İstanbul Devlet Opera ve Balesi Sanatçıları, “Viyana” Konseptli bir gece sundu. Bu konsere ‘Viyana’ konseptli denilmesinin nedeni; bilindiği üzere her yılbaşı gecesinde Viyana Flarmoni tüm dünyanın ilgiyle izlediği bir konser verir. Bizde neden olmasın denilerek özenli bir organizasyonla Avusturyalı ünlü besteci Johann Strauss’a ait eserlerin yer aldığı program tertiplendi. Oldukça beğeni toplayan konser kaçıranlar için 03-05 Ocak 2019 tarihlerinde tekrar Süreyya Operası’nda yapılacak.

Johan Strauss’a ait “Die Fledermaus (Yarasa)” operetinden aryalar ve yine Strauss’un bestelediği valsler , polkalar bizlerin hafızasında gelip geçen eski yılı bir kez daha canlandırdı. Eminim salonda bulunan birçok kişi yeni yılın getirecekleri güzellikleri düşünmüştür.

           Konserde İDOB solistleri ; Nesrin Gönüldağ, Nazlı Deniz Süren, Ufuk Toker ve Deniz Yetim, “Yarasa Opereti” nden aryaları seslendirdi. Nesrin Gönüldağı 2008 yılında İstanbul Devlet Opera ve Balesin’de , ‘Capuleti ei Montecchi’ operasından ‘Romeo’ karekterini oynarken seyretmiştim. Oldukça büyüleyici bir sesi vardı. Daha sonra onu ‘Carmen’ operasında çok duyduk.  Bir tempo ile izleyenlerin ilgi odağı olmayı başardılar. Hem orkestra ile son derece uyumlu birbirlerini iyi dengeleyen bir solist kadrosuydu. Mizahsenleri ile ayrı bir renk katıldı salona.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nı Şef Roberto Gianola yönetirken,  Strauss’un ünlü “Mavi Tuna” valsinde ise dansçılar Berfu Elmas ve Çağatay Özmen sahnedeydiler.

Sercan Gazeroğlu şefliğindeki, İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin Çocuk Korosu ise konsere , “Mutlu Bir Yılın Özlemi, Hoş Geldin Yeni Yıl, We

İstanbul devlet Opera ve Balesi düzenlediği her konserinde sözle söylemeseler bile yaptıkları ile bize; “AKM gibi salonlar olmasa bile sanatımızla varolmaya devam edeceğiz”dediler adeta

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.