Televizyon Dünyasının Haftalık Rayting Sonuçları&İstanbullu Gelin

Televizyon dünyasının haftalık reyting sonuçları açıklandı. Buna göre 28 Aralık 2018 tarihinde gelen bilgilere göre;  Arka Sokaklar, İstanbullu Gelin ve Kızım dizileri arasında sıralama yapıldı. AB sıralamasında İstanbullu Gelin yine birinci sırada yer aldı. Total’de Arka Sokaklar birinci, Fatih Portakal ile Ana Haber ikinci, Gülperi üçüncü, Arka Sokaklar (özet) dördüncü oldu.

0

Televizyon dünyasının haftalık reyting sonuçları açıklandı.  28 Aralık 2018 tarihinde gelen bilgilere göre;  Arka Sokaklar, İstanbullu Gelin ve Kızım dizileri arasında sıralama yapıldı. AB ölçümlerinde İstanbullu Gelin yine birinci sırada yer aldı. Total’de  ise Arka Sokaklar birinci, ikinci Fatih Portakal ile Ana Haber, üçüncü Gülperi, dördüncü Arka Sokaklar (özet) Kızım dizisi  ise beşinci oldu.

Fatih Portakal ile Fox Ana Haberin birinci olması ( Diğer Haber kanalları arasında) Haber programlarından doğru haber  veren programları tercih ettiklerinin göstergesidir. Sıradan haberlerle insanların gözünden gerçek gündemleri saklamaya çalışan haber programları gün geçtikçe reyting sıralarında gerilere düşüyor. Televizyon izleyicisi, dizileri daha çok kendini tekrarlayan,  ‘algı operasyonlarına’ alternatif görüyor. Reyting sonuçları gösteriyor ki; Ekranda yaratılan siyasi şiddetten izleyici son derece rahatsız… Onca Tv kanalı olmasına rağmen izleyiciye kalan seçenekler sınırlı; Ya hiç TV izlemeyecek, İzlese bile kendisini tamamen mevcut gündemden uzaklaştıracak ama insani değerlerden de koparmayacak dizileri, Ya da  dışarı çıkıp sinema, tiyatro, opera, bale, konser gibi etkinliklere katılmak. Maalesef televizyon kanallarımızın eğitici, birleştirici ve insani değerleri öne çıkaran fonksiyonu her geçen gün giderek kaybolmakta. Bunu yakalayabilenlerde reytinglerde ön sıralara yerleşti.

AB grubunda ise İstanbullu Gelin birinci, Payitaht Abdulhamid ikinci,  Fatih Portakal ile Fox Ana Haber üçüncü sırada yer aldı.

Birinci olan İstanbullu Gelin dizisinde; Garip ( Tamer Levent)  ile esma( İpek Bilgin)’nın düğünleri kimi yetişkinlere nostalji yaşatırken, gençlere de keşke bizde o yaşlarda böyle güzel aşık olabilsek dedirtti.

68. Bölümü ile sezon arası verecek olan İstanbullu Gelin, fazla vurucu kırıcı olmayan,  birlikte yaşamaya çalışan bir ailenin bir konakta geçen hikayelerine yer veriyor. Aslında her ailede her dönemde yaşanan olaylar kendi sıradanlığında ve doğallığında işleniyor. Dizinin hikayesi her ne kadar sıradan olsa da oyunculuk ile inanılmaz bir derinlikte ve etkileyicilikte… Dizide tamer Levent ve İpek bilgin adeta  jest ve mimikleri ile senaryoyu yeniden yazıyorlar. Hiç diyalog (söz) yazılmasa bile İstanbullu Gelin sadece oyunculukla da yine birinci sıraya yükselir. Tabi ki yönetmeninde diğer dizilerde pek de rastlamadığımız sanatsal çekimlerini ve mekan tercihlerini de göz önünde bulundurmak gerek.

Sonuç olarak istanbullu Gelin; İzleyenlere kaybettiklerini yakalama fırsatı veren, iyi işlenen bir umut dizisidir. Büyük aşkı yakalamaya çalış, elinde tut, ve asla unutma…

İstanbullu Gelin dizisinin kadrosunda kimler var?

Özcan Deniz, Aslı Enver, İpek Bilgin, Salih Bademci, Fırat Tanış, Tamer Levent, Tilbe Saran, Meral Çetinkaya, Dilara Aksüyek, Güven Murat Akpınar, Neslihan Yelden, Nihal Yalçın, Fatih Koyunoğlu, Neslihan Arslan, Ahmet Sami Özmener, Nergis Çorakçı, Muharrem Türkseven, Artun Kasapoğlu, Hakan Altıner

‘İstanbullu Gelin’ dizisini reytinglerin zirvesine çıkaran nedir?

İstanbullu Gelin’de izleyici ne Özcan Deniz’in  oynadığı Faruk Karakterinin  ne de Aslı Enver’in oynadığı Süreyya Karakterinin peşinden gitti. İzleyici bir durumun peşinden sürüklendi. Bu durumun herkesçe bilinen bir sonu vardı elbet. Ama insanlar kaybettiklerini de yakalamak istediler. Kendi hayatlarını gördükleri için Garip ile Esma’nın hikayesi çok tuttu. Çünkü garip ve Esma’da hem geçmişten alınan dersler hem geleceğe taşınacak değerler vardı. Dizinin bir diğer merak edilen karakteri ise Nihal Yalçın’ın oynadığı Güneş’tir. Çalışan, üreten, aşık olan, duygularını ve mantığını gerektiği yerde kullanabilen güçlü kadın karakterini o kadar iyi ki her bakışında ayrı bir mana. Bir sonraki bölümlerde Nihal Yalçın’ın oynadığı Güneş Karakterinin hikayesi daha çok merak edilecek.

Dizinin son bölümünde Aslı Enver ve Özcan Denizin oyunculuğuna baktığımızda; bu ikili ceplerindekini harcayıp çoktan bitirmiş. Ekranda sufle alarak konuştukları o kadar belli oluyor ki. Mimiklerinde devam eden bir hareket yok. bakışları söyledikleri sözle uyumlu değil. Sadece ekran yüzü olarak iyi olabilirler. Zaten önceden beri toplanılmış hayran kitlelerinin verdikleri kredileri sonuna kadar kullandılar. Belki de ünlülerin İnstagram takipçi sayılarına bu kadar önem vermelerinin sebebi bu olsa gerek. Yani Enes Batur’un sinema filminde başrol oynaması gibi. Beş milyondan fazla takipçisi olan bir kişi ile çalışmak istemeyen yönetmen var mı? Yan rollere de çok iyi tiyatro oyuncularını koydunuz mu?…  birileri sayı tutturmak için, birileri de kalite tutturmak için gerekebiliyor. Kimseyede haksızlık etmemek gerek tabiki. Belki de televizyon dünyasının matematiği böyle işliyor. Sonuçta yapımcılar sayıyı daha çok önemsiyor.

https://www.startv.com.tr/video/arsiv/dizi/istanbullu-gelin/68-bolum

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.