarkı söylemeye devam etti. Bir gün yapımcı Louis Leplee, dinlerken sesine hayran kalır ve onu Kaldırım Serçesi yapar. Ama o da uzun sürmez. Şüpheli bir şekilde ölen yapımcıdan Edith soruşturmaya alındı. Zor günler geçirmiş ve alkole dönmüştü . O sırada hayatının aşkı olarak tanımladığı ünlü dünya şampiyonu boksör Marcel Cerdan’la tanışmıştı. Evli olan boksör Piaf’la buluşmaya hazırlanırken kaza geçirir ve ölür. Bu olaydan sonra hayatında hiçbir şey eskisi gibi olmaz. Girdiği derin depresyon ve yağmurlu günde geçirdiği kaza, onun yarı kambur bir şekilde yürümek zorunda bırakmıştır. Daha sonra eşi olacak olan Theo Serapo ile tanışır. Hayatının kalanını Theo ile geçirir. Ama karaciğer yetmezliğinden henüz 49 yaşında hayata gözlerini yumar.

Oyunda  kimler var

Yazan-Yöneten: Erdal Ozan Metin

Yardımcı Yönetmen: Diyar Güldoğan

Koreografi: Deniz Atlı

Müzik: Ryok

Afiş Tasarımı: Taha Altınkaya

Oynayan:

Naz Göktan

 

“Madam” Mart 2019 Programı

Trajedi & Dram

Tek Kişilik

Bilet Fiyatı Tam 45,00 TL Öğrenci  30,00 TL

07 Mart 2019 Perşembe  20:30 Entropi Sahne / İstanbul


İLETİŞİM

Adres: Osmanağa Mh. Piri Çavuş Sokak 6/1 Kadıköy / İstanbul

Telefon: 0 216 337 17 14

Mail: bilgi@entropisahne.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.