SARAYIN GÖZDESİ (THE FAVOURİTE)

0

10 dalda Oscar adayı , BAFTA en iyi film adayı ve Altın Küre en iyi komedi adayı “Sarayın Gözdesi” (The Favourite) filmi 8 Şubat 2019’da beyazperde de…

Filmin yönetmen koltuğunda Alpler, Köpekdişi, Kutsal Geyiğin Ölümü gibi absürt filmlerin yaratıcısı Yorgos Lanthimos’dır.  Venedik Film Festivali ödüllü film, Kraliçe’nin yardımcısı Lady Sarah’nın, saraya yeni gelen Abigail ile arasında başlayacak olan gözdelik mücadelesini  konu ediniyor.

KONUSU

18. yüzyılın başlarında İngiltere’de hüküm süren Britanya Kraliçesi Anne Stuart’in ve Marlborough Düşesi Sarah Churchill’a odaklanılıyor. En yakın arkadaşı ve danışmanı olan Sarah’la arasındaki müstehcen ilişkileri vardır. Fakat birgün saraya, Düşeşin kuzeni Abigail gelir. Birbirlerin ayağını kaydırmaya çalışan kuzenler arasında güç dengeleri çok geçmeden değişecektir.

KADRO

 

Tür: Dram,Komedi,Tarihi

Süre: 119 dk

Yönetmen: Yorgos Lanthimos

Senaryo: Deborah Davis ,Tony McNamara

Görüntü Yönetmeni: Robbie Ryan

Yapımcı: Andrew Lowe, Lee Magiday, Ed Guiney, Ceci Dempsey

Oyuncular: Olivia Colman, Rachel Weisz, Emma Stone, Nicholas Hoult ,Mark Gatiss, Joe Alwyn, James Smith

Son olarak La La Land filmindeki performansıyla Oscar ödüllü Emma Stone ve en son filmi İtaatsizlik’te oynayan Rachel Weisz’ın başrollerini paylaştığı “Sarayın Gözdesi” (The Favourite) filmi 8 Şubat 2019’da cuma günü beyazperde de…

İyi seyirler…


Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.