Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen Türk Filmleri Haftaları 12-16 Aralık tarihleri arasında Londra, Viyana, Trablus, Bakü ve Şikago şehirlerindeki gösterimlerle devam ediyor.

Türk Filmleri Haftaları kapsamında Ayla, Kış Uykusu, Kalandar Soğuğu, Buğday, Rüya, Hicran ve Melek, Çınar, Mavi Bisiklet, Kelebeğin Rüyası, Bana Masal Anlatma, Uzun Hikaye ve Unutursam Fısılda filmleri dünyanın dört bir yanındaki izleyicilerle buluşuyor.

Kültürel diplomasinin en önemli ve etkili araçlarından olan sinemanın Türk kültürünü tanıtıcı etkisini kullanabilmek için Yunus Emre Enstitüleri’nin yaygın ağı üzerinden Sinema Genel Müdürlüğü’nün tecrübeleriyle gerçekleştirilen Türk Filmleri Haftaları, özellikle yurtdışındaki entelektüel çevrelerin ve genç üniversite nüfusunu Türk kültürüne yakınlaştırmayı amaçlıyor.

Bu çerçevede daha önce İtalya, Hırvatistan, Ürdün, Romanya, İran, Almanya, Fas, Macaristan ve Rusya’da düzenlenen Türk Filmleri Haftaları 12-16 Aralık tarihlerinde Londra, Viyana, Trablus, Bakü ve Şikago şehirlerindeki gösterimlerle devam ediyor.

Türk Filmleri Haftaları ile filmlerin yönetmenleri de izleyicilerle buluşuyor

Türk Filmleri Haftaları kapsamında Türkiye’de ve gösterime girdiği ülkelerde ses getirmiş Ayla, Kış Uykusu, Kalandar Soğuğu, Buğday, Rüya, Hicran ve Melek, Çınar, Mavi Bisiklet, Kelebeğin Rüyası, Bana Masal Anlatma, Uzun Hikaye ve Unutursam Fısılda filmleri dünyanın dört bir yanındaki izleyicilerle buluşuyor.

Türk Filmleri Haftaları ile ayrıca filmlerin yönetmenleri de izleyicilerle buluşturuluyor. Yunus Emre Enstitüsü’nün Londra’da düzenlediği etkinliklerde Çınar filminin yönetmeni Mustafa Karadeniz, Kalandar Soğuğu filminin yönetmeni Mustafa Kara, Rüya filminin yönetmeni Derviş Zaim ile Hicran ve Melek filminin yönetmeni Esra Vesu Özçelik film gösterimlerinden sonra soru-cevap kısmı ile filmlerine dair bilgileri izleyicilerle paylaşacaklar. Soru-Cevap kısmının Moderatörüğünü ise ünlü İngiliz film eleştirmeni Phillip Bergson yapıyor.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.