İSKOÇYA KRALİÇESİ MARY ( MARY QUEEN OF SCOTS )

0

House of Cards dizisinin yaratıcısı olan Beau Willimon’ın John Guy’ın “Queen of Scots” adlı kitabından sinemaya uyarladığı film, 1 Şubat 2019’da beyazperde de sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

16 yaşında Fransa kraliçesi olan Mary Stuart’ın kocasının ölümünün ardından İskoçya’ya dönerek İngiltere kraliçesi kuzeni Elizabeth’i alt etme girişimini ve ihanetlerle örülü taht mücadelesini konu ediniyor.

‘’Benim başlangıcım , bitişimde saklıdır .’’

KONUSU

Film, 16 yaşında Fransa veliahtı II. Francis’le evlenen Mary’inin hayatını konu alıyor. Eşini kaybeden Mary henüz 18 yaşındaydı. Ülkesindeki iç karışıklığa rağmen İskoç tahtına geçen Mary, saraydakilerin yeniden evlenme ısrarlarına karşı kuzeni Henry ile evlenir. Kısa süren evliliklerinin üzerine kraliçe, ısrarlardan sıkılır ve ülkesi İskoçya’ya dönerek hakkı olan tahtı geri ister. Ama İskoçya ve İngiltere, kuzeni 1. Elizabeth’in yönetimindedir. Sembolik bir hükümdardan daha fazlası olmaya kararlı olan Mary, İngiltere tahtında hak iddia ederek Elizabeth’in hükümdarlığını tehdit eder. Her iki sarayın içindeki ihanetler, isyanlar ve komplolar iki tahtı da tehlikeye sokar ve tarihin akışını değiştirir.

KADRO

Tür: Tarihi, Dram,Biyografi

Süre:124 dk

Yönetmen: Josie Rourke

Senaryo: Beau Willimon

Besteci: Max Richter

Görüntü yönetmeni: John Mathieson

Kurgu: Chris Dickens

Oyuncular: Saoirse Ronan, Margot Robbie, Jack Lowden, Joe Alwyn, Gemma Chan, Martin Compston, Ismael Cordova, Brendan Coyle, Ian Hart, Adrian Lester, James McArdle, David Tennant ve Guy Pearce yer alıyor.

Son olarak I,Tonya ve Lady Bird filmlerindeki performanslarıyla Oscar’a aday gösterilen Margot Robbie ve Saoirse Ronan’ın başrollerini paylaştığı Mary Queen of Scots 1 Şubat 2019’da cuma günü beyazperde de…

İyi seyirler…


FACEBOOK: https://www.facebook.com/UIPTurkiye

TWITTER: https://twitter.com/uipturkiye

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/uipturkiye

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.